Archive for February, 2017

Bursdagsbarnets iskake med bringebær, sjokolade og vanilje (raw + vegan)

God mandag alle sammen. Jeg tenkte å starte uken med å dele oppskriften på bursdagskaken jeg serverte i helgen. Valget falt på en raw iskake med lag av bringebær, sjokolade og vanilje. Kaken ble veldig vellykket, og både små og store likte den ♥

20170226_145115-2

Kaken er basert på cashewnøtter, som gir den aller beste isen synes jeg. Jeg liker også å bruke ferdig cashewsmør fra Artisana (det er rått), fordi det gir helt utrolig kremet, glatt konsistens.

20170226_145154-2

Til en rund, litt høy kake.

Vanilje-lag:

-2,5 dl rått cashewsmør
-1 toppet ts vaniljefrø
-1 dl lønnesirup
-1-2 dl vann
-liten klype havsalt

Bringebær-lag:

-2,5 dl rått cashewsmør
-2,5 dl bringebær, frosne eller ferske
-1 dl lønnesirup
-1 ts vaniljefrø
-1 dl vann
-liten klype havsalt

Sjokolade-lag:

-2,5 dl rått cashewsmør
-1 dl råkakao
-1,2 dl lønnesirup
-1-2 dl vann
-liten klype havsalt

Topping:

-raw eller mørk sjokolade, smeltet

I hver sin omgang, blend ingrediensene til lagene sammen til glatt “fløte”. Juster med vann, start med en dl, og tilsett opptil to hvis det trengs. 
Dekk bunn av en rund springform med plastfolie. Hell halvparten av vanilje-fløten i bunn. Sett i fryseren i 20 min. Hell over bringebær-fløten, frys i 20 min. Hell over sjokolade-fløten, frys i 20 min. Hell til slutt over resten av vanilje-fløten og frys til kaken er hard. 
Ta kaken ut 15-20 min før servering, og pynt med smeltet sjokolade.

20170226_145125-2

Enjoy ♥

Bursdagsfeiring

I går feiret vi lille Sofias første bursdag, med en liten gjeng skjønne venninner, og barna til de som har barn ♥ Det ble en så koselig feiring, og det håper jeg gjestene også synes. Lille datter fikk en haug med utrolig fine gaver- jeg synes jo det er ekstra stas med alle de søte klærne hun skal få pynte seg med fremover.

bursdagsofia10-2

Her kommer et lite bildedryss fra dagen ♥

PicMonkey Image-24

Av mat hadde jeg veldig enkel servering. Jeg hadde laget raw cashew-ost med røkt paprika, guacemole, jeg hadde bakt spelt-baguetter, kjøpt økologisk tortilla-chips, blåbær og incabær, og så hadde jeg skåret opp grønnsaker. Til dessert hadde jeg laget en tre-lags iskake med bringebær, vanilje og sjokolade, og et fat med raw snickers-kuler og raw “Dumle”.

I dag blir det en rolig søndag tror jeg. Vi skal snart ta med barna ut, rydde opp her hjemme, og bare gjøre oss klare til en ny uke. Jeg håper dere får en fin søndag ♥

Hello Weekend!

PicMonkey Image-23

God helg til dere alle ♥

Jeg ser så frem til helgen med feiring av husets lille berte. Jeg tror virkelig det blir superkoselig. Dagen i dag har flydd av gårde. Sønn hadde fri fra barnehagen i dag, så jeg har kost meg med de to kuleste små menneskene som finnes hele dagen. I små ledige øyeblikk har jeg forberedt morgendagen. Jeg skal servere veldig enkel lunsj og kaker. Men uansett hvor enkelt man gjør det, blir det liksom jobb likevel :) Jeg håper alt blir vellykket!

Jeg håper dere går en fin helg i møte.

Nytelse til kropp og sjel: mørk kladdkake med ekte vanilje-is

Hvis du har lyst til å lage noe ekstra godt til helgen, har jeg en ekstra god oppskrift til deg ♥

20170223_134149-2

Mørk ekstra klissete kladdkake og is med ekte vanilje ♥

Kaken er vegansk, bakt uten korn og mel, og består av ingredienser som kokossukker, mørk kvalitetssjokolade, kokosmelk og linfrø. Og den er. så. god! Isen er raw og vegansk, basert på cashewnøtter, lønnesirup og ekte vaniljefrø. Sammen er de rett og slett himmelsk!

20170223_134011-2

(1 kopp = ca 2,5 dl)

Kladdkake:

Til en liten rund kake, 10-12 små stykker

-3 ss finmalte linfrø + 1/2 kopp vann, rør sammen og la stå i 15 minutter
-120 gram mørk sjokolade, jeg brukte 85%
-1/4 kopp kokosolje
-1 1/4 kopp kokossukker
-1/4 kopp kokoskrem (den tykke kremen på toppen av en boks kokosmelk)
-1/4 ts havsalt
-1 ts vaniljefrø
-1/2 kopp råkakao eller kakao

Varm opp ovnen til 190 grader.
I vannbad, smelt sjokolade og kokosolje sammen. La det stå over varmt vannbad og visk inn kokoskrem, kokossukker, havsalt og vanilje. Rør inn linfrø-blandingen og rør godt (fremdeles over vannbad) i noen minutter. Rør inn kakaoen til slutt.
Hell røren over i en liten rund springform dekket med bakepapir og penslet med kokosolje. Stek i 30-40 minutter, min sto i 30 minutter- perfekt! Avkjøl i minst 15 minutter før du tar kaken ut av formen. Oppbevar kaldt, og frys ned rester.

Ekte vanilje-is:

-250 gram rått cashew-smør (jeg brukte Artisana)
-1 dl lønnesirup
-1 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-1 1/2 dl vann

Blend alle ingrediensene godt sammen, og hell “fløten” over i en passe stor boks. Sett boksen i fryseren i minst 4-6 timer, gjerne lenger.
20170223_134218-2
Server isen til kladdkaken, og kos deg ♥

God kveld videre til dere.

Den første bursdagen

I går hadde verdens nydeligste lille blomst sin første bursdag ♥

Sofia1år-2-2

Verdens godeste gode. Tenk å få dele livet med denne lille sjelen hver dag ♥

Selve feiringen er nå til helgen, men selvsagt måtte selve dagen også gjøre spesiell ♥

Dagen startet med gaver og frokost her hjemme. Etter det ble hun faktisk feiret i storebror sin barnehage. Hun skal jo starte der etterhvert selv, og det var så koselig at hun fikk bli feiret der. De hadde en så skjønn eventyr-stund med “eventyret om Sofia”, hun fikk to små gaver, prinsesse-krone på hodet, og så hadde jeg bakt kanelsnurr-kake til alle barnehagebarna. Jeg vil helst vente med mel-mat til Sofia en god stund til (gjorde det med storebror også), så jeg tok med raw sjokolade som hun og alle som ville smake fikk.

Resten av dagen gikk i en fei. Jeg har tons å gjøre før feiringen i helgen. Akkurat nå holder jeg faktisk på å lage bursdagskaken.

Jeg ønsker dere en fin dag videre. Her stråler solen, energien er på topp (etter jeg sovnet klokken åtte i går kveld), og alt bra. Vi sees snart.

Green Goddess-dressing (perfekt til raw “pasta”)

God kveld i stuen. Jeg har endelig satt meg ned etter dagen, og tenkte å dele det som ble dagens middag med dere ♥

G R E E N G O D D E S S-dressing! Har dere laget det før? Yum, altså! Det er en kremet grønn dressing basert på avokado, cashew og tahini. Den passer perfekt til salat, som dip; eller slik jeg spiste den i dag; over spiralizert squash og agurk.

20170221_162121-2

Dette gir en ganske stor porsjon. Jeg spiste den slik dere ser på bildene. Lillesøster spiste den som et eget lite måltid med skje.

-1 moden avokado

-2 ss tahini

-1/2 dl rå cashewnøtter, bløtlagt

-den grønne delen av en vårløk

-en liten neve persille

-1 fedd hvitløk

-saft fra 1/3 sitron

-1/2-1 dl vann

-havsalt og pepper

Blend alle ingrediensene sammen, juster med vann, og smak til med salt og pepper.20170221_162150-2

Årets første dobbel-bæring

Dette er lykken på jord altså ♥

20170221_092038-2

Ah, jeg kommer ikke over hvor utrolig fint det er ute nå. Vinteren kommer nok tilbake, men akkurat nå er det vår i luften, og det skal nytes. Etter levering i barnehagen i dag, gikk jeg og sove-Sofia en lang tur i solen. I over to timer gikk vi, og det var nydelig.

Nå som bakken er bar og jeg ikke kan sli på is, bærer jeg begge barna igjen. Lille-S har jo sittet i sjalet hele vinteren, og nå får store komme på ryggen igjen også. Jeg elsker bæring og å få ha barna så tett, så dette er virkelig lykken på jord for meg.

I morgen er det bursdag, så i kveld får jeg litt å gjøre. Kake skal bakes, gaver skal pakkes inn, og kort skal skrives. Nå er jeg midt i middagslagingen, og fikk meg plutselig en pause mens noe av maten er i ovnen, og barna leker rolig på lekerommet ♥

Jeg håper dere har en fin tirsdag, alle sammen♥

Som Dumle! Raw + vegan sjokoladebiter

God kveld dere ♥ Denne uken har jeg gledet meg sånn til. Lille datters bursdag er på onsdag, og er det noe jeg elsker så er det å ordne istand til feiring, og ikke minst selve feiringen. Hun skal feires både så selve dagen og til helgen, og det kommer til å bli så koselig! Jeg har en lang liste over mat jeg skal lage. Endel kan lages på forhånd, og jeg har skrevet en liste over hva som skal lages hver dag.

I dag har jeg laget noe som er en stor favoritt her i huset, nemlig disse seige, nesten altfor gode raw sjokoladebitene. Jeg har ikke spist Dumle-sjokolade på sikkert 15 år eller mer, men likevel er det nettopp det disse meg om. De er så gode! De går ned på høykant hos sønn, så disse skal jeg faktisk gjemme, slik at ikke alle er borte før bursdagen er her ;)

20170220_203813-2

Som dere vet har ikke jeg et veldig godt kamera for tiden. Men ikke la dere lure av dårlig bildekvalitet. Disse er amazing ♥

20170220_153854-2

Det er viktig at morbærene er frosne! Hvis de ikke er det, er de for seige, og de vil ikke klare å blendes til “mel”. Jeg bruker å ha morbærene våre i fryseren uansett, der holder de seg veldig godt.

-2 dl morbær, FROSNE
-40 gram mørk sjokolade, jeg brukte økologisk 85%
-1 toppet dl rå cashewnøtter
-1 ss cashewsmør
-1 ss lønnesirup
-1/3 ts havsalt
-1/2 ts vaniljefrø

-30 gram mørk sjokolade, jeg brukte økologisk 85%
-1 ss cashewsmør

Bruk en food processor, blender, stavmikser, eller slow juicer til å finmale morbær, sjoklade og nøtter til et helt fint pulver. Legg det i en bolle, og tilsett cashewsmør, lønnesirup, havsalt og vanilje. Bruk rene hender, og bland det sammen til en fast , litt klissete deig. Trill kuler eller “pølser” og sett de i fryseren slik at de er kalde når de skal dekkes med sjokolade.
Smelt sjokolade og cashewsmør over vannbad. Ta ut de kalde bitene og dekk de med sjokolade. Sett de i kjøleskapet frem til servering.

20170220_203744-2

Jeg håper uken har startet bra for dere. Mandagen min har vært veldig fin ♥ Og effektiv, produktiv, energifull, og ikke minst har vi hatt deilig vår-vær. Det har helt klart vært en god start på uken for min del. Vi sees igjen senere, god kveld så lenge.

Siden sist

Hei dere! Som dagene flyr altså, uken er jo over allerede. Uken som kommer gleder jeg meg sånn til. På onsdag har jeg en ett-åring i hus, og det krever selvsagt feiring. På selve dagen blir det feiring med familien, og på lørdag blir det ny feiring med venner og barn. Så koselig det skal bli altså!

PicMonkey Image-22

Ardha Chandrasana ♥

Jeg håper alt er bra med dere, og at dere har hatt fine dager siden sist. Selv hadde jeg en koselig venninne-date på torsdag, med gode samtaler og så mye inspirasjon og positivitet. Slike møter betyr så uendelig mye for meg. Helgen har gått til familien. Det har vært nydelig vær her i Vestfold, og i går gikk vi lang, deilig tur i skogen og byen. I dag tok vi turen til kirken igjen, jeg synes det er så fint å gjøre det de søndagene det passer. Nå er jeg klar for den nye uken, og det håper ejg du er også ♥ Vi sees igjen snart.

Falafel-middag i to varianter- raw og varme

Gårsdagens middag til barna og meg; hjemmelagde falafler- two ways. Sønn digger kikerter, jeg digger raw food. Derfor ble det tradisjonelle kikert-falafler til han, og raw falafler til meg selv og datter. SÅ godt!

20170215_153530-2-2

For å lage de tradisjonelle falaflene, fulgte jeg Janes oppskrift, som du finner HER. Jeg droppet chili og bakepulver, og ovnsstekte de istedenfor å steke de i panne, men ellers fulgte jeg oppskriften. S spiste de med litt tomat, masse agurk og sylteagurk, og ekstra kikerter.

Til meg og lille datter, lot jeg meg inspirere av Trine Berges raw falafel fra boken hennes. Jeg endret litt, så jeg poster min variant under. Disse ble så gode! Jeg har ikke spist falafel på årevis, og disse er minst like gode som jeg husket de. På siden spise jeg agurk, tomat og tahini-dressing. Jeg er glad jeg har resten til middag i dag, for dette var godt altså!

-2 dl gresskarkjerner, bløtlagt
-2 dl rå cashewnøtter, bløtlagt
-1 gulrot, finrevet
-1-2 fedd hvitløk
-1/2 ts spiskummen
-1/2 ts koriander
-2 ts presset sitron
-2 ss tahini
-1/2 ts havsalt
-1 dl finhakket koriander (eller persille)

Hell bort bløtevann fra nøtter og frø, og skyll de godt i rent vann. Blend alle ingredienser, minus koriander, godt sammen til en glatt deig. Rør inn koriander. Trill små baller og dehydrer de til de er tørre på utsiden. Trine skrev 2-4 timer, men jeg lot de stå i sikkert 6. Jeg synes det er best når de er tørre og nesten litt sprø på utsiden. Disse kan garantert også stekes eller tørkes i vanlig ovn også!

Jeg håper du lar deg friste, dette kommer i alle fall jeg til å lage igjen.

Jeg håper du har en fin torsdag. Selv har jeg en kafe-date med en venninne om et par timer, og før det står det husarbeid og matlaging på planen. God dag til dere, alle sammen ♥

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2017
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728