Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Bursdagsbrunsj

Hei hei! I dag blir jeg 27 år, og så langt har dagen vært veldig fin. Etter morgentur, lagde jegg bursdagsbrunsj til Sidikou Samuel og meg, og åpnet pakker og leste kort. Jeg har fått så mye fint. Så mange koselige meldinger, telefoner og hilsner, nytt treningstøy, sjerf, og klær til S. Jeg er heldig!

bursdg

Til brunsj lagde jeg det beste vi vet; avokado, oliven, blåbær, kokte poteter og fersk juice til S, og masse juice til meg selv. Pluss deilig raw sjokolademousse med granateple til oss begge.

20141119_112352-w580-h580

Sjokolademoussen ble laget på slump; dadler, kakaosmør, råkakao, mandelsmør og litt havsalt. Nam! Dagens juice er laget av rødbeter, granateple og druer.
20141119_113036-w580-h580

Nå skal jeg sette meg med studie, og så blir det raw food middag med familien, og yoga i nytt tøy senere. Goood dag til dere alle sammen ♥

20141119_084913(0)-w580-h580

Den b.e.s.t.e eplepaien! (raw vegan)

God kveld dere. Tirsdagkveld betyr yogaundervisning og løpetur, og er derfor en av mine favorittkvelder i løpet av uken. I tillegg er baby frisk igjen, jeg har fått pakke i posten, og jeg har laget og spist den beste eplepaien jeg noen gang har smakt, så dette har virkelig vært en fin dag.

20141118_143748-w580-h580

Jeg vet ikke hvorfor jeg har ventet så lenge med å lage raw eplepai (kanskje fordi jeg alltid har lyst på sjokolade…), for så godt dette var! Også så enkelt. Og så sunt. Denne er kun laget av mandler, kokos, dadler og epler- bedre enn det kan det ikke bli. Lag en raw eplepai nå mens vi enda har norske epler, dere også. Jeg tror dere kommer til å elske det!

Jeg fulgte DENNE oppskriften, og den var fantastisk! Klassisk bunn av mandler og kokos, og kramell-aktig fyll av dadler, mandelsmør og store biter eple. Ah, SÅ GODT!

20141118_133428-w580-h580

Da tar jeg kvelden. I morgen er det b.u.r.s.d.a.g og jeg gleder meg! Jeg håper alt er bra med dere. Fortsatt god uke.

 

 

Styrkedråper til syke små

God ny uke♥ Har dere hatt en fin helg? Det hadde jeg. Men så, i går, fikk min kjære lille putt feber, og etter det har han bare villet sove og kose. Gode lille vennen min.

Det er ikke lett å vite hva man skal servere til syke små, synes jeg. Det må både være ekstra fristende og gli lett ned og være nærende. Jeg lagde grønsakssuppe til han på morgenkvisten, men etter det viste jeg ikke hva jeg skulle lage. Han har ikke matlyst. Så jeg spurte inne på Vegansk Barneprat på facebook, og fikk flere gode ideer.

20141117_112605-w580-h580

Siden han ikke har matlyst, endte jeg opp med å lage en drikk jeg ble anbefalt. En liten styrkedrikk for små syke kropper. Sidikou Samuel elske denne, og drakk den opp før han sovnet igjen.

20141117_112615-w580-h580

Alt du trenger er plantemelk, byggmalt/maltekstrakt og råkakao. Jeg lagde mandelmelk av 1 dl vann og en godt toppet ts mandelsmør.

-3/4 1 dl mandelmelk (eller annen plantemelk)
-1 ts byggmalt/maltekstrakt
-1 ts råkakao

Varm opp melken og rør inn resten. Server varm.

20141117_112748-w580-h580Syke-selfie. Og neida, jeg er ikke syk…Bare veldig trøtt.

Hvordan har dere starter uken? Jeg håper dere er friske og raske. Har dere tips til hva jeg kan serve Lille senere i dag?

20141117_113009-w580-h580

Uken som kommer blir innholdsrik for meg. Torsdag skal S på 15-månederskontroll og baby-sang, og hele helgen er det yoga-weekend på treningssenteret Jeg skal bidra med yoga begge dagene, og raw food-lunsj på lørdagen. I tillegg har jeg bursdag denne uken, så jeg har mye å se frem til. Jeg ønsker dere en god uke også.

Play-date Friday

Med ønske om en riktig fin helg♥
20141114_162822-w580-h580
Jeg håper dere har hatt en fin fredag. Her har dagen flydd forbi. Jeg fikk besøk av en venninne, og S fikk besøk av sønnen hennes som er noen måneder eldre enn han. Vi koste oss med lek og prat og frukt og raw sjokolade. Superkos!

Jeg ville bare innom og ønske dere en god helg. Håper den blir fin for dere alle.

Vår nye favorittsuppe (raw vegan)

I dag skal dere få oppskriften på vår nye favorittsuppe. Denne er raw (altså kald), næringsrik, laget på godt under fem minutter, og så god at S har spist den til lunsj to dager på rad. I går spiste han den sammen med plantain (kokebanan) stekt i masse kokosolje, og i dag sammen med favoritten; kokt potet.
20141112_175727-w580-h580

Du trenger:

-1 perfekt moden mango
-1/2-1 moden avokado
-en neve selleri-blader (bladene på toppen av selleristilker)
-1-2 toppede ss hampsmør (eller hampfrø)
-1 potte Rapid salat
-presset juice av 2 appelsiner
-et lite dryss Himalaya/havsalt

Blend alle ingrediensene til du har en helt glatt suppe, og server med det samme. Pynt gjerne med litt paprika, tomat, koriander el.l.

Easy peasy! Helt min type mat.
rawsuppe-w580-h580

Har dere hatt en fin dag? Torsdager er fast baby-sang-dag, så det har vår formiddag gått til. Det er så utrolig koselig. Ellers er det surt og fælt vær i dag, og det var bare så vidt vi klarte å tvinge oss ut på morgentur. Men så godt det gjør å få frisk luft på morgenen uansett! Og nå, etter en mini-mini-yogaøkt, skal jeg faktisk legge meg og sove med S- jeg er så trøtt at jeg nesten ikke har noe valg. God dag til alle dere!

Coco-chunk-sjokolade

God formiddag. Jeg nyter friheten før et nytt trimester på studiet starter, og gjør akkuart det jeg har lyst til imens Sidikou Samuel tar formiddagshvilen sin; yoga og avslapning. Vi har hatt en så fin dag så langt, men lang tur ute, lek og kos og deilig lunsj. Jeg hadde en fantstisk yogaøkt i stad, og nå skal jeg bare slappe av og kose meg frem til Lille våkner. Hva gjør dere i dag?

I går lagde jeg en nydelig raw sjokolade, som jeg bare må dele med dere.
20141112_121107-w580-h580
Det er så rart, jeg bruker ofte de samme ingrediensene når jeg lager sjokolade, men mengde-forholdene avgjør hvordan konsistensen og smaken blir. Disse ble herlig fudgy, takket være en god mengde cashewsmør. Jeg strødde kokos-chips over, og det kan jeg anbefale- spesielt hvis du får tak i kokos-chipsene til BioNorge som selges på Røtter og Helios. De er så gode, men skikkelig kokossmak og nydelig konsistens. BioNorge har dessuten de beste tørkede mangoene jeg har smakt, se etter de som er merket med Mexiko.

20141112_141036-w580-h580

-ca 100 gram cashewsmør
-ca 70 gram kakaosmør
-1-3 ss lønnesirup (smak deg frem)
-4-6 godt toppede ss råkakao
-noen never kokoschips

Smelt kakaosmør sammen med cashewsmør over vannbad. Rør inn lønnesirup og råkakao, og smak deg frem. Hell sjokoladen over i en liten form med plastfolie. Dryss kokos-chips over og avkjøl sjokoladen til den er hard. Skjær den i passe biter. Etter at sjokoladen har stivnet, synes jeg faktisk denne er best romtemperert. La den gjerne stå fremme hvis du ikke har det alt for varmt hjemme, eller ta ut biter litt før servering. 

-

Nå våknet S, og er veldig klar for å besøke sauene til onkel i fjøset! Ønsker dere alle en fin dag.

Sidikou Samuel sin adventskalender, del 1

Hei hei, alle sammen. I kveld har jeg brukt tiden til å pakke inn kalendergaver til Lille S. Og som jeg lovet i går, skal jeg vise dere hva han skal få gjennom hele advent. Kanskje noen av dere med barn kan få noen tips til hva dere kan putte i kalenderen til de små. S får en god blanding av myke, harde og spiselige gaver- noen praktiske, noen morsomme. Jeg deler dette innelegget i to, så det ikke blir for langt. Del to kommer om en liten stund, og i god tid før desember.

20141111_213128-w580-h580

Og dere, speaking of! Det blir adventskalender her på bloggen også. Hver søndag i advent kan dere vinner fine premier her inne. Jeg gleder meg så til det!

advent1

1. Panda-bukse, økologisk bomull fra Lindex 2. Joggebukse, økologisk bomull fra Lindex 3. Den beste veganske D-vitaminen som finnes, fra Veganlife 4. Tørkede jordbær, kjøpt på Røtter. Helt naturlige, inneholder kun jordbær og eplejuice

advent2

5. Fargestifter, kjøpt på Sprell 6. Supersøt løve-genser 7. Supersøtt løve-ørevarmer, som passer den supersøte genseren (elsker den lyse afroen til S når han har på seg ørevarmer ♥) 8. Bildebok med jungel-lyder

advent3

9. Kokos-sjokolademelk, kjøpt på Røtter. Dette er bra sjokolademelk altså dere! Kun laget av kokos, naturlig søtning og kakao! 10. Stygg-fin bukse i bambus, fra Tiljamid. S kommer til å bli så fin i denne! 11. Ombar! Fordi han elsker raw sjokolade. Eple faller ikke langt fra stammen vet dere :) 12. Hvit body, økologisk bomull fra Lindex

-

Det var de første tolv pakkene. Hva synes dere? Og skal dere lage kalender til noen? Hvis du skal lage kalender til et barn og du bor i Oslo, må jeg bare anbefale å ta turen til Markveien. Der har de så fine barnebutikker. Jeg fant noen skatter på Kool Kids, Sprell, Tiljamid og Lek Mer.

20141111_213128-w580-h580

Dato-merkene har jeg forresten bestilt på Etsy. Utrolig søte, og laget i tre. 

Jeg håper tirsdagen har vært god for dere. Vi sees i morgen, da kommer jeg innom med en fantastisk god sjokolade-oppskrift. God kveld så lenge ♥

City life

HEI alle sammen. Jeg er tilbake i Valdres etter en fantastisk helg i Oslo sammen med lille sønn. Som vi har kost oss! Sidikou Samuel er jo helt vill etter buss og `tiktik´ (trikk ;)), og de får han jo se ganske mange av hver dag når vi er i byen. Selv har jeg bare kost med med nære og kjære. Dagene har startet med lange turer rundt om i byen, gavehandling (spesielt til S sin adventskalender- jeg skal skrive eget innlegg om den denne uken), og så har tiden gått til å møte så mange vi bare kunne klare. Dere som følge mer på instargam (@ragnhildnordrum) har jo fått en liten titt på dgaene allerede. Her kommer enda litt flere bilder fra den fine helgen vår.
oslo1

Elsker at jeg kan få tak i alt av frukt og grønt økologisk i Oslo. Til og med fiken og blåbær  // Papi og sønn ♥ Og Karjus og Baktus!
oslo2

Morgenturer hver dag, med S hengende på ryggen eller magen. Avsluttet flere turer med fersk frokost-juice, enten på Helt Rå (Mathallen) eller Funky Fresh Food.

oslo3

Raw kake på Funky Fresh Food ♥ // Fakkeltoget mot pels på lørdagen. Syntes det var helt fantastisk å endelig å bli med. For et oppmøte. Jeg blir så glad!
oslo4

Fakkeltoget!
oslo5

Dette må dere prøve! Et par spiseskjeer macadamiasmør, med raw sjokolade-bær på toppen. Perfekt dessert eller snack! // Hotness + cuteness

oslo7

Søndagen fikk vi besøk av en av mine kjæreste venniner og en av S sine faddere. Kvalitetstid på sitt beste ♥

oslo6

Helt turen ble avsluttet med enda et besøk på Funky Fresh Food. Fersk juice og lek, før bussen gikk. 

-

Nå er det tilbake til hverdagen, og det er godt det også. Hadde dere en fin helg? Jeg håper det. Og at uken som nettopp har begynt skal bli fylt med fine dager for oss alle. Vi snakkes senere.

EXAM

Her kommer en liten hilsen, direkte fra Valdresekspressen :) For å feire overstått eksamen, blir det en liten Oslo-tur på oss denne helgen. S sitter i barnesetet og sover søtt, og selv er jeg stuptrøtt og sliten og gleder meg til å komme frem.

Ønsker dere en fin kveld videre. Ser jeg forresten noen av dere i fakkeltoget mot pest på lørdag?

20141106_203600

Daily greens

God formiddag dere. I morgen på denne tiden sitter jeg med eksamen, og jeg er så spent. I dag er det altså siste innspurt med lesing, så jeg skal straks sette meg med bøkene igjen. Jeg trengte bare en liten pause med yoga og mat først, og tenkte jeg kunne bruke tiden til å vise dere dagens frokostjuice.

20141105_110021-w580-h580

Grønn juice♥ Så godt det er altså. Denne er skikkelig mineralrik, med en hel bunt med stangselleri. Denne er altså ikke for selleri-hatere. Selv har jeg gått fra å ikke like selleri noe særlig, til å elske det, så det er håp for alle.

I tillegg til selleri, inneholder den agurk som er så godt (faktisk min favoritt-grønnsak!) og også veldig hydrerende. Appelsin smaker kjempegodt sammen med selleri, og gir masse C-vitaminer. Jeg bruker nesten alltid sitron i juice. Det er både sunt (bland annet veldig basedannende i kroppen), gir et lite `kick´til juicen, og hjelper juicen å holde den fine grønne fargen lenger.

PicMonkey Collage

S og meg tidligere i dag. Har får alltid smake på det jeg spiser og drikker, hvis han har lyst. Sharing is caring, vet dere.

Til nesten en liter, trenger du:

-1 bunt stangselleri (helst økologisk)
-1 stor agurk
-1-2 appelsiner
-1/2-1 stron

Juice juice, og nyt.

Yum, jeg elsker hvor raskt kroppen tar til seg energien fra fersk juice.

-

Men nå må jeg tilbake til lesingen. Jeg håper dere har en fantastisk dag alle sammen. Her snør det! :O

 

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
November 2014
M T W T F S S
« Oct    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930