Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Oh sunny sun!

God mandag alle sammen. Dette skal vist bli en solskinnsuke, og jeg er så glad, så glad. Mandagen startet med tur med lille venn i bæresjalet, og fortsatte med lek ute helt til S skulle spise formiddagsmat. Å  kjenne solstrålene mot ansiktet gjør meg så glad.

20150419_171627DSC02164DSC0205120150419_174609

Jeg håper dette blir en fin uke for oss alle. Jeg har på følelsen at det blir det. God mandag ♥

Raw Bounty-buttercups

Søndag ♥ Solen ståler, lillegutt og jeg har vært ute hele formiddagen, ukens tredje løpetur og syvende yogaøkt er unnagjort, og jeg har laget raw Bounty-buttercups som ble så gode at jeg ikke kan vente med å dele de med dere.

Hva har dere gjort i helgen?

DSC02049

Disse sjokoladene ble så så gode. Mørk, vegansk, raw sjokolade fylt med Bounty-aktig kokosfyll. Perfekt!

Til 6 store, ell ere flere mindre, trenger du:

-1 dl tørket kokos
-1 toppet ss cashewsmør
-1 ss myk kokosolje
-2 ss lønnesirup
-en klype Himalayasalt eller havsalt
-1 ts vaniljefrø

-smeltet raw sjokolade, eller kjøpt mørk sjokolade
Jeg laget en stor porsjon sjokolade, fordi jeg ville lage vanlig plain sjokolade også. Jeg måler sjeldent sjokoladeingrediensene, men brukte kakaosmør (ca 70 gram), cashewsmør (1-2 ss), lønnesirup (1-2 ss), råkakao (4-5 ss), og noen dryss vaniljefrø.

Bland alle ingrediensene til kokosfyllet godt sammen. Form små “pletter” som passer til muffinsformene. 
Smelt sjokoladen. Hell et par cm med sjokolade i hver muffinsform. Legg kokos-plettene oppi, og press de lett ned. Dekk kokosen helt med litt sjokolade, og dryss gjerne litt ekstra kokos over. Avkjøl, og oppbevar kaldt.

DSC02034

Disse hadde vært så gode med et glass iskald mandelmelk eller annen plantemelk til, så det skal jeg lage i morgen.

PicMonkey Collage

Min private sjokolade-tester ♥

Jeg håper dere har en fin uke i møte. Jeg gleder meg til det fine været som er meldt. Nyt søndagen videre.

Barnebursdag, om å spise annerledes

Hei hei ♥ I dag har vi vært i bursdagen til en av guttene som går på baby-sangen sammen med Sidikou Samuel. Så koselig! Jeg var litt usikker på hvordan det kom til å gå, siden S ikke sov lenge i natt og han sovet i bilen på vei til bursdagen. Men han koste seg sånn, og var helt uslått da vi kom hjem i stad.

PicMonkey Collage

En utfording jeg ikke har fått kjent på så mye enda, men som jeg vet kommer, er dette med S sin mat i sosiale situasjoner. S spiser kun vegansk, men han er jo ikke veganer- det er et valg man må ta selv når han blir stor nok. Til nå har det gått kjempefint, så vidt jeg vet har han ikke fått i seg en smule uvegansk :) Og jeg har bestemt meg for å stå på mitt, og velge det beste for han, frem til han kan ta gjennomtenkte valg selv. Det ansvaret har alle foreldre.

Til nå har han, heldigvis, ikke vært den som er mest opptatt av mat. Han liker det og spiser det, men er langt fra et matvrak. Det har gjort alt mye enklere selvsagt. Jeg var veldig spent å hvordan han ville reagere i dag, når han fikk se andre barn spise kake og brus. Og jeg er så glad for å si at det gikk så bra! Foreldrene til bursdagsbarnet hadde poppet popcorn i olje og Himalayasalt, og skåret opp melon, men tanke på S. Jeg hadde med raw sjokolade som jeg serverte til alle, også S. Og han koste seg sånn, og brydde seg ikke om det andre som sto på bordet. Han har ikke smakt popcorn før, men digget det. Det var greit å vite, så kan ha få det i situasjoner det “trengs”.

Har noen av dere barn som spiser annerledes? Hvordan takler du og barnet det? Jeg ahr kjempelyst til å høre!

Selv tenker jeg at når S blir noen måneder større, kan jeg begynne å fortelle han mer om hvorfor jeg velger vegansk mat til han og meg. Og jeg tror barn har utrolig myke snille hjerter, helt til voksne begynner å si at det er greit at dyr dør for å bli mat til oss. Jeg tror det er lett for dem å forstå at dyr vil være frie og leke og være med familien sin og få melken sin i fred. Jeg tror S kommer til å velge det selv også. Samtidig tenker jeg at han sannsynligvis vil prøve ut andre spise-måter, og det må han få lov til når han er stor nok.

Dette med at jeg vil han skal spise sunt blir nok også en utfording, men der tenker jeg det viktigste er at han får sunn mat hjemme, så det det ikke så krise om det blir litt vegansk junk på spesielle anledning.

Jeg håper dere koser dere denne lørdagen. God dag videre!

Fredagsglimt

En liten hilsen til dere, denne fredagskvelden. Har dere noen hyggelige planer for helgen? Vi skal i barnebursdag hos sønnen til en venninne i morgen, og utenom det håper jeg at boken skal være helt klar i løpet av helgen, så den snart kan sendes inn til trykking. Det er så spennende!

Legger ved noen bilder fra ettermiddagen, som ble brukt ute i det deilige været. Jeg bare elkser elsker elsker denne årstiden!

20150417_16394320150417_16404420150417_16354320150417_162725

20150417_163815Ønsker dere en nydelig helg, alle sammen.

Min nye favoritt: Nice Cream med sitron oog blåbær

Åh, noe så himmelsk godt! 

Jeg hadde ikke planlagt å poste denne oppskriften i dag. Men da jeg lagde den beste nice creamen jeg noen sinne har smakt i dag, må jeg jo bare dele den med dere.

PicMonkey Collage

Jeg laget isen etter dagens yogaøkt- perfekt påfyll!

Nice cream med sitron og blåbær! Det må må må(!) der lage ♥

-3 frosne bananer
-1 ts cashewsmør
-noen dryss vaniljefrø
-1 liten ts finrevet sitronskall (bare det gule skallet, ikke det hvite)

-1 stor neve blåbær

Bruk food processor eller en sterk blender, og blend alt (bortsett fra bærene) til du har “softis”. Server med blåbær.

Onsdagen fikk jeg starte med med løpetur ute, nesten tre kvarter i behagelig tempo. S og jeg var lenge ute etter det, og i ettermiddag skal vi ut igjen. Det er bare så deilig at våren er her. Jeg vil bare ut og kjenne solen, og høre fugle synge. Jeg elsker det!

Jeg håper dere også har hatt en fin onsdag.

Raw “knekkebrød” med mango-mais-salsa

Som lovet i går, skal dere få oppskriften på rått bokhvete-linfrø”brød” med mango-mais-salsa i dag. Dette er en veldig enkel liten rett- enkel å lage, og enkel og like. S har dilla på brødet, og jeg elsker salsaen. Sammen er de perfekte!

DSC01933

Du trenger en dehydrator for å lage brødet. Jeg har ikke prøvd å lage det i vanlig ovn, men det kan hende det går, så prøv gjerne. Du kan lage salsaen uansett, og brukte den til taco-retter, grønnsaks”chips”, tortillachips osv. Den er så så god!

DSC01926

Bløtlegg bokhveten i vann i 4-6 timer. Hell bort vannet, og skyll bokhveten godt. Legg bokhvete, linfrø, salt og 2,5 dl vann i food processoren, og kjør til bokhveten er knust og du har en gjevn deig. Smør deigen ut på et dehydratorebrett med bakepapir, og tørk ved ca 40 grader til brødet er tørt. Jeg tørket det over natten, 8-10 timer.

DSC01931

Skjær en mango i små biter. Finhakk paprika. Skjær maiskornene av kolben. Finhakk basilikum og koriander. Finhakk rødløk/vårløk hvis du bruker det (anbefales! Jeg droppet det, siden S også skulle få). Bland alt sammen, press over en lime, og dryss litt salt over.

Server “brødet” som chips med salsa, med litt avokado på toppen ♥

Jeg håper dere har hatt en fin tirsdag alle sammen. Tirsdag underviser jeg yoga på kvelden, så jeg kom tilbake for bare litt siden. Før det, hadde jeg en kjempefin dag med lille sønn. Vi var ute på formiddagen, gikk tur og lekte. Etter det gikk vi inn og leste bøker og spiste lunsj, og mens han sov trente jeg yoga og leste. Jeg glemmer det av og til, men jeg er så glad og takknemlig for at jeg har muligheten til å leve slik jeg gjør. Å ha S hjemme, istedenfor i barnehage, er et valg jeg aldri ville gjort om på. Som jeg koser meg.

God kveld videre til dere.

What I Ate (min matdag)

God ny uke, alle sammen. Har den startet fint?

Jeg tenkte å poste en ny “What I Ate” post i dag. Som jeg skrev sist uke, tenker jeg å poste en slik i uken, så får dere et bedre innblikk i hva og hvordan jeg spiser. Jeg absolutt elsker å lese slike postet hos andre, og jeg håper disse kan være til glede for dere også.

Som dere vet, er jeg veganer, så og si alltid “raw”, og prøver så godt jeg kan å spise det kroppen min ønsker (akkurat det siste punktet er en evig øvelse for meg, og jeg blir litt og litt og litt flinkere for hver dag).

Slik så dagen min ut i dag:

Jeg fikk faktisk starte dagen min med en løpetur ute- så fantastisk deilig. Det ble bare en kort halvtime, men så utrolig godt en slik kort økt gjør altså. Etter en dusj, drakk jeg først varmt sitron-vann…

20150413_083402

… og så en grønn juice. Juicen besto av appelsin, salat, basilikum og sitron. Y.u.m.

20150413_104337

Etter det var S og jeg en stund ute, og så på handletur. Da vi kom hjem drakk jeg en kopp te og spiste en bit raw sjokolade, imens jeg laget lunsj til lillemann.

20150413_114320

I natt tørket jeg en brett med raw bokhvete- og linfrø”brød” i dehydratoren min. De er til S, siden han elsker hjemmelagde knekkebrød. Men jeg smakte litt jeg også :) Jeg laget en nydelig mango- og maissalsa, og toppet noen biter med den. Dere skal få oppskriften på begge deler i morgen.

20150413_115949

Når S hadde sovnet, trente jeg yoga, og etter det spiste jeg en hel agurk. Agurk er min favorittgrønnsak over alle grønnsaker, og jeg elsker å spise de hele, akkurat som en frukt. Så hydrerende og deilig!

20150413_144149

20150413_154046

Når S våknet, satt vi oss på gulvet og leste bøker og spiste bananer sammen (jeg spiste to).

20150413_155518

Litt senere, koste jeg meg med denne bollen: mango, kiwi, pasjonsfrukt og kokos. Himmelsk!

20150413_163127

En to bit raw sjokolade.

20150413_180735

Og til slutt, en liten kveldssnack: banan med cashewsmør. Dette går jeg aldri lei!

20150413_213250

Som jeg skrev sist uke, skriver jeg ikke disse innleggene for å vise hvordan du skal/bør spise. Langt i fra. Jeg mener av hele mitt hjerte at du må høre på din kropp og dine behov. Akkurat plantemat kunne jeg jo ønske at alle valgte, samtidig vet jeg at slik er det ikke. Det viktigste, for god helse, tror jeg er hel, naturlig mat, og mat som føles bra i ens egen kropp.

Nå må jeg gjøre de siste gjøremålene for i dag, før jeg legger meg. Jeg er klar for å sove , men jeg vet hvor godt det er å våkne i morgen, og vite at jeg gjorde at jeg burde i dag.

God uke, og god natt, til dere♥

Lørdagshilsen

 

En god lørdag til alle dere, fra meg. Jeg håper dere får en fin helg.

20150411_123325

Lørdagen min startet med en utrolig deilig løpetur ute, mens S var med bestemor og bestefar, eller mommo og baba som han kaller de. Og enda søtere; han har gitt dem en fellesbetegnelse også, når han prater om begge to; mom-bab. Jeg smelter! Han er så god og morsom.

Nå må det studeres. God dag videre til dere.

Rocky Road `nice´cream

Åh, for en fin vårdag dette har vært! Har dere også nydelig vær der dere bor?

Min helg startet med å være vikar på en yoga-time nå i ettermiddag. Ellers har jeg bare kost meg med Lille, gått morgentur og kveldstur, studert, og gjort formiddagsyoga. Dagene er ganske like, samtidig som de er helt forskjellige, og jeg liker de så godt slik de er. Etter formiddagsyogaen min, laget jeg en utrolig god Rocky Road banana-nice-cream. Og oi! så god den ble. Så god faktisk, at jeg like så godt laget det til kveldsmaten til Sidikou Samuel også.

DSC01893

Denne iskremen er basically blendede frosne bananer og supermat. Godt for kroppen og godt for ganen ♥ Vaniljeis, sjokoladeis og crunchy yummy morbær og kakaonibs (eller akkurat den “crunchen” du liker).

Inspirasjonen fikk jeg HER.

DSC01891

Dette gir en snack- eller dessertporsjon. Vil du spise isen som et måltid, er det lurt å doble porsjonen.

-2 frosne bananer
-1-2 ts cashewsmør
-noen dryss vaniljefrø
-1 ss råkakao

Add-ins: jeg brukte morbær og kakaonibs. Andre forslag er hakkede nøtter, sjokolade, kokos, gojibær osv osv

DSC01888

Lag først is av én banan, 1/2-1 ts cashewsmør og noen dryss vanilje. Bruk en food processor eller sterk blender til dette. Legg isen i en bolle. Lag den andre porsjonen med is av den andre bananen, 1/2-1 ts cashewsmør og råkakao. Legg isen i bollen sammen med vaniljeisen. Hell over noe godt og crunchy. Jeg brukte morbær og kakaonibs. Bruk en isskje, og scoop isen oppi glass. Server med det samme.

—-

DSC01904

Lille S fikk spise kveldsmaten ute i kveld. Været må jo utnyttes så lenge vi har det ♥

Jeg håper dere alle har en nydelig helg i møte. Kos dere alt dere kan.

Baby-sang og raw brownies

Først må jeg bare fortelle at jeg endelig har ryddet opp på oppskriftsiden min (takk for at du minte meg på det, Rosa!). Jeg har kategorisert oppskriftene inn i “juice og smoothies”, “måltider”, “sjokolade og dessert”, “barnemat” og “What I Ate”. Alle oppskriftene er ikke på plass enda, men de kommer! Jeg håper det blir enklere for dere å finne frem nå.

I dag var vi på baby-sang for siste gang- neste uke begynner nemlig S på gruppen som er for de større barna. Jeg synes det er litt trist, for gruppen vi har vært i er så koselig. Samtidig vet jeg jo at den nye gruppen helt sikkert er like koselig, og det blir gøy for S å ikke være den eldste lenger. Siden det var siste treff i dag, lagde jeg raw brownies som jeg tok med og delte med gruppen. Raw brownies er alltid en suksess.

20150409_091905
Jeg brukte DENNE oppskriften fra Økosjokolade. Ikke bare har de de beste kakao-produktene- de har også mange, mange gode oppskrifter. Jeg endret så vidt det var på oppskriften, og de ble kjempegode.

-3 dl rå cashewnøtter
-6 ss råkakao
-1 ts vaniljepulver
-2 dl myke dadler
-2 ss finmalt kokossukker
-2 ss myk kokosolje
-en liten klype havsalt/Himalayasalt

-1 ss cashewsmør
-1 ss smeltet kokosolje
-1 ss finmalt kokossukker
-2 ss råkakao

Begyn med å lage brownoen. Mal cashewnøttene i en food processor/blender. Blend inn kakao,vanilla, dadler, kokossukker, kokosolje og salt. Bruk gjerne hendene- det er enklest. Press deigen ut til en passe tynn brownie.
Bland sammen cashewsmør, smeltet kokosolje, kokossukker og kakao. Smør glasuren over brownien og avkjøl brownien til glasuren har stivnet. Skjær opp i biter og server.

PicMonkey Collage

Resten av dagen har flydd av sted. Formiddagen gikk til tur, yoga, studie og baby-sang, mens ettermiddagen og kvelden har vært avslappende her hjemme. Vi har kost oss med brownie-rester, og S har hørt på “Hjulene på bussen” igjen og igjen og igjen. Og igjen. Han aner ikke hvor lei jeg er ;)

Har dere hatt en fin dag? Jeg håper det. God kveld videre, dere.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2015
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930