Archive for the ‘Uncategorized’ Category

2. påskedag

Sol sol sol! Og jeg elsker det! Det blir dessverre ikke noen matinspirasjon fra meg i dag heller, men heller en stor oppfordring til de av oss som har sol, til å komme oss ut og nyte den. Herlighet, så godt den gjør. Lille S og jeg har vært ute og kost oss i solen store deler av dagen i dag, og er bare inne en tur nå for å spise litt frukt, før vi skal ut igjen. Her kommer et lite bildedryss fra dagen så langt:
20140421_140921-w580-h58020140421_143217-w580-h58020140421_140916-w580-h58020140421_143305-w580-h58020140421_143158-w580-h580Beklager fremdeles for den dårlige bildekvaliteten, jeg har fremdeles lånetelefon skjønner dere. Jeg håper jeg får ny i morgen, eller iallefall i løpet av uken.

Og før vi går ut igjen, her er treningsuken min for uken som gikk:
uke16-w580-h580

Ønsker dere alle en nydelig, solfylt siste påskedag.

God påske

En god påske ønsker jeg dere alle. Jeg håper dere koser dere denne påskeaftenen med de dere er glad i. Jeg sitter her med familien og koser meg. Lille Sidikou Samuel ligger og sover, og det håper jeg at jeg også snart gjør.
bilde 4-w580-h580

Fra i går til i dag har vi hatt tante og en fetter her på overnatting, superkoselig. I dag har det vært nydelig vær, og jeg har vært ute og gått, og på “by”-tur med familie.
bilde 1(2)-w580-h580
Påskeegget i år er fylt med deilige raw sjokoladehjerter. Jeg liker å lage forskjellige typer raw sjokolade med mye forskjellig fyll, men det jeg liker aller aller best, er plain mørk raw sjokolade- det er bare det beste!

Jeg håper dere har fine påskedager, alle sammen.

Sunny Friday

Jeg er bare en rask tur innom for å ønske dere en riktig god helg. Jeg regner med at mange av dere skal kose dere ekstra i påskehelgen, med familie og venner, på fjellet eller hjemme. Uansett hvor, og med hvem, håper jeg det blir en fin høytid for dere alle. Påsken er så koselig synes jeg. Og spesielt nå som våren har kommet.
20140418_133157-w580-h580
I dag er det nydelig vær her, og Sidikou Samuel og jeg har vært ute i mange timer. Først ute på gåtur, og så satt vi ute i solen med familien. Så deilig! Nå blir det studie for meg de neste timene.

God helg dere, kos dere alt dere kan.

Til påskeegget: kremfylte sjokoladeegg (raw vegan)

God kveld dere. Jeg håper dere har hatt en fin dag, og at dere gleder dere til påskedagene fremover. Har dere laget noe godt å fylle påskeeggene med?

I dag ville jeg lage en sjokolade som passet til påskehøytiden som vi går inn i. Jeg spiser selvsagt ikke vanlige egg, men sjokoladeegg som både er veganske, raw, sunne og næringsrike- det takker jeg ikke nei til.
bilde 1-w580-h580

Jeg fulgte DENNE oppskriften fra Detoxinista, og eggene ble virkelig gode. Jeg likte den hvite delen av fyllet bedre enn den gule, som inneholder gurkemeie, så jeg lagde noen egg med kun hvitt fyll, og bare et par med gul “plomme”- mest for syns skyld :)
bilde 2(1)-w580-h580

Fineste lille, på plass på favorittstedet i vindueskarmen.

Jeg vil tro disse eggene er veldig barnevennlige, for de er så milde og gode, og fyllet har deilig kremet konsistens. Jeg ulgte oppskriften, men istedenfor å smelte mørk sjokolade til å dyppe de i, lagde jeg en enkel raw sjokolade av kakaosmør, en knert cashewsmør og lønnesirup, og råkakao.

Oppskriften finner dere HER.
bilde 1(1)-w580-h580

Jeg lagde kokossmør fra bunn i dag; kun revet kokos kjørt i food processoren til smør.

Nå er hele familien samlet i Valdres, og det er så koselig. Søster er på ferie fra Tromsø, og brødrene mine kom oppover i gårkveld. Dagen har gått til tur ute i nydelig vær, en kort leseøkt, kos med han lille, familiebesøk, og yoga til Celine Dion (anbefales!). Ønsker dere alle en fin kveld videre.

 

Semi raw lasagn med plantain

God mandagskveld til dere. Har dere hatt en fin start på uken? Lille S og jeg kom tilbake til Valdres etter vår lille ferie i Vestfold sent i gårkveld. Vi hadde det så koselig, og fikk mye til med både brødrene mine, venninner og bekjente.

Jeg beklager de uklare bildene jeg kommer til å poste noen dager fremover. Jeg har nemlig knust telefonen min, og har nå kun en slik lånetelefon med dårlig kamera. Dessuten er Instagram blokkert på den, og jeg har virkelig fått kjenne på hvor avhengig jeg er av det og andre sosiale medier. Jeg har nok bare godt av en liten pause :)

Uansett! Dere som følger meg på IG, så kanskje at jeg på lørdag lot meg inspirere av de nydelige Raw Food-søstrene, og spiste stekt plantain (kokebanan) med guacemole, og agurk. Hvem skulle tro at det er en slik himmelsk kombinasjon!? Jeg kjøpte med meg et par plantainer til Valdres, og lagde det igjen i dag, i form av lasagn.
20140414_172700-w580-h580
Superenkelt, supergodt og supersunt! Dette bør dere prøve.

Alt du trenger (til en person) er:

-1 plantain
-litt kokosolje

-1/2 agurk

-god guacemole
(jeg moste avokado med en helt naturlig krydderblanding jeg kjøpte i Stokke, som inneholdt blandt annet koriander, hvitløk, løk og soltørket tomat).

Skrell plantainen og skjær den på langs i skiver. Skjær skivene i to, så du får passe lange “plater”. Pensle med litt kokosolje, og stek de i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de har fått litt farge. Avkjøl litt.
Bruk en ostehøvel og skjær agurken opp i “plater”.
Lag guacemole slik du liker den best.
Legg plantain, agurk og guacemole lagevis. Jeg la det slik; agurk, guacemole, plantain, guacemole, agurk, guacemole, plantain, guacemole, agurk og et siste lag guacemole. Server og kos deg.
20140414_173708-w580-h580

Jeg har allerede lagt meg, og håper på en lang og god natts søvn. Jeg er så trøtt at det svir i øynene, og når jeg tenker å at det er over åtte måneder siden jeg har sovet sammenhengende en hel natt, er det kanskje ikke så rart ;)

Til slutt, forje ukes treninger. Turene går jeg så raskt jeg kan med ni kilo hengende i sjalet, og yogaen trener jeg hjemme, eller som instruktør på tirsdager.
15-w580-h580
Ønsker dere en god natt og en god uke, alle sammen.

Meg… i VG!

I går ble jeg helt overraskende kontaktet av VG, som spurte om jeg kunne fortelle litt om mine tanker rundt det å la babyer og barn få vokse opp på vegansk kost. Så utrolig spennende, sant? Så i dag har jeg vært i telefonintervju, og saken kommer på trykk i løpet av neste uke. Jeg skal selvsagt si fra. Slik jeg forsto handler selve saken om barn og overvekt, og om foreldre som velge å la barna spise litt annerledes enn det “normale”. Jeg har aldri vært i media før jeg, så dette blir veldig spennende.

Jeg håper dere har hatt en god uke, alle sammen. Jeg koser meg med lille sønn på ferie i Stokke- selv om permisjonslivet jo er ferie hver dag :) Ønsker dere en fin helg ♥image

(nesten) Raw cashew-snickers

Hei hei dere. Jeg har hatt travle dager den siste tiden. I går var Sidikou Samuel på 8 måneders kontroll, og alt er tipp topp. Flinke lille baby. På kvelden ledet jeg ny yogatime på treningssenteret. I dag startet morgenen allerede klokken fem, for S og jeg skulle ta en tidlig buss til Oslo, og tog derifra videre til Vestfold. Vi har nemlig reist for å besøke mine to brødre i Stokke, og det er koselig å være her igjen! Dagen har gått med til kvalitetstid med bror og bror, en tur ute i regnvær, og så har jeg laget (nesten) raw snickers som jeg serverte til brødrene og en kamerat.

4

Oppskriften ble laget imens jeg laget den, men de er inspirert av flere av sjokoladene jeg har laget tidligere. Peanøtter ble byttet med cashewnøtter, karamellen er søtet med dadler, og sjokoladen er full av supermat som råkakao og kokosolje. Jeg ristet cashewnøttene, som tar bort raw-heten, jeg synes nemlig det gir en så deilig smak her. Du kan selvsagt også beholde cashewnøttene rå.
5

Dette gir 10-12 nydelige, mektige snickers biter. Spis noen nå, og spar resten i fryseren til påske :)

Bunn:
-200 g rå cashewnøtter, bløtlagt i minst en time
-1 ss lønnesirup
-1-2 ss kokosolje
-noen dryss Himalaya/havsalt

Karamell:
-2,5 dl myke dadler, bløtlagt i minst en time
-1 dl rått cashewsmør
-1 dl smeltet kokosolje

-noen dryss Himalaya/havsalt

Sjokolade:
-noen av karamellen
-2-4 godt toppede ss råkakao
-1-2 ss lønnesirup
2

Start med å lage bunnen. Hell bort bløtleggingsvannet av nøttene, og spre nøttene på et stekebtrett med bakepapir. Rist nøttene ved 200 grader til de er gyldene, jeg tror det tok 15-30 minutter. Pass på så de ikke brenner seg. Avkjøl. Ta av en liten neve som du ikke bruker til bunnen- hakk disse nøttene.
Finmal nøttene, og bland inn lønnesirup, kokosolje og salt. Smak, og juster. Form små snickers-bunner, og legg de på et brett med papir. Sett de i kjøleskapet.
Lag karamellen. Hell bort bløtleggingsvannet fra dadlene, ta ut steinene og mos de i en blender/food processor/stavmikser til det er helt glatt. Rør inn cashewsmør og kokosolje. Ta av ca 1/3 av karamellen og rør inn litt salt. Smak deg frem.
I den andre delen av karamellen, rører du inn råkakao og lønnesirup, smak deg frem til perfekt mørk sjokolade.
Ta ut bunnene fra kjøleskapet. Smør over en toppet ts karamell på hver bunn. Dryss over litt hakkede nøtter, press de ned i karamellen.
Smør over sjokolade med en kniv. Dryss over litt ekstra nøtter og gjerne litt salt. Sett sjokoladene i fryseren og server de kalde.
1

Jeg håper alt er bra med dere, og at dere koser dere denne uken.

Give Away-vinner og treningsuken

Hei hei dere! Jeg er bare innom for å fortelle hvem som vant Give Awayen jeg holdt sist uke, og det ble….

HELEN! ( @helfag på IG)

Gratulerer til deg Helen, jeg sender deg mail i kveld. Og til alle dere andre som meldte dere på, tusen takk for alle de fine tankene deres rundt det å holde oss sunne og glade i hverdagen. Så mange gode tips!
Lamaze1-w580-h580

Og fra en Give Away til en annen. Jeg meldte meg nettopp på DENNE flotte Give Awayen hos Lykkelig med Liten. Jeg har så lyst til å vinne denne flotte hvalen til Sidikou Samuel!

20140407_141541-w580-h580

Ellers vil jeg bare be dere lesere om å sende mange positive tanker denne veien den neste uken. Det trenger vi.

Og til slutt, her er sist ukes treninger. Turene på dagen går jeg i ganske raskt tempo med Lille S enten i bæresjalet eller vår helt nye Manduca-sele som vi har fått fra Happy Heart. Jeg skal skrive mer om den senere, til nå elsker jeg den! De korte turene har vært trille-øving. S er jo en skikkelig bærebaby, og den elsker jeg, men jeg vil at han skal bli vandt til trilling også, av og til er jo det mest praktisk.
14-w580-h580

Ønsker dere en nydelig uke alle sammen.

Fluffy brunsj-pannekaker (sunne, enkle og kan gjøres raw)

God søndagsformiddag. Jeg har nettopp satt meg for å studere litt imens Sidikou Samuel sover. Først vil jeg bare dele denne deilige lille go`biten med dere. Idag lagde jeg meg nemlig pannekaker til brunsj, og det skjer så skjeldent, at når jeg først gjør det- ja, da må jeg virkelig dele det med dere :)
20140406_113936-w580-h580

Dette er selvsagt ikke de vanlige pannekakene laget med egg og melk, eller mel for den saks skyld. Disse er isteden laget av banan, malte paranøtter og linfrø- hel, sunn, næringstett mat. Oppskriften har jeg hentet fra en av mine Ani Phyo “koke”bøker, og de er i utgangspunktet raw. Hvis du har dehydrator kan du gjerne lage de raw du også, men jeg stekte de i ovnen. Da er de selvsagt ikke raw lenger, men fremdeles sunne og veldig gode.

Disse er superfluffy, og smaker deilig deilig. Dessuten er de veldig mettende. Jeg synes slik mat er litt i tyngste laget på morgenen, men som en sen brunsj/tidlig lunsj passer de perfekt.
20140406_114143-w580-h580

1 cup er ca 2,5 dl.

Til 12 små “amerikanske” pannekaker, 4-5 porsjoner

-1 cup paranøtter (eller bruk mandler)
-2 cup most banan (ca 3 store)
-1 cup malte linfrø
-2 ts kanel
-ca 1 cup vann

Finmal paranøttene. Legg de moste bananene nederst i en blender, og legg over resten av ingrediensene. Kjør blenderen til en glatt fin lit tykk røre.
Bruk en skje og form små pannekaker på et stekebrett med bakepapir, eller på dehydratorbrett hvis du skal dehydrere. Lage pannekakene små og litt tykke. Bruker du ovn, baker du de ved 150 grader i ca 30 minutter. Følg med. De skal “puffe” litt opp og bli gyldene. Snu pannekakene en gang iløpet av steketiden. Bruker du dehydrator, tørker du de i 5-7 timer, før du snur de og tørker i et par timer til.
Spises varme, med det du vil av topping. Jeg brukte blåbær.

Håper det kan friste!

Nå må jeg tilbake til lesingen. Dagen så langt har vært fin med tidlig morgentur i frisk luft, bading med Lille, og yoga på kjøkkengulvet. Jeg håper søndagen er god for dere også!

PS! Ikke glem å melde deg på Give Awayen min, den avsluttes nemlig i morgen. Ved å legge igjen dine beste tips for et sunt liv kan du vinne en flott pakke med raw sjokolade og Epson badesalt.

 

Sneak peak: inn på mitt kjøkken

Hei hei. Har dere hatt en fin dag? Det har jeg! Torsdager er vanligvis fast babysang-dag, men i dag var det ikke, så Sidikou Samuel og jeg dro heller på “by”tur til sentrum, og rullet rundt med handlevogn og tittet i butikker. Ellers har vi gått to turer i deilig vårvær, jeg har fått lest endel, og nå som baby er i seng er jeg straks klar for dagens lille yogaøkt.

En av dere lesere spurte meg for litt siden om jeg kunne vise hva jeg alltid har på mitt kjøkken. Og det er klart jeg kan!
sneakpeak-w580-h580Jeg bor jo hos foreldrene mine for tiden, og her har jeg min egen matskuff og skuff i kjøleskapet.
skuff1-w580-h580
I kjøkkenskuffen har jeg all den “tørre” maten min som ikke trenger å stå kjørlig. På bildet til høyre ser dere det viktigste ;) Råkakao, kakaosmør, kokossukker, lønnesirup, agavenektar (ikke favoritten, men jeg bruker den av og til når jeg ønsker en nøytral søtsmak på raw godis og kaker), vaniljepulver, og noen kjøpte raw sjokolader.
skuff2-w580-h580På bildet til venstre ser dere det meste jeg har av nøtter, frø og nøttesmør for tiden: mandler, cashewnøtter, paranøtter, macadamianøtter, forskjellige nøttesmør og tahini, og hampfrø. Alt økologisk, og som regel rått. Her varierer det hva jeg har, men jeg har alltid et godt utvalg for disse varene bruker jeg hver dag.
På bildet til høyre ser dere andre basisvarer jeg ofte bruker: forskjellige økologiske teer, Himalayasalt, Chlorella, dadler, kokosolje, macadamiaolje og rosiner. Jeg bruker også å ha tørkede fiken og aprikoser.

kjøleskap-w580-h580I kjøleskapet har jeg alltid et godt utvalg frukt og grønnsaker. Jeg kjøper alltid økologisk hvis jeg finner det. Hva jeg har, varierer ut fra lyst og årstid. Akkurat nå har jeg mange agurker, appelsiner, epler, salat, sitroner, paprika, gulrøtter og rødbete.

sjokolade-w580-h580 I vindueskarmen har jeg nesten alltid bananer og avokado, og av og til mango, papaya og friske urter.
Til høyre ser dere sjokoladelageret slik det ser ut i dag: sjokolade- og kokoskuler, trippel sjokolade- sjokolade, og enkle raw sjokoladehjerter.

Jeg har ikke tatt bilde av fryseren, men i den har jeg alltid frosne bananer og blåbær, porsjonsposer med grønnsak- og fruktmoser som jeg har laget til S, og raw godis som holder seg godt i fryseren (akkurat nå har jeg balndt annet deilige fiken- og tahinifudge og fiken- og sjokoladekonfekt).

Så, thats it! Jeg merker mer og mer at jeg foretrekker den enkleste mat fremfor veldig smakfulle retter. Måtidene mine er ofte bare oppskåret frukt eller grønnsaker, nøtter/frø, urter, eller smoothies og juicer, og ofte med en bit eller to sjokolade til. Slik liker jeg det nå, samtidig som jeg synes det er veldig gøy å lage noe mer “spesielt” hvis jeg lager mat til flere enn meg selv. Når jeg craver noe “tyngre” eller varmt spiser jeg poteter eller søtpoteter, søtpotetfries for eksempel- yum. Eller varme grønnsakssupper.

Jeg håper dere fikk nytte av innlegget, og at dere kanskje fikk noen ideer til mat dere vil ha på kjøkkenet. Har dere noe spesielt dere bare må ha tilgjengelig, som jeg også burde prøve?

Ønsker dere alle en god kveld!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2014
M T W T F S S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930