Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Luke 2 i adventskalenderen + forje vinner (Give Away)

I kveld åpner vi andre luke i adventskalenderen her på bloggen, og denne uken kommer en av dere til å vinne et av mine Raw Food-hefter og to super-eksklusive raw sjokolader- jeg har ikke nett noen av de til salg i Norge. Det er en plate med Rawmio-sjokolade med mandler og havsalt, og en boks med Moonbeam cookie dough-trøfler ♥ Har du heftet mitt fra før, har du nå er super sjanse til å vinne et eksemplar som du kan gi bort i julegave, og så kan du kose deg med sjokoladene selv.

luke2

Reglene er som vanlig:

-Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar på dette innlegget. Skriv akkurat hva du selv vil, og du får automatisk 2 lodd i give awayen ♥

Vil du snike til deg et ekstra lodd eller flere?

-Kommenter på et eller flere av de andre innleggene som legger ut på bloggen i løpet av uken. Du får et ekstra lodd hver gang du kommenterer.
-Fortell om give awayen på bloggen din. Link til dette innlegget, og legg gjerne ved give away-bilder. Du får et ekstra lodd for å gjøre dette.
-Del give away-bildet som jeg legger ut på instagram (@ragnhildnordrum) på din egen konto, og link til meg. Et ekstra lodd.

Jeg trekker den heldige vinneren neste søndag, altså 6. desember.

Jeg trekker vinneren ved god gammeldags loddtrekning, og denne søndagen er det CAJSA som vant! Hurra for deg Cajsa, jeg mailer deg senere i kveld ♥ 

Vant du ikke denne uken, håper jeg du melder deg på igjen ♥ Lykke til.

Første søndag i advent

God første søndag i advent, alle sammen ♥ Plutselig har julestemningen virkelig kommet over meg, og i dag kjenner jeg virkelig at advent har startet. Og denne søndagen har startet så fint. Eller, vet dere. Det er faktisk ikke sant. Den startet ganske trått. Allerede 4.30 var S våken, og han sovnet over klokken 11 i gårkveld :O Snakk om å ikke sette søvn høyt på prioriteringslisten sin. Men etter å ha få grått ristet av meg frustrasjonen, har vi bare kost oss.

20151129_084427

Etter frokost gikk vi ut og lekte en stund, og da vi kom inn “bakte” vi årets første porsjon med raw pepperkaker. S satt på benket og maulet deig, og virkelig elsket det.

20151129_103042

Vi laget bare en liten porsjon i dag, men vi skal lage mer neste uke, og da skal jeg dele oppskriften med dere også. Raw pepperkaker er jo så godt. Spesielt for oss som alltid likte selve pepperkakedeigen bedre enn de stekte kakene :)

20151129_102537

Men dere, vi sees senere i dag. Jeg skal åpne blogg-kalenderen snart og trekker vinneren når S legger seg for å ta formiddagshvil. Jeg ville bare ønske dere en nydelig advents-søndag først ♥

Lørdagsmiddag: raw pizza med aubergin-bunn og pistasj-pesto

For en lørdagsmiddag! Raw, varme (fra dehydratoren) mini-pizzaer fylt med tomatsaus, oliven og cashew-ost, og toppet med fantastisk pistasj-pesto ♥

20151128_134413

Jeg elsker denne type raw food, men lager meg sjeldent noe så “avansert”. Rett og slett fordi jeg er litt lat, og synes det er like så greit å spise store salater og raw pastatil hverdags. Men så innmari godt det er altså! Og med litt planlegging er det jo ikke avansert heller. Alle sausene kan lages dagen i forveien, og da går det raskt å slenge de sammen før de legges i dehydratoren.

20151128_111749

Til en eller to personer:

-1 medium stor aurbergin

-en god neve tørkede tomater
-en fersk tomat
-1/2 fedd hvitløk
-noen blader fersk basilikum

-80 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i vann i ca 4 timer
-saft fra en halv sitron
-lite dryss havsalt
-litt vann

-oliven

-ca en halv plante fersk basilikum
-1/2 fedd hvitløk
-1 moden avokado
-to never rå, usaltede pistasjnøtter
-saft fra en halv sitron
-ev litt havsalt

Tomatsaus: Bruk en food processor/stavmikser, og miks tørket tomat, fersk tomat, hvitløk og basilikum. Ikke miks for lenge, den er best når den får være litt chunchy.
Ost: Hell av bløtevannet fra nøttene, og skyll de godt i rent vann. Legg de i blender/stavmikser og blend sammen med sitronsaft, havsalt og noen ss vann. Blend, og tilsett nok vann til du får en glatt kremost-aktig ost.
Hakk oliven.
Skjær auberginen i sirkler med ca 1-1,5 cm tykkelse. Fordel tomatsausen på alle bitene. Dryss oliven over. Fordel osten over alle bitene. Legg pizzaene i dehydratoren, og tørk de ved 40 grader i ca 7-8 timer. 
Pesto: Blend basilikum, hvitløk, avokado, pistasjnøtter og sitronsaft. Smak, og tilsett litt havsalt hvis du synes det trengs.
Server pizzaene varme fra dehydratoren, toppet med deilig pesto.

20151128_115214

Dette er perfekt mat å servere til gjester- mange blir overrasket og imponert når de får oppleve hvor smakfull og deilig sunn, raw, vegansk mat kan være.

I går hadde vi en kjempefin fredag. På formiddagen tok vi turen til “åpen barnehage” igjen, og på ettermiddagen dro vi i svømmehallen. Og S virkelig digget svømmehallen! Vi var i svømmehallen i Valdres noen ganger da vi bodde der, men da var S mindre, og svømmehallen der er så liten og ganske folke-tom :P I Sandefjord er det derimot stort barnebasseng, og masse barn. Har ikke sett lille så gira på lenge :) Dit kommer vi nok til å dra mye fremover.

Lørdagen har vært roligere. Vi har vært i lekeparken, men ellers vært mye hjemme. Leiligheten er fylt med julemusikk fra Oslo Gospelkor, og middagen er nettopp spist. Har dere hatt en fin lørdag?

I morgen trekker jeg første vinner av blogg-kalendere, så har du ikke meldt deg på, er siste sjanse nuh. Og ny luke åpner vi også i morgen, så jeg håper jeg ser dere alle igjen da ♥

Morgentur i skogen

20151126_093021

20151126_092954

20151126_09370120151126_095005

I går falt noen biter på plass, og i dag føltes det som jeg våknet med flere kilo lettet fra skuldrene mine. Så god følelse altså! Vi startet denne fine, iskalde dagen med en tur i den lille skogen vår. Et perfekt sted hvor lille kan løpe fritt rundt og grave med gravemaskinen sin. Jeg rakk å støvsuge leiligheten allerede før klokken halv 8 i dagtidlig, og utover dager har vi bare hyggelige småplaner. Akkurat nå sitter jeg og skriver, men S står å danser til “truck tunes” :D Senere må vi til sentrum å handle julegaver og kalendergaver, og jeg skal trene yoga så snart S legger seg for å hvile formiddagshvilen sin. Fin torsdag!

God dag til alle dere. Husk å melde dere på julekalenderen min- jeg trekker første superheldige vinner som både får Raw Food-heftet mitt og 3 nydelige raw sjokolader av meg, nå på søndag♥

My new shoes

I bursdagsgave fra mamma og pappa fikk jeg nye vintersko. Valgt ut av meg, bestilt på nett, og levert på døren hjemme i Sandefjord.

20151125_123443

I går fikk jeg de endelig, og jeg er så strålende fornøyd!

Dette er vintersko laget på vegansk vis- uten hverken skinn, ull eller annet fra dyr. Skoene bestilte jeg hos Beyond Skin som er en Britisk nettbutikk med kun veganske sko. Og de har så mye fint, altså. Dere må ta dere en titt! Jeg bestilte vintersko der i fjor også, og de er fremdeles like fine (jeg kan bare ikke bruke de nå pga. foten, og de har litt hæl), og jeg har også et par med småsko som jeg brukte i sommer.

PicMonkey Collage

Skoene er med høy kvalitet, gode å gå med, deilige og varme, og kjempefine på utseende. Disse er laget av sort “skinn”, med “saueskinn” på innsiden. De kan enten brukes slik de er (bilde oppe til venstre), eller man kan brette ned kanten en eller to ganger. Direktelink til skoene finner du HER.

riktig20151124_143327

Fine, sant?

-

Hvordan har uken din vært så langt? Min har vært veldig fin. I går fikk vi middagsbesøk av bror/onkel, og i dag har dagen gått til å besøke biblioteket og leke i parken. Jeg hadde egentlig planer om å ta med lille i bassenget i dag, men siden han er så forkjølet vil jeg ikke risikere mer sykdom. Jeg håper vi får det til til helgen isteden.

Jeg ønsker dere en nydelig uke videre. Og ikke glem å melde dere på adventskalenderen min HER ♥

Raw aubergin”jerky”

God morgen. I dag tenkte jeg å starte dagen med å dele oppskriften på raw “jerky” som jeg laget for å ta med meg på jente-julemiddagen i går.

20151123_134812

Jeg har aldri smakt vanlig “jerky”, og helt ærlig vet jeg ikke helt hva det er :P Men jeg tror det er noe bacon-lignende snack, ja? Ikke noe for meg med andre ord. Men da jeg så DENNE oppskriften på raw jerky på You Tube, fikk jeg så lyst til å prøve. Jeg elsker cajun-krydder, og viste at dette kom til å falle i smak. Jeg digger det, mens S synes det er litt sterkt (men liker det knust i småbiter og strødd over avokado).

Jeg har spist disse på flere måter nå, og favoritten er definitivt i en BTL; bacon tomato lettuce. Altså med sprø salatblader som “bunn”, tomatskiver, disse bacon-lignende jerkyene, og en dressing basert på enten avokado eller tahini.

-2 auberginer

-1 dl rosiner el dadler
-en vanlig tomat
-saft fra en halv sitron
-2-3 toppede ts cajun-kryddermiks
-lite fedd hvitløk

Bløtlegg rosiner/dadler i vann i ca 30 minutter. Hell bort vannet og blend de med tomat, sitronsaft, cajun-krydder og hvitløk. Blend til du har en glatt marinade.

Bruk en mandolin eller bare en ostehøvel/potetskreller, og høvl auberginene opp i lange remser. Legg remsene i en stor bakebolle og hell over marinaden. Bland godt så all auberginen har marinade på seg. Fordel remsene godt utover flere dehydratorbrett og tørk de til de er sprø og tørre, ca 8-10 timer.

20151123_134734

-

Vi skal straks ut av huset for å besøke åpen barnehage igjen. S er fremdeles syk, men jeg klarer rett og slett ikke en ny dag med lite aktivitet for han. Vi blir rastløse og frustrerte begge to. I natt har vi i det minste sovet veldig godt, så det er en god start :) Ønsker dere alle en fin dag ♥

Årets adventskalender til S, del 1

God mandag til dere. Jeg håper uken din har startet hakket bedre enn min. S ble så fryktelig forkjølet i går, og i natt har hverken han eller jeg sovet noe særlig. Jeg sov ikke et øyeblikk før klokken var 5 i dag tidlig, og etter det fikk jeg maks 2 timer. Stakkars trollet har ikke blitt bedre i dag, og nå ligger han utslått på sofaen ved siden av meg, og er både varm og tett i nesen ♥ Jeg skulle så gjerne ha lagt meg til å sove med han, men jeg vet at jeg bare blir trøttere av det, og valgte heller å trene en rask og lett økt yoga og å ta en lang dusj.

I kveld skulle vi egentlig på jentenes årlige julemiddag, og jeg har gledet meg sånn. Jeg er så lei meg for at jeg ikke får dratt- det er virkelig et høydepunkt jeg ser frem til hvert år. Isteden får lille og jeg kose oss hjemme som best vi kan. I går laget jeg en stor porsjon raw “jerky” (litt bacon-aktig), og deilig raw kake som jeg skulle dele med jentene i kveld. Jerkyen er virkelig knallgod, og dere skal få oppskriften senere.

Uansett! I dag vil jeg dele første del av Sidikou Samuel sin adventskalender. Som i fjor, lager jeg kalender til han i år også (og det kommer jeg sikkert til å fortsette med til jeg er gammel og grå- det er jo så koselig!). Er det mange av dere som lager kalender til noen dere er glade i?

kal

Mitt beste tips er å planlegge, og tenke og fantasere om kalenderen i god tid før advent. Marerittet mitt er å gi 24 tilfeldige, ubrukelige, og soon-to-be-søppel-gaver i kalenderen. Jeg vil at S skal få 24 gaver som vil bli brukt, som er til nytte og/eller til glede. Årets kalender er fylt med alt fra kjedelige gaver som ny tannbørste og D-vitaminspray, spiselige gaver, leker, bøker og klær. Alt sammen er ting jeg antagelig ville kjøpt til han på et eller annet tidspunkt, men som jeg har spart sammen til et stort gave-bonanza i advent.

Noen av gavene virkelig kanskje litt over-kill. Skal ikke en kalender bare inneholde små oppmerksomheter? Jeg tenker som så at gavene han får over disse ukene på en måte er del av julegaven. På selve juleaften får han uansett så mye fra familie og venner, og selv kommer jeg “bare” til å gi han et klesantrekk den dagen. Da slipper jeg å pakke med meg en haug med store gaver, som både må bli med opp og ned fra Valdres.

Jeg pakker gavene inn i gråpapir, og bruker hamptråd til å knyte på merkelapper. Merkelappene er laget i tre og merket med tallene 1 til 24. Jeg kjøpte de på etzy i fjor og synes de er så søte. Gavene kommer nok bare til å ligge i en vinduskarm, siden jeg ikke har mulighet til å henge de opp på veggen.

Her kommer de første 12 gavene lille skal få i desember ♥

1

1. Sjørøverskip i tre. Dette kjøpte jeg egentlig i julegave til han, men som jeg skrev over, har jeg valgt å gi de store gavene imens vi er hjemme i advent istedenfor å ta de med til Valdres på juleaften. Dette kjøpte jeg på en fantastisk barnebutikk som ligger på Grunerløkka, og S forelsket seg i det ved første øyekast. Jeg håper han blir like gira når han får det. Jeg elsker leker i tre, og dette er både solid og veldig fint å se på (det er mye finere i virkeligheten enn det ser ut som på bilde på boksen).

2

2. Barneboken V is for Vegan. Bøkene av Ruby Roth har jeg tenkt på at han skal få helt siden jeg var gravid, så jeg gleder meg veldig til å se og lese i denne, og de to andre han får senere, med han. Jeg bestilte de på cdon.

3

3. Tannbørste og tannkrem. Slikt trengs alltid :) Tannbørsten har jeg bestilt på Iherb, og tannkrem på Veganermat. Tannkremen er uten flour, ikke testet på dyr, og inneholder ikke animalske ingredienser.

4

4. OmBar-sjokoladeknapper. Litt lysere, raw sjokolade til min lille sjokolademumsegutt ♥

5

5. Ny D-vitaminspray. Denne har han brukt hele veien, og S elsker faktisk å få sine daglige sprayer i munn :)

6

6. Ny hette-overdel til sommeren og høsten. Elsker denne, den er så mye finere i virkeligheten enn på bildet. Jeg bestilte den på Min Lille Skatt, og den er fra et økologisk merke som heter Okker-Gokker. Jeg kjøper alltid for store klær til S, for han har alltid så mye i riktig størrelse, og det er gøy å ha noe nytt og fint å se frem til å bruke.

7

7. Økologisk, tørket mango. S digger tørket mango, og spiser det ofte før frokost i sengen, mens jeg prøver å snike til meg et par ekstra minutter med lukkede øyne! Denne er så god, og kjøpt på Røtter i Oslo.

8

8. En liten kjevle i tre :) Vi skal jo lage raw pepperkaker og annet godt i advent, og da må lille ha litt utstyr :)

9

9. Barneboken Thats why we dont eat animals ♥ Enda en bok fra Ruby Roth som jeg gleder meg så til å se i med S. Jeg har lenge pratet med han, så enkelt som jeg kan, hvorfor jeg ikke spiser animalsk og hvorfor han ikke får det heller. Og til nå synes jeg det har gått veldig, veldig fint. Men det er greit å ha flere innfallsvinkler også- både for han og for meg.

10

10. Rawmio sjokolade-rosiner. Rosiner dyppet i raw sjokolade. Kjøpt på iherb.

11

11. Strømpebukse i bambus. Han har akkurat den samme fra før, og den er så god så jeg kjøpte like så godt en til i en litt større størrelse. Kjøpte den i en av barnebutikkene på Grunerløkka, tror det var på Vesle.

12

12. Sjoko-gojibær. Gojibær dekt med raw sjokolade, bestilt hos The Raw Chocolate Shop.

Hva synes dere? Jeg synes iallefall han er en heldig liten gutt :) De 12 neste gavene skal jeg dele senere. Jeg mangler fremdeles et par, så har du forslag til noe morsomt eller nyttig for en på to og et halvt år, må du gjerne tipse meg i kommentarfeltet.

Nå må jeg ta fatt på resten av dagen. Ønsker dere en riktig fin mandag, og ikke glem at dere også kan være med i blogg-kalenderen min og vinne flotte premier hver søndag i advent ♥

Åpning av adventskalender – Give Away

Om en liten uke er det første søndag i advent, og det betyr at vi åpner første luke av blogg-adventskalenderen allerede i dag :D Neste søndag, altså 29. november, kommer jeg til å trekke første kalender-vinner ♥

Hver søndag i hele advent kommer jeg til å gi bort en flott gavepakke til en av dere fine lesere. Jeg gir bort fire av mitt Raw Food-heftet sammen med et stort utvalg raw sjokolader. Har du allerede kjøpt heftet mitt, har du nå en perfekt sjanse til å vinne et du kan gi bort i en liten julegave til noen du er glad i ♥

PicMonkey Collage

Første luke inneholder mitt Raw Food-hefte Naturlig Godt, og 3 nydelige raw sjokolader til adventskosen. Denne uken gir jeg bort Pana sjokolade med fiken og appelsin, OmBar med kokosfyll (denne minner meg om slik Kinder-sjokoladen smakte da jeg var liten- så god!) og Rawmio sjokoladehjerter. Nam!

Bli med, bli med ♥

-Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar på dette innlegget. Skriv akkurat hva du selv vil, og du får automatisk 2 lodd i give awayen ♥

Vil du snike til deg et ekstra lodd eller flere?

-Kommenter på et eller flere av de andre innleggene som legger ut på bloggen i løpet av uken. Du får et ekstra lodd hver gang du kommenterer.
-Fortell om give awayen på bloggen din. Link til dette innlegget, og legg gjerne ved give away-bilder. Du får et ekstra lodd for å gjøre dette.
-Del give away-bildet som jeg legger ut på instagram på din egen konto, og link til meg. Et ekstra lodd.

Lykke til alle sammen ♥

Raw Delfiakake, og årets første snø

God kveld alle sammen. Hvordan har lørdagen din vært? Min har vært så fin. Bare fordi… den har vært det. Noen dager er bare gode fra ende til annen. Jeg var litt bekymret for at S skulle få en liten reaksjon etter at han har vært sammen med så mange mennesker han liker så gode i mange uker nå, og kanskje ikke være så fornøyd med å være tilbake her. Men han elsker det virkelig, og har vært overlykkelig hele dagen. Snøen har kommet hit, og vi var ute og lekte og gikk tur i flere timer i formiddag. I ettermiddag har vi hatt besøk av en god venninne og hennes skjønne sønn, og i kveld har vi hatt rundrengjøring av leiligheten. Jeg har trent yoga, og ordnet en haug med S sin adventskalender. Og det er så gøy! Jeg kan nesten ikke vente med å vise dere hva han får (innlegg kommer på mandag!), og gi mine beste tips til en superkalender :)

20151121_082936

I dag har jeg også laget raw Delfiakake. Denne er perfekt å ha i fryseren nå som advent straks er her. Kaken er mektig og med rik sjokoladesmak- akkurat slik Delfiakake skal være. Men her slipper vi bismaken av rå egg (brrr), overherdet kokosfett, og usunne ingredienser som sukker og kjeks.

20151121_144622

Oppskriften er orginalt fra Økosjokolade, og jeg har bare laget min bittelille vri på den. Jeg har kuttet ut lucumaen, byttet ut yaconsirup med lønnesirup, tilsatt litt salt, og så har jeg brukt bringebær, raw marsipan og macadamianøtter som “fyll”. Nam!

Raw marsipan får du kjøpt i mange helsekostbutikker, eller du kan lage din egen av rå mandler og søtning (som kokosblomstmelis). Bare søk opp “raw vegan marsipan”, og du får et lite hav med oppskrifter opp.

-

Til en stor, mektig kake (liten brødform)

-100 g kakaomasse
-50 g kakaosmør
-200 g kokosolje
-70 g lønnesirup
-1 ts vaniljepulver
-4 ss cashewnøttsmør
-en liten klype havsalt

-kjøpt raw marsipan, eller hjemmelaget
-hakkede macadamianøtter
-frysetørkede bringebær

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og rør inn resten av ingrediensene unntatt `fyllet´. La sjokoladen bli litt avkjølt og tykkere før du har den i en firkantet form med høye kanter, jeg brukte en liten brødform. Formen kan enten smøres med kokosnøttolje eller kles med bakepapir før du har i blandingen. Legg lagvis marsipan, nøtter og tørkede bær ettersom du heller på mer av sjokoladeblandingen i formen. Sett formen i kjøleskap eller fryser. Kaken trenger noen timer i kjøleskapet før den er stiv igjennom. Oppbevar kaken kaldt helt frem til servering. 

20151121_105427

-

Ikke glem å stikke innom igjen i morgen! Da åpner vi nemlig første luke i blogg-adventskalenderen. En vinner skal trekker hver søndag i advent, og første søndag er jo allerede om en liten uke. Jeg kan love veldig fine premier, og jeg håper dere blir med ♥

God helg videre.

Bursdagsmiddag på Funky Fresh Food

For bare et par timer siden kom S og jeg inn døren til vårt lille hjem her i Vestfold. Og så uendelig godt det er å være her igjen. Vi har virkelig kost oss på tur, både i Valdres og Oslo. Men vi har jo vært borte i nesten tre uker, og nå kjenner jeg bare at jeg er så glad for at det er nettopp her vi bor.

I ettermiddag, før vi tok toget, gikk K og S og jeg til Funky Fresh Food for å spise og feire bursdagen min som var i går. Jeg elsker jo det stedet, og kunne ikke valgt et bedre sted å spise bursdagsmiddag.

PicMonkey Collage

Jeg spiste en deilig frisk salat med raw spicy nøtteboller og pesto. Nøttebollene var gode, og det skulle gjerne vært mange, mange flere av de. K spiste vegansk burger med søtpotet- og potetfries, og lille rusk spiste brokkolisuppe med glutenfritt brød. Vi var alle, selvsagt, fornøyde med maten. Funky Fresh leverer alltid!

I morgen får jeg besøk av en kjær venninne som jeg har savnet så mye nå som vi ikke har vært hjemme på lenge. Og her på bloggen er planen å dele årets første juleoppskrift, den første kalenderluken skal åpnes (kommer til å trekke vinnere hver søndag i advent-mer informasjon kommer!), og så skal jeg vise dere alle de fine gavene Sidikou Samuel skal få i kalenderen sin. Kanskje det kan være til inspirasjon for noen av dere andre som har små barn å lage kalender til.

Så lenge ønsker jeg dere en fin kveld, eller natt som det faktisk er. God helg ♥

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
November 2015
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30