Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Give Away

Hei alle sammen. Da er det give away-tid, og absolutt alle kan bli med ♥ Du trenger ikke å ha egen blogg eller instagram. Denne gangen kan du vinne en kjempefin premie, med både raw, veganske sjokolade og et eksemplar av Raw Food-heftet mitt som inneholder over 30 av mine favoritt-oppskrifter, og tips og triks for å lykkes med en Raw Food livsstil (eller bare en grønnere livsstil). Har du allerede kjøpt heftet, har du muligheten til å vinne et du kan gi i gave til en venn, og så kan du beholde sjokoladene selv ;) Sjokoladene er nydelige, og de er selvfølgelig både veganske og raw- og kan spises med den beste samvittighet.

20150731_095038

Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar under dette innlegget. For et eller to ekstra lodd, kan du dele give awayen på egen blogg eller instagram . Les under for akkurat hvordan du gjør det.

-2 lodd: Legg igjen en kommantar på dette innlegget. Skriv akkurat hva du vil, bare husk å fylle inn e-mail-adressen, så jeg får tak i deg hvis du vinner.
-1 lodd: Skriv om give awayen på din blogg. Legg ved bildet over, og link til dette innlegget.
-1 lodd: Del give awaken på instagram. Jeg kommer til å legge ut et give away-bildet på min konto, @ragnhildnordrum , senere i dag. 

Alle kan bli med, uansett hvor i verden du bor osv osv.

Jeg trekker den heldige vinneren om en uke, fredag 7. august. Lykke til ♥

20150731_094759

Med det ønsker jeg dere en nydelig dag videre. Her har formiddagen blitt brukt ute, og nå er det snart yoga-tid for meg og sove-tid for S- de par timene midt på dagen er virkelig mitt lille pusterom og de nytes til det fulle hver dag. God helg!

Creamy dill-y kale chips

Yums, ny favoritt ♥

20150730_101633

Hei dere, og beklager at det har vært så stille fra denne kanten de siste dagene. Kameraet har reist på ferie til Russland, mobilen har sakte men sikkert sluttet å virke, og i dag manglet vi internett i huset- slikt blir det ikke blogging av. Nå er ny mobil kjøpt og internett er på plass, og i morgen kommer give awayen jeg har lovet dere- den er både fin og god, så gled dere.

I dag skal dere få oppskriften på nyydelige og avhengighetsdannende grønnkålchips, med smak av dill og hvitløk og vårløk. Disse er virkelig fantastiske! S og jeg mumset i oss et helt brett med nytørkede chips nå i kveld.

20150731_103456

-Beklager dårlig kvalitet på bildene- jeg håper den nye mobilen gjør en bede jobb. Oppskriften er inspirert av denne

Denne oppskriften er veldig upresis, men resultatet blir bra uansett! Følg smaksløkene dine og lag chips som faller i smak hos deg.

Til sausen trenger du:

-1/2 squash, i biter
-2 store never rå cashewnøtter
-1 fedd hvitløk
-2 vårløk
-1/2 dillplante
-saft fra 1-2 små sitroner
-litt Himalayasalt

-masse masse fersk grønnkål

Legg cashewnøttene til bløte i vann i 2-4 timer. Hell bort vannet og skyll de godt. Legg nøtter, squash, hvitløk, vårløk, sitronsaft og salt i en blender/stavmikser, og kjør til en glatt saus. Tilsett hakket dill og kjør videre noen sekunder, men la det være små biter av dill i sausen.
Vask grønnkålen, fjern de tykke stilkene i midten og riv bladene i passe store “chips”. Hell sausen over, fordel den godt. Legg grønnkålen utover dehydratorbret og tørk til de er helt tørre- mine sto i ca 10 timer. Oppbevar i en tett boks. 

20150730_095737

Har dere hatt en fin uke så langt? Det har aboslutt jeg. I dag har solen skint igjen og det har vært så deilig- selv om det faktisk minner mer om høst enn sommer ute. Jeg håper jeg ser dere her igjen i morgen, og at alle vil bli med på give away♥  God kveld så lenge.

Dagens middag: raw kokos ceviche

Hei alle sammen, og hei verdens beste middag!

20150727_163736

I dag skal jeg dele mandagsmiddagen min, som har blitt en stor favoritt hos meg etter jeg laget den første gang for litt siden. Dette er raw kokos ceviche, nok en gang inspireret av Fully Raw Kristina. Ideelt burde retten lages med ung, fersk kokosnøtt (jeg brukte det første gangen, og det gir absolutt det beste resulatetet!), men får du ikke tak i det, kan fint de “gamle”, brune kokosnøttene som du får på vanlige butikker brukes. Kombinasjonen tomat, koriander, vårløk og avokado er også en av mine favorittkombinasjoner, og sammen med kokos, agurk og presset appelsin, er dette rett og slett perfekt.

Kristinas oppskriftsvideo finner du HER.

20150727_140753

Jeg brukte:

- kjøttet fra ca 1/2 brun kokosnøtt (hadde jeg brukt ung kokos, hadde en hel, eller to, vært perfekt)
-masse søte små tomater fra hagen
-2 små agurker
-en stor neve fersk koriander
-en vårløk
-saft fra en appelsin
-1/2 avokado

-jeg glemte å kjøpe lime, men tilsett gjerne saften fra 1/2-1 lime også

Åpne kokosnøtten, ta ut kjøttet, vask det, og skjær det i passe munnfuller. Finhakk tomater, agurk, avokado, koriander og vårløk, og bland alt sammen. Press over appelsinsaft og ev lime. Nyt ♥

20150727_142510

Hvordan startet uken deres? Vi kom nettopp inn fra kveldstur i skogen, og nå står kveldsmat på planen. Siden solen har vært fremme i dag, har vi vært ute nesten hele dagen- det har vært så godt. Ønsker dere en fin uke alle sammen.

I dag koser vi oss inne

Hei alle sammen, og god søndagskveld.

20150726_155218

Dere! For en juli, og sommer og vær dette er. Jeg kjenner det er så tungt å tenke på at sommeren snart er over, og så har det ikke vært sommer i det hele tatt. Jeg er iallefall glad vi går inn i høsten i et nytt hjem, da blir det jo spennende og nytt og bra uansett. Men åh, kan ikke solen bare skinne et par dager!?

Uansett, dette har vært en veldig fin dag. Jeg fikk gå en lang morgentur alene i regn og ruskevær- og det var ubeskrivelig deilig. Etter det har energien vært på plass, og jeg fikk trent en lang yogaøkt mens S sov, og når han sto opp igjen gikk vi ut og luftet oss og lekte. Utenom de to turene ute, har vi bare kost oss inne- på slike dager som dette, er det det eneste rette. Og S er bare den blideste solstrålen jeg kjenner. Akkurat nå løper han overtrøtt rundt meg og sier “hei venn! hei venn”. Skjønne lille.

20150726_155247

Den kommende uken kommer jeg til å starte med en middagsoppskrift til dere her inne (forhåpentligvis iallefall, mangler èn ingrediens som jeg håper jeg får tak i i morgen), og senere blir det som lovet give away. Jeg håper dere får en fin uke og at jeg ser dere inne her igjen snart.

Sommerens deiligste jordbær-is

Verdens beste iskrem lages av planter ♥

20150725_185535

Iskrem basert på kremete nøtter (som cashewnøtter eller macadamianøtter) eller fullfet kokosmelk gir virkelig den beste iskremen du kan tenke deg. I dag brukte jeg bløtlagte cashewnøtter, lønnesirup og deilige, friske jordbær fra hagen til mamma og pappa. Jeg liker å bruke iskremmaskinen min, men har du ikke det får du et bra resulatet ved å sette kremen i fryseren og røre om hver halvtime til du har ferdig is.

Du trenger:

-2,5 dl rå cashewnøtter
-3 dl ferske jordbær
-3/4 – 1 dl lønnesirup
-1 dl vann
-noen dryss vaniljefrø

Legg nøttene til bløte i vann i 3-4 timer. Hell bort vannet, og skyll nøttene godt i rent vann. Legg de i blenderen sammen med jordbær, lønnesirup, vann og vanilje. Blend til du har en glatt fin “fløte”. Kjør fløten i iskremmaskinen til du har is, eller hell fløten i en bok og sett den i fryseren. Rør om hver halvtime for å unngå iskrystaller. Server.

20150725_185358

Har dere hatt en fin dag? Dagen min har egentlig vært fin, men jeg sliter så med utslithet i perioder- og i dag har vært en hard dag. Slitenheten kommer liksom og slår luften ut av meg- og det trenger ikke være noen spesiel grunn til at det kommer akkurat den dagen eller perioden. Om noen uker er S 2 år, og det betyr at jeg faktisk ikke har sovet en hel natt på to hele år- og det setter sine spor i energien. Som regel går det greit, mens andre dager kunne jeg ønske jeg bare kunne sove og sove.

Uansett, nå skal lille og jeg sette oss med lørdagsnacks(i kveld; grønnkålchips, frukt og selvsagt denne isen) og se på bil-tegnefimer :) God kveld til dere.

Til barna: nesten-raw peanøttcookies

God kveld dere ♥ Helg igjen, allerede. Har dere noe koselig på planen?

20150723_153059

I går lagde jeg en porsjon nesten-raw peanøttcookies til Sidikou Samuel- og de ble meget populære. Disse kan brukes som snacks, eller ved siden av frokost eller kveldsmat. Det er masse energi og næring i hver eneste lille bit- og det er supert når det er små mager som skal mettes og små kropper som skal vokse.

-1 1/4 dl rå cashewnøtter
-1/2 dl peanøttsmør (bruk et laget kun av økologiske peanøtter + havsalt)
-5 myke dadler
-1/2-1 ss lønnesirup
-ev. 1/2-1 ss kokosolje

PicMonkey Collage

Mal nøttene til fint mel i en food processor. Tilsett peanøttsmør, dadler og lønnesirup og kjør til en klissete deig. Tilsett kokosoljen hvis deigen er for tørr. Trill kuler og press de ned med en gaffel. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.

Her har solen vært fremme i dag, så formiddagen brukte vi ute. Jeg holder på å lage album til S med bildene av han fra de første par årene- for en jobb! Jeg har fremkalt mange hundre bilder, og det har virkelig vært en stor jobb å sortere alle og sette de inn. Men så koselig, og avhengighetsdannende, det er. Og nå er jeg snart i mål. Jeg håper dere har hatt en fin fredag også.

Raw mango-tomatsuppe

Hei hei. Jeg skal straks ta kvelden, men først; her kommer dagens middag.

20150723_170556

Supper ♥ Finnes det noe bedre, og mer koselig, å spise? Jeg er veldig glad i både varme og kalde supper, og for tiden lager jeg mye av  begge deler. I dag ble det en raw og kald suppe med tomater fra hagen, mango, vårløk, koriander og kremet avokado- det er virkelig en nydelig kombinasjon. Du velger målene helt selv, men under skriver jeg hva jeg brukte. Det gav en god suppeporsjon, og takket være avokadoen er dette et overraskende mettende måltid. Det fine med raw supper er at de ofte lages på to minutter, så du kan lage en og en porsjon, og slipper å sitte igjen med rester.

-tomater, jeg brukte to store never små tomater
-mango, jeg brukte en liten økologisk
-vårløk, jeg brukte en
-avokado, jeg brukte en halv + mer på toppen
-sitron eller lime, jeg brukte juice fra en  halv sitron
-fersk koriander, jeg brukte en stor neve

-ev. litt godt salt

Legg alle ingrediensene i en blender, og kjør til en helt glatt og kremet suppe. Topp med fargerik topping og server ♥

20150723_170551

Dagen i dag har bare flydd forbi. Jeg hadde mye jeg måtte få ordnet i sentrum, så S og jeg brukte formiddagen der. Etter det trente jeg en time yoga, lagde barnevennlige raw cookies til S, vi har vært ute og lekt og gått tur, og nå sover endelig ruskebolla- og det gjør forhåpentligvis jeg også snart. Hvordan har dagen deres vært?

Onsdagshilsen

Her kommer en liten onsdagshilsen fra meg til dere, bare for å ønske dere en fin kveld.

PicMonkey Collage

Videre i uken kommer nye oppskrifter, og om litt kommer det en liten give away her på bloggen- det føles som en liten evighet siden jeg hadde sist. Jeg håper mange av dere blir med på den ♥

God uke videre.

Raw pasta Alfredo

Dette ble min himmelske middag i dag.

DSC04555

Ser det ikke bare nydelig ut? Jeg rett og slett elsker “pasta” laget av squash (eller agurk)- de smaker lite i seg selv, men toppet med en smakfull saus er det noe av det beste jeg kan spise til middag. Sausen kan du variere i det undelige. Selv er jeg glad i hjemmelaget pesto, rå tomatsaus (med ferske og tørkede tomater), mango-avokadosaus (har en kjempegod oppskrift på nettopp det i heftet mitt som du finner HER), og mer kremete sauser av feks cashewnøtter. Pasta laget av squash er mettende og friske og lette på samme tid, og du blir ikke “tung” i magen slik man gjerne blir av kornpasta.

DSC04552

I dag fulgte jeg oppskriften til Fully Raw Kristina, nemlig pasta Alfredo. Jeg sier det igjen; dette ble nydelig! Sausen er laget av litt squash (som gir fylde til sausen), kremete pinjekjerner, sitron, og så tilsatte jeg et lite fedd hvitløk i tillegg. Du kan bruke så mange squash du selv ønsker- husk at mat som dette kun gjør kroppen godt. Spis til du er mett og glad og full av energi.

Jeg brukte:

-2 squash
-1 dl pinjekjerner
-saft fra en halv sitron
-et lite fedd hvitløk

Hvis du ønsker, kan du også tilsette litt havsalt/Himalayasalt, svart kvernet pepper, og/eller noen blader fersk basilikum.

Lag pasta av squashen. Jeg bruker juliennejernet mitt, men du kan også bruke en potetskreller eller en spiralizer. “Innmaten” i squashene sparer du til sausen. Legg innmaten i en blander/stavmikser, sammen med pinjekjerner, hvitløk og sitron (og ev salt/pepper/basilikum), og kjør til en glatt kremet saus. Vend sausen godt inn i pastaen. Dig in ♥

DSC04554

Man skulle ikke tro dette er sommeren 2015- her er vi “innestengt” i regnværet. Usj, jeg håper på iallefall noen soldager før høsten kommer- det tror jeg vi alle trenger. Men regndager gir mye tid til å få gjort ting inne da, og det er bra. Jeg pakker meg ut (begynner i god tid, for det er ikke mye jeg får gjort av gangen med S hengende på benet), lager album som S skal få til bursdagen sin (med bilder fra de første årene hans), har trent deilig yoga som jeg bare ikke får nok av, og kost meg med lille. Har dere hatt en fin tirsdag?

Raw bringebær-cookies på en-to-tre

God ny uke alle sammen ♥ Jeg tok meg litt data-fri i helgen, men nå er jeg tilbake og klar for å dele ukens første innlegg.

20150720_153014

Hvordan var helgen deres? Jeg hadde en fin helg med brødrene mine i hus, de reiste hjem i går. Og om bare noen uker flytter jo S og jeg, og da kommer vi til å bo i nærheten av eldstebror og det gleder jeg meg sånn til. Takk for alle koselige kommentarer på flytte-innlegget forresten. Dere skal selvsagt få en titt inn i vårt nye hjem når vi har kommet i hus.

I dag startet vi dagen med en lang gåtur i deilig vær. Turen endte opp i lekeparken i “byen”, hvor Sidikou Samuel fikk springe godt fra seg. I dag har virkelig energien vært på plass, og mens S sov fikk jeg trent yoga i over en time, pakket og ryddet, og laget en porsjon spennende og nydelige raw cookies.

20150720_151145

Dette er de raw bringebær-cookiene som ligger hos Deliciously Ella HER. Alt hun lager seg fantastisk godt ut, og de oppskriftene jeg har prøvd har alltid vært upåklagelige. Disse enkle cookiene er inget unntak ♥

6 store cookies:

-100 gram rå cashewnøtter
-1/4 cup (litt over en halv dl) hakket kakaosmør
-1/4 cup (litt over en halv dl) lønnesirup
-liten klype havsalt
-1/2 cup (litt over en dl) ferske bringebær

Lag mel av nøttene ved å finmale de i food processor/blender. Smelt kakaosmør over vannbad, og rør det inn i nøttemelet sammen med lønnesirup og salt. Rør forsiktig inn bringebær. Lag cookies på et fat dekt med bakepapir, og sett de i kjøleskapet til de er faste. Nytes direkte fra kjøleskapet. 

Elsker konsistensen på disse, og de friske bærene mot den søte cookien. S likte også disse kjempegodt, så de er også kids approved ;)

Jeg må få unna et par småting før jeg tar kvelden. Ønsker dere en fin kveld og en god uke.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
August 2015
M T W T F S S
« Jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31