Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Gårdsbutikken Fat og Fe + Give Away til dere (Raw Halo)

Give Away til dere nederst i innlegget ♥

I går besøkte jeg en av de koseligste butikkene jeg noen gang har besøkt.

Resized_20160924_114854

Fat og Fe ♥

Fat og Fe er en nydelige gårdsbutikk som ligger på Fevang er i Sandefjord. Fevang er et stykke utenfor sentrum, og av en eller annen grunn har jeg tenkt at den lå utilgjengelig for meg som ikke har bil. Jeg har nemlig hatt lyst til å besøke denne butikken som jeg har hørt så mye fint om helt siden jeg flyttet til Sandefjord for over et år siden. Og i går var endelig dagen. På høy tid!

Resized_20160924_104613

Etter å ha undersøkt bittelitt forsto jeg jo raskt at Fat og Fe ikke ligger utilgjengelig til i det hele tatt, kun er 10-15 minutters busstur fra sentrum, og fra busstoppet er det bare et par minutter å gå. Og for et sted altså! Jeg var der med barna i et par timer, for dette er mer enn bare en butikk. ute er det høner og kaniner, sandkasse og lekemuligheter for barna. Selve butikken er så skjønn, nesten som å dra tilbake i tid og besøke en gammeldags matbutikk. Utvalget er av økologiske, rene matvarer er stort, med alt fra basisvarer som nøtter og korn (mye i løsvekt), mørk og raw sjokolade, giftfrie vaskemidler, giftfri baby-utstyr, is, og selvsagt masse frukt og grønt. Alt økologisk og av høy kvalitet. En liten himmel for slike som meg.

PicMonkey Image-10

Jeg kjøpte med meg både det ene og det andre; surdeigsbrød til matpakkene til sønn (har skåret det i skiver og lagt i fryseren), en av de beste tahiniene jeg vet om (fra Rapunzel), frukt og grønt, og sjokolade. Vi delte også et beger med raw is mens vi var ute og lekte.

PicMonkey Image-9

Hit kommer vi til å dra igjen og igjen, det er i alle fall sikkert.

GIVE AWAY♥

Jeg klarte ikke å dy meg, og kjøpte med meg et par sjokolader som jeg gjerne vil gi til en av dere lesere på bloggen. Raw Halo er en av de beste raw sjokoladene jeg vet om, og de er ikke lett å finne i Norge. Nå har en av dere mulighet til å vinne to av disse herlighetene ♥

PicMonkey Image-11

Du trenger ikke å ha egen blogg eller bruke andre sosiale medier for å bli med, så alle kan delta ♥ Jeg håper DU vil være med. Alt du gjør er:

Legg igjen en kommentar på dette innlegget. Skriv akkurat hva du vil, og du får to lodd ♥

Hvis du vil ha ett eller to lodd til kan du:

Del Give Awayen på instagram. Bruk bildet jeg legger ut etterpå på min profil @ragnhildnordrum, og link videre til meg. Ett lodd.

Del Give Awayen på egen blogg. Legg ved bildet over, og link videre til dette innlegget. Ett lodd.

Du kan altså trekke opptil fire lodd. Husk å skriv hvor mange du har i kommentarfeltet.

Jeg håper mange vil bli med. Jeg trekker vinneren lørdag neste uke, altså 1. oktober. Lykke til ♥

Jeg ønsker dere alle en nydelig søndag. Her har det vært full fart i flere timer allerede, men jeg fikk en rolig stund nå, mens K sover, storebror ser på barne-TV og lillesøster ruller seg rundt på gulvet ved siden av meg. Vi sees igjen snart.

Urdhva Dhanurasana

Høstregn ute, baby-kos og te inne, yoga, helgevask, matlaging, og middagsbesøk senere. Slik ser fredagen min ut.

20160922_114550

I dag hadde jeg tenkt å ta turen til denne butikken jeg nevnte for dere tidligere i uken. Men så er det jo det ruskeværet ute- jeg var klissvåt etter en liten tur ute i stad. Så turen utsetter jeg til i morgen, og gjør det heller til en liten familietur. På dager som dette er det jo mye hyggeligere å bare kose seg inne, og jeg har verdens beste lille selskap, koser meg med varm te og mørk sjokolade, har fått gjort litt husarbeid, trent yoga, og holder nå på å forberede middagen til senere. Vi får middagsbesøk i ettermiddag, og jeg skal servere DENNE aubergin-suppen som jeg synes ser helt nydelig ut, hjemmelaget grønnkål-chips (eller litt grønnkål-chips. Sønn fant dehydratoren i dagtidlig, og spiste over halvparten av chipsen før jeg stod opp :D ), og så holder jeg på å bake spelt- og rugbrød. Til dessert blir det DENNE mocha-isen ♥

Har dere noen planer for dagen og helgen? Jeg håper den blir god for dere alle.

B O U N T Y-I S P I N N E (raw+vegan)

God formiddag, dere. Jeg og lille datter kom nesten nettopp inn døren, og nå skal jeg faktisk legge meg til å sove sammen med henne før vi henter storebror i barnehagen- det synes jeg at jeg fortjener i dag :) Formiddagen har vi brukt ute, og vært på besøk hos hun som var jordmoren min da jeg var gravid sist. Tenk å ha en så fantastisk jordmor at man vil besøke henne over et halvt år etter at barnet ble født. Hun er virkelig så god, og så fin å prate med.

Resized_20160922_113330

I dag skal dere få oppskriften jeg fortalt dere om i går: raw veganske ispinner med smaken av Bounty. Disse er så, så gode- jeg håper dere lager de ♥ De er så enkle å lage, konsistensen er til å dåne av, og barnevennlige er de også.

6-8 ispinner

-125 gram cashewsmør (jeg brukte rått fra Artisana)
-2 ss kokosSMØR (jeg brukte Artisana)
-1/2 dl kokossirup eller lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø
-lite dryss havsalt

-2 plater OmBar Kokos Mylk (til sammen ca 70 gram)
-1 ss hakket kakaosmør
(eller lag egen rå sjokolade)

-kokos

Lag “fløte” ved å blende cashewsmør, kokossmør, kokossirup/lønnesirup, vanilje og salt. Hell fløten i ispinne-former. Stikk en tre-pinne i hver og sett det i fryseren.
Smelt sjokolade og kakaosmør over vannbad. Når ispinnene er frosne, smører du smeltet sjokolade rundt de, og drysser på litt kokos. Nyt ♥

Resized_20160922_115506

Med det ønsker jeg dere en fin dag videre. Vi sees igjen plutselig ♥

Out and about

Hei dere ♥ Jeg har en ny oppskrift på lur til dere, men jeg ser at jeg ikke rekker å ta bilder og skrive oppskriften før i ettermiddag eller i morgen. Dere har noe å glede dere til, det ble så godt! I dag ville jeg bare raskt innom og ønske dere en fin dag. Halvveis i uken allerede, tiden går så fort. I går var jeg og en venninne ute med småbarna, kjøpte med oss varm drikke, og satt og koste oss i solen. I dag har jeg og bittelille vært på kafe med en annen venninne, jeg kom nettopp inn døren, og snart er det ut igjen for å hente sønn i barnehagen.

PicMonkey Image-8

Har dere hatt en fin uke så langt? Vi sees igjen i kveld eller i morgen med en ny oppskrift ♥

Mandagsmiddag! Green soup and flourless chocolate cake

Hei hei, og god mandag til dere alle. Jeg håper starten på den ny uken har vært fin? Selv har jeg hatt en god dag. Jeg har vært gjennom-sliten og fullstendig utkjørt en lang periode nå. Det som hjelper meg er å prøve å alltid tenke fremover, planlegge, planlegge og planlegge, slik at dagene går så smooth som mulig. Jeg elsker dager hvor alt bare flyter, og da gjelder det å ligge noen steg foran. Denne uken har jeg koselige venninne-avtaler på planen, og en tur til en butikk jeg har hatt lyst til å besøke lenge (det blir nok et eget innlegg om den butikken senere i uken).

I kveld tenkte jeg bare å dele ukens første middag med dere. Raw, grønn suppe som er en favoritt hos meg, og mel-frie små sjokoladekaker til dessert. Denne suppen er så god (!), til og med lille datter spiste mange skjeer av den. Den er så frisk, smakfull og mettende. Sjokoladekakene er helt nydelige, mørk, mektige, og med perfekt konsistens ♥

Resized_20160919_163823

Grønn suppe

-1 stor agurk
-1 avokado
-1 toppet ts cashewsmør
-2 dl fersk dill
-saft fra en halv sitron eller lime
-godt dryss havsalt

Skjær av ca 5 cm av agurken og legg den til side. Blend resten av agurken sammen med avokado, cashewsmør, dill, sitronsaft og noen dryss salt til en glatt, jevn suppe. Finhakk resten av agurken. Server suppen med hakket agurk på toppen.

Resized_20160919_171457

Mel-frie små sjokoladekaker

10-12 små kaker/muffins

-3 ss finmalte linfrø + 1/2 kopp vann, rør sammen og la stå i 15 minutter
-120 gram mørk sjokolade, jeg brukte 85%
-1/4 kopp kokosolje
-1 1/4 kopp kokossukker
-1/4 kopp cashewnøttsmør
-1/4 ts havsalt
-1 ts vaniljefrø
-1/2 kopp råkakao eller kakao

Varm opp ovnen til 190 grader.
I vannbad, smelt sjokolade og kokosolje sammen. La det stå over varmt vannbad og visk inn cashewsmør, kokossukker, havsalt og vanilje. Rør inn linfrø-blandingen og rør godt (fremdeles over vannbad) i noen minutter. Rør inn kakaoen til slutt.
Fordel røren i 10-12 muffinsformer, gjerne de som er laget av silikon. Stek i 18 minutter. Avkjøl, før du popper de ut av formene og serverer. Oppbevar kaldt, og frys ned rester.

Resized_20160919_165555

Nå blir det yoga- min favoritt-tid i løpet av dagen. God ny uke til deg, make it a good one ♥

Ikke helt som planlagt

Denne lørdagen ble ikke helt som planlagt, for begge barna har vært i dårlig form i dag og ikke orket å gjøre stort. Vi var ute en kort stund på formiddagen; bare et raskt kafe-besøk og litt frisk luft. Resten av dagen har vi bare vært inne, sett Oppdrag Nemo, lest bøker, og gjort det beste vi har kunnet ut av situasjonen. Jeg håper de små er bedre i morgen, for da vil jeg så gjerne en tur til Tønsberg.

PicMonkey Image-7

Nå har jeg endelig fått satt meg ned med middagen, og skal gjøre ferdig litt data-arbeid før jeg skal rulle ut yoga-matten min.  Jeg håper din lørdag har vært fin. Selv skal jeg bare kjenne på roen, senke skuldrene, og nyte alene-tiden. God kveld videre til dere alle.

Raw Mocha-is- perfekt til helgen

God morgen dere. Her kommer gårdagens post til dere. I kjent stil sovnet jeg på sofaen fra alt og alle tidlig på kvelden. Kroppen er liksom gjennom-sliten, og av og til, ofte et par ganger i uken, sovner jeg med et sovende barn på magen.

Uansett, fredagen var en veldig fin dag, både effektiv og koselig. Og så laget jeg nydelig dessert til meg og sønn, og oppskriften skal dere få nå. Raw Mocha-iskrem, kanskje dette blir din helge-dessert også? Den er så god, altså! Cashew-is blir ikke steinhardt i fryseren, så om du ikke har iskrem-maskin kan du fint lage den uten.

Resized_20160916_123221

4-6 store, mektige porsjoner

-250 gram cashewsmør (jeg bruker ett glass rått cashewsmør fra Artisana)
-dobbel espresso
-nok vann til at espresso og vann til sammen blir 2,5 dl
-1/2 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-1 1/4 dl råkakao
-1/2 dl + 1 ss kokossukker
-1/2 dl + 1 ss lønnesirup

Blend alle ingrediensene godt sammen, jeg brukte en stavmikser. Frys isen ned, eller bruk en iskrem-maskin til å fryse den med. Server og nyt ♥

Har dere noen koselige planer denne helgen? I dag er det bare barna og meg; vi skal på biblioteket, på kafe, og lekeparken. I morgen reiser vi bort. Jeg tror det blir fine dager. God helg til dere. Vi sees snart.

Play-date

I dag har vært en så koselig dag, med baby-date på formiddagen, mye tid ute i det herlige sommer-været, blide barn, og så har jeg prøvd meg på en afrikansk middagsoppskrift i ettermiddag. Jeg tenkte å dele noen bilder fra besøket tidligere i dag. Lille Sofia og jeg fikk nemlig besøk av ei venninne og hennes datter som bare er noen uker eldre enn min. Det var så koselig, både for oss store og de små. Det er så utrolig å se hvordan babyer liksom ser at andre babyer også er babyer.

Resized_20160915_140205Resized_20160915_114935Resized_20160915_112859Resized_20160915_14021120160915_11592420160915_114706
Jeg håper dere har hatt en fin dag? Jeg håper at jeg skal få delt en ny oppskrift med dere før helgen, og satser på at vi sees igjen i morgen. Så lenge må dere har en nydelig kveld.

Breathe

 Hei hei dere. Jeg ville bare innom og si god kveld til dere. Jeg har nettopp ryddet opp her hjemme og gleder meg til å strekke meg ut på yoga-matten min nå straks. De siste par ukene har jeg trukket meg litt tilbake fra omtrent alt som er sosialt. Jeg har vært så sliten etter denne sommeren, og bare følt for å bruke tid med lille-familien. Jeg har trengt ro og tid til å være helt alene. Yogaen har vært en life saver, og all fritid har blitt brukt på matten. Nå kjenner jeg mer ro i kroppen, og gleder meg til å leve mer normalt igjen. I ettermiddag har Ole-bror vært på besøk, og videre i uken har jeg noen koselige venninne-avtaler på planen.

20160913_150714

Legger ved et bilde av dagens hjem-fra-barnehage-tur. Storebror hengdene på ryggen med en kålrot-skive i hånda, og lillesøster dinglende på magen. Jeg elsker det!

Men nå er det yoga-tid. Ønsker dere alle en nydelig kveld.

Raw mini-snickers-is

God mandag dere ♥ Jeg laget disse utrolig gode små go´bitene rett før helgen, jeg hadde jo tenkt å dele oppskriften med dere da. Men helgen har gått så fort, og jeg har ikke hatt mange øyeblikk til å sette meg ned. Lørdagen dro vi faktisk en tur til Larvik, bare for å komme oss litt bort. På søndagen var det strålende sol og vi var ute med barna hele dagen; gikk til en stor dam, lekte på lekeplassen og bare koste oss. Nå er det ro i hjemme, jeg har fått trent ukens første yoga-økt, lille Sofia sitter på fanget mitt, og vil gjerne dele den grønne juicen min- hun elsker det :)

Hvordan var helgen din?

Resized_20160911_162359

Tilbake til oppskriften. Jeg elsker raw snickers, og søker du opp `ragnhild nordrum snickers´ får du opp ganske mange varianter, alle veganske raw eller nesten-raw, uten peanøtter, sukker, mel og andre ingredienser jeg holder meg unna. Snickersene dere får oppskriften på her, er inspirert av snickers-is- i mini-versjon. Isen er cashew-basert (min favoritt!), karamellen er laget av dadler, og sjokoladen er mørk og perfekt rundt de søte bitene. Jeg synes hemmeligheten til skikkelig gode snickers er godt med havsalt. Så jeg bruker det både i karamellen, og strør også litt ekstra over nøttene.

-125 gram cashewsmør (jeg bruker Artisana)
-1/4 dl lønnesirup
-1 1/4 dl vann
-1/2 ts vaniljefrø

-2,5 dl dadler, bløtlagt i vann i ca 30 min
-1 ss nøttesmør, jeg brukte cashew
-ca 1/4 dl vann
-noen gode dryss vaniljefrø
-noen gode dryss havsalt

-2 never cashewnøtter, rå eller ovnsrist de for ekstra god smak
-noen dryss havsalt

-raw eller mørk sjokolade, smeltet
jeg laget min av ca 75 gram kakaomasse og 75 gram kakaosmør, noen ss lønnesirup, 2 ss cashewsmør, og vaniljefrø. Bare smak deg frem så får du det slik du liker det :)

Lag isen: Blend cashewsmør, lønnesirup, vann og vanilje til en tykk “fløte”. Hell det i en brødform dekt med plastfolie. 
Lag karamellen: Hell bort bløtevannet fra dadlene, og blend de sammen med nøttesmør, vann, vanilje og salt til en tykk karamell. Smak til med salt. Fordel karamellen over fløten, Bruk en gaffel og “virvle” lett karamellen inn i fløten. Ikke rør for mye!
Hakk cashewnøtter og dryss de over. Dryss over litt salt. Sett formen i fryseren til den er hard. Skjær opp i mini-is, og dypp de i smeltet sjokolade. Sett de tilbake i fryseren og nyt kalde.

Resized_20160911_162430

Disse falt i god smak her i hjemme, og jeg håper der prøver dere på de også. Det er SÅ koselig når dere viser meg på instagram og mail oppskrifter dere har brukt fra bloggen min, jeg blir like glad hver eneste gang ♥

Med det ønsker jeg dere en fin ny uke. Lillesøster begynner å bli utålmodig, så hun skal på gresskar-mos med kokosolje nå. Jeg sees igjen senere.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
September 2016
M T W T F S S
« Aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930