Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Sunday night

Jeg ville bare legge inn en liten hilsen helt på nippet av helgen. Har dere hatt en fin helg? Det har jeg! I går jobbet jeg faktisk et par timer på den lokale helsekostbutikken, med lille Sofia som assistent, mens lille sønn var hos mamma og pappa. På kvelden var jeg ute på løpetur, og det var ubeskrivelig godt, etter en lang periode uten løping. Det kommer helt klart til å bli flere løpeturer fremover- det er jo litt lettere for meg å komme meg ut på kvelden etter at barna har sovnet nå som jeg er på ferie. I dag har jeg vært på besøk hos ei venninne, og vi hadde flere koselige timer sammen.

PicMonkey Collage
Hun serverte raw sjokolade fra OmBar, vegansk økologisk godteri og te, og jeg hadde med hjemmelaget raw sjokolade. Lille sønn koste med hunden og sang sanger for henne (!♥), og vi skravlet og koste oss.

Nå er jeg nettopp ferdig med ukens siste yoga-økt, og er klar for mandag i morgen. Da kommer lillebror oppover på ferie, og jeg gleder meg sånn til mer liv i huset. Jeg håper du har en fin uke i møte, vi sees igjen snart ♥

Raw sjokolade-terte

Jeg er for trøtt til å skrive, så jeg lar bildene snakke for seg selv. Denne raw terten fylt med mektig sjokolade-krem er for god til å ikke lage. 

20160624_115908

20160624_115847

-2 dl rå cashewnøtter
-2 dl kokos
-1 ts vaniljefrø
-1/2 ts havsalt
-1-2 ts myk kokosolje

-2,5 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i 4 timer
-1 dl cashewsmør (eller annet nøttesmør)
-1 dl + 2 ss lønnesirup
-1 ts vaniljefrø
-noen dryss havsalt
-1 dl vann
-2,5 dl råkakao

Start med å lage terte-skallet. Kjør cashewnøtter og kokos til “mel” med en blender/food processor. Bruk hendene og rør inn vanilje, salt og kokosolje. Press deigen ut i en liten springform. Sett det i kjøleskapet.
Lag fyllet. Hell bort bløtevannet fra nøttene, og skyll de godt. Legg de i blenderen/stavmikseren sammen med resten av ingrediensene, og blend til fyllet er helt glatt. Hell fyllet i skallet og sett terten i kjøleskapet til avkjøling i minst to timer, og frem til servering.

20160624_115642

20160624_115830

God kveld til deg, og riktig god helg. Nyt den ♥

Live in abundance

God morgen. Jeg er bare innom for å ønske dere en fin dag. For en gang skyld føler jeg meg ganske uthvilt, og det er så godt. Straks går turen ut med barna- i dag skal vi bare gå tur i skogen, før det er meldt regn på formiddagen. Jeg er også i gang med en oppskrift som skal deles med dere senere i dag.

20160622_132456

20160622_131730

Alt det beste til dere. Jeg håper helgen starter med et rolig sinn og smil om munn ♥

Grønnkål- og blomkålsuppe

Nærende grønn varm suppe til kjølige sommerkvelder ♥

20160622_134655-2

God morgen dere. Jeg sovnet fra alt og alle i går kveld med lille Sofia på magen. Noen vaner er så vanskelige å snu. Her kommer oppskriften jeg skulle poste til dere da, en varmende suppe jeg laget til familien i går.

-1 stor løk
-1 hode blomkål
-2 ss kokosolje
-1/2 dl vann
-8 dl grønnkålblder, revet i biter
-1,5 l vann
-urtesalt
-havsalt
-4 toppede ss kokosmelk
-noen press sitron
-1 ts lønnesirup eller agave

Hakk løken og fres den i oljen til den er myk. Tilsett blomkål i små buketter og en halv dl vann. Fres til alt vannet er borte. Tilset grønnkål, fres til den har “falt sammen”. Hell over vann, og la det koke under lokk i ca 10 minutter. Bruk stavmikseren og blend til suppen er glatt. Tilsett kokosmelk, sitron og søtning, og blend det inn. Smak til med godt med urtesalt og litt havsalt. Server.

20160622_130018

Nå skal vi snart ut på tur. Himmelen er blå, solen skinner og jeg tror det blir en veldig fin dag. Det samme ønsker jeg dere. Vi sees igjen senere.

Hei Valdres

Heisann! Nå er vi på plass hos mine foreldre i Valdres, og her blir vi i noen uker fremover. Sommerferie! Jeg håper vi får mange solfylte dager, slik at barna og jeg kan være mest mulig ute.

I går, da vi fremdeles var i Oslo, var vi på besøk hos en nydelig venninne som jeg ikke har sett på så alt for lenge. En veldig fin avslutning på dagene i hovedstaden. På kvelden tok vi bussen til Valdres. I dag fikk jeg levere lille sønn til mamma og pappa da han våknet, så jeg fikk noen ekstra timer søvn sammen med bittelille. Ingenting trenger jeg mer enn søvn for tiden, så det var virkelig godt. Etter det tok jeg med barna ut på tur, og ved middagstider var vi hjemme igjen.

20160621_145346

20160621_142702

20160621_142207

20160621_144958

20160621_141949

Nå skal straks yoga-matten rulles ut. Dere har sikkert fått med dere at det er den internasjonale yoga-dagen i dag? Så i dag burde vi alle bruke litt ekstra tid med oss selv på gulvet. Jeg må som alltid anbefale Thriving Plant Based- verdens beste yoga til bare 9 dollar i måneden.

De neste dagene håper jeg oppskrifter kommer som perler på en snor til dere, jeg har nemlig så mye jeg har lyst til å lage til meg og familien nå som jeg har ferie.  God kveld til dere så lenge ♥

Ferrero Rocher-fudge-biter

Good-for-you Ferrero Rocher-fudge-biter ♥

20160619_164218Hei dere. Hvordan har uken deres vært? Jeg er i Oslo, og har hatt veldig fine dager her. Dog flyr dagene så fort forbi, og jeg har rett og slett ikke rukket å poste innlegg her inne. Følg meg gjerne på instagram, @ragnhildnordrum, der legger jeg ofte ut hverdags-oppdateringer. Dagene har blitt brukt til å møte nære og kjære, og til å aktivisere barna mest mulig- slik at de også er fornøyde.

I går fikk jeg så lyst til å lage sjokolade som kan deles med de jeg møter. Men jeg hadde ikke lyst til å kjøpe mange ingredienser, så jeg laget en litt “juksete” hjemmelaget sjokolade-fudge, og de. ble. så. gode. Hvis du finner hasselnøtt-sjokoladen (eller Nougat heter den vel) til Vivani, må du kjøpe den og lage disse. Smaken minner om Ferrero Rocher, og konsistensen er rett og slett himmelsk.

20160619_170459

-1 glass, 250 gram, rått hasselnøttsmør
-100 gram hasselnøtt-sjokolade fra Vivani
-50 gram mørk sjokolade
-1 ss kokosolje
-2 never hasselnøtter

Smelt hasselnøtt-sjokoladen over vannbad. Rør inn hasselnøttsmøret. Hell sjokoladen i en form og sett den i fryseren.
Rist hasselnøttene i ovnen ved 200 grader, til skallet begynner å flake av og lukte godt. Avkjøl de, skrubb bort mest mulig av skallet, og hakk nøttene.
Smelt den mørke sjokoladen og kokosoljen over vannbad. Ta frem sjokoladen fra fryseren, skjær den i biter, og dypp bitene i den mørke sjokoladen. Dryss over hasselnøttene og sett de i kjøleskapet frem til servering. 

20160619_164149

Jeg håper alt er bra med dere alle. I morgen kveld går turen videre til Valdres, så vi sees igjen der. God sommerkveld ♥

Ferie-mode

God kveld til dere, fra Oslo. I dag starter min sommerferie. Siste dag i Sandefjord før ferien ble brukt på kafe med en kjær venninne, før jeg og barna tok toget til Oslo. Vi blir i hovedstaden noen dager, før vi reiser videre til foreldrene mine i Valdres. Jeg er veldig glad i hverdagen min i Sandefjord, men nå blir det godt med litt miljø-endring de neste ukene. I Oslo skal tiden brukes sammen med K og venninner, og jeg er sikker på at det blir fine dager. Dere får selvsagt bli med både her og til Valdres.

20160615_182942

Har ferien dere startet enda? Hva slags planer har dere? Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld. Her skal barna straks legges, og jeg skal rulle ut yoga-matten min. Vi sees igjen snart.

En dag, tre bilder

Det er noe med de dagene som starter ekstra dårlige, og som endrer seg og blir til fine dager likevel. De føles liksom spesielt fine. En slik dag har jeg hatt i dag. Jeg var så utkjørt i dag tidlig, men så kom en venninne meg til unnsetning og passet lille sønn noen timer. Det ga meg tid til å hvile, og bare slippe skuldrene litt ned. Og da han kom tilbake ved lunsjtider føltes alt så mye bedre. Og resten av dagen har vært så fin. Ikke spesiell, men bare god. Lunsj på Gunillas Helsekost, og besøk i flere av parkene her i byen. Og barna sovnet tidlig begge to, jeg har trent, tatt en ekstra lang dusj, fått unna en haug med kjedelig papirarbeid, og nå tar jeg kvelden.

Her kommer tre bilder fra dagen min. Park, sol, blide barn, og ro i sjelen ♥

20160613_145029

20160613_143916

20160613_144842

God kveld til dere.

Klassisk vanilje-is med sjokoladebiter (raw+vegan)

God mandagsformiddag. Eller vet dere, det har ikke vært en veldig god start på uken for min del. Barna har holdt meg våken hele (h.e.l.e) natten- når den ene har sovet, har den andre vært våken. Og klokken 4 (ja, 4..)skulle vist dagen starte for alvor. De var begge i supert humør, mens jeg var en slik pottesur mamma som jeg har mareritt om å være. Uff, som jeg skammer meg. Uansett, jeg sendte SOS til ei venninne tidlig-tidlig, og hun kom og henter lille sønn rett etter at hun hadde levert sine egne barn i barnehagen. Takknemlig ♥  Så nå er lille trollsønnen med henne, og koser seg vist skikkelig :D Jeg la meg og hvilte med lille datter, og nå, noen timer senere, føles alt bra igjen og jeg gleder meg bare til lille sønn kommer hjem igjen om bittelitt.

20160611_192757

Jeg vil dele enda en is-oppskrift som jeg laget nå i helgen. Dette er klassisk vanilje-is med sjokoladebiter. Akkurat som jeg husker fra jeg var liten, bare næringsrik, raw og vegansk.

-150 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i 4 timer
-1/2 dl + 1 ss kokossukker
-1 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-2,5 dl mandelmelk eller vann
-ca 30 gram hakket sjokolade (mørk eller raw)

Hell bort bløtevannet fra nøttene, skyll de godt, og legg de i blenderen sammen med resten av ingrediensene, unntatt sjokoladebitene. Blend til en glatt, tykk fløte.
Hvis du har iskremmaskin, bruk den til innfrysning. Tilsett sjokoladebitene ved slutten av innfrysningen. 
Hvis du ikke har maskin, hell fløten i en boks og sett den i fryseren. Rør et par ganger i timen, da slipper du iskrystaller. Når isen har tyknet, rør inn sjokoladebitene.

Nå skal jeg bruke sjansen til å ordne litt småting, mens jeg for en gang skyld har muligheten. God ny uke til dere.

Happy weekend

En god helg ønskes herfra. Skal dere noe koselig de neste par dagene? Denne helgen har ikke jeg noen spesielle planer, og jeg gleder meg til å bare nyte finværet ute med rusketrollene.

PicMonkey Collage

Bilder fra i gårkveld. Lille Sofia har begynt å le, og selv om det ikke synes på bildene hadde hun fullstendig latterkrampe her ♥

Jeg håper solen stråler der du er også ♥

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
June 2016
M T W T F S S
« May    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930