Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Grønn og skjønn: raw spinatsuppe med tahini-krem

Mineral-rik, nærende, overraskende god og kremet knallgrønn suppe til glade kropper. Denne suppen er for de av oss som elsker tahini og alt som er grønt. Tahinien er stjernen i denne suppen, og et must for at den skal bli god. Jeg anbefaler tahinien fra Artisana her.

Resized_20160826_164032

-65 g fersk babysalat
-5 tykke skiver squash
-1/2 stor avokado
-saft fra 1/2 sitron
-1-2 dl vann eller usøtet mandelmelk
-1 ss tahini
-noen gode dryss havsalt

-1 toppet ss tahini
-saft fra 1/4 sitron
-vann til passe konsistens

Lag suppen ved å blende spinat, squash, avokado, sitron, vann/mandelmelk, tahini og havsalt til en helt glatt suppe. Juster tykkelsen med væske, og tilsett mer salt hvis det trengs.
Rør sammen tahini og sitron, og tilsett vann til passe konsistens.
Server suppen med tahini-kremen på toppen.

Jeg har tusen ting å gjøre, så i kveld blir det bare en rask oppskrift herfra. Denne suppen anbefales for alle dere som liker og er glad i “grønn smak”. Selv elsker jeg det, og det kjennes så godt i kroppen å fylle magen med slik mat som dette, synes jeg. Det gir kroppen akkurat det den trenger, er raskt å lage, og passer inn i en travel livsstil.

Vi snakkes i løpet av helgen. Håper dere har fine dager i møte.

Torsdag

Jeg ville bare innom for å ønske dere en fin torsdagskveld ♥ Har dere hatt en fin dag? Det har virkelig jeg. Med blide barn fra morgen til kveld- slike dager en helt skjønne. Jeg synes det er tøft å ha lille sønn i barnehagen, og savner han så mye i løpet av dagen. Samtidig nyter jeg å endelig få ha tid alene med jenta mi, og koser meg virkelig de timene vi har alene sammen. Og når jeg vet at lille sønn koser seg sånn i barnehagen, prøver jeg å ikke ha dårlig samvittighet for han. Jeg vet jo at han rett og slett elsker å være der, og at han setter mer pris på tiden hjemme sammen med oss etter noen timer med lek og moro. I morgen skal de feire bursdagen hans der, siden han hadde bursdag før han startet, så jeg har laget en haug med raw snickers-kuler og mild raw sjokolade, som han skal få ta med og dele med alle barna og de ansatte ♥

20160825_175456

I dag var forresten datter på 6-måneders kontroll, og den vesle fine kroppen er akkurat så sterk og sunn og frisk som jeg trodde ♥

Vi går mot helg, og i morgen håper jeg å få delt en frisk grønn oppskrift med dere. Jeg håper jeg ser dere igjen da. God uke videre, så lenge.

Til hverdags og fest: good-for-you Ferrero Rocher

(Nesten) raw og (helt) veganske sjokolader til hverdags eller fest. Ferrero Rocher laget av ingredienser fra naturens eget matfat, til nytelse for oss alle ♥

Resized_20160824_133438-2

ca 20 stk

-125 g hasselnøttsmør
-2 ss kokosolje
-1/2 dl lønnesirup
-4 godt toppede ss råkakao
-lite dryss havsalt
-noen dryss vanilje
-3/4 dl mandelmelk

-75 gram kakaosmør
-1 toppet ss cashewsmør
-1-2 ss lønnesirup
-4-5 ss råkakao

-150 gram hasselnøtter

Resized_20160824_111306

Start med å lage fyllet. Blend hasselnøttsmør, kokosolje, lønnesirup, kakao, salt, vanilje og mandelmelk godt sammen til en helt kremet “krem”. Sett den i fryseren i en time eller mer, til den er kald og fast nok til å forme til kuler.
I mellomtiden kan du ovnsriste nøttene. Bak de ved 200 grader til skinnet begynner å “flasse” av, og det lukter godt, ca 8-12 min. Følg med. Avkjø, og gni av skallet med hendene. Legg til side 20 nøtter, og finhakk resten.
Lag sjokoladen. Smelt kakaosmør, og rør inn cashewsmør, lønnesirup og kakao. Smak til.
Ta litt av sjokoladefyllet, putt en nøtt i midten og trill til en kule. Gjenta med resten av kremen og nøttene. Sett kulene tilbake i fryseren til de er helt harde og kalde. Dypp de kalde kulene i sjokoladen, og trill de så i hakkede nøtter. Dypp enda en gang i sjokolade, hvis du vil. Sett kulene i fryseren, og oppbevar de der eller i kjøleskapet frem til servering.

20160824_133634

Jeg håper dere har hatt en fin uke så langt? Her går det i ett, som vanlig. På bildet over ser dere resultatet av dagens prosjekter; maling av stellebord, og lekekasser til lekerommet. Jeg vil så gjerne at barna skal ha et skikkelig koselig lekerom. Tanken på å ha et roterom hvor leker flyter gir meg nesten panikk. Så nå maler jeg kasser og hyller i pastell blå og rosa, og det blir så utrolig fint. Ellers er jeg nettopp ferdig med yoga, og skal straks legge meg. Jeg håper alt bare er bra med dere.

Takk for dagen

20160822_150547

Et veldig godt minne fra i dag. Bæretur hjem fra barnehagen, med en skatt i Manducaen på ryggen, og den andre skatten i Moby-sjalet på magen ♥

I dag har jeg følt meg som et strikk som har blitt strukket og strukket, men som aldri har strekt til. Jeg har grått og vært sint og grått enda litt mer, og bare hatt lyst til å gjemme meg fra alt og alle. Slike dager er så vonde, og jeg er glad for at dagen er over. Slike dager kommer og går, og midt oppi det hele vil jeg så gjerne glede meg over alt det fantastiske i livet mitt. For selv om jeg gladelig vinker denne dagen farvel, har den vært fylt med mange fine øyeblikk også. Den fineste stunden i dag var bæreturen hjem fra barnehagen, med lillegutt på ryggen og lillesøster på magen. Det er så godt å ha barna tett inntil meg, og spesielt elsker jeg å få bære begge to etter at S har vært flere timer borte fra meg i barnehagen.

I dag har jeg endelig fått kjøpt noe av “utstyret” jeg trenger til barnerommet (hyller osv.), og i morgen skal jeg begynne å pusse og male. Men først håper jeg på en god natts søvn. Det ønsker jeg dere også. God ny uke, dere.

Til barna: blåbær-speltmuffins + bursdagslørdag

Det føles som om den siste tiden har vært en evigvarende feiring. Og jeg er sliten. Så. sliten! I kveld skal jeg komme meg i seng før klokken ni, så dette innlegget skal skrives i en fei :) Men først ville jeg dele noen bilder fra dagens feiring, som var 3-årsdagen til lille sønn (han hadde jo bursdag for litt over en uke siden). Vi fikk besøk av noen av mine venninner og småtrolla deres, og sammen prøvde vi å prate og kose oss i et voldsomt barnestøy ;)

Resized_20160820_171850
Det ble enkel servering med blåbær-speltmuffins og et par typer raw sjokolade-kuler. Oppskriften på muffinsene skal dere få her, de ble nemlig veldig godt likt både av bursdagsbarnet selv og gjestene. Jeg baserte meg på DENNE oppskriften fra vegetarbloggen, men byttet ut nesten hver eneste ingrediens med ingredienser jeg ser på som sunnere.

Resized_20160820_140724

ca 12 muffins

-5 dl speltmel
-2 dl kokossukker
-1 ts vaniljefrø
-1 ss bakepulver
-1/4 ts havsalt
-1 dl mandelmelk
-1 dl Helios-eplemos
-1 dl smeltet kokosolje
-3 dl blåbær (jeg brukte frosne)

Resized_20160819_125847

Bland mel, sukker, vanilje, bakepulver og havsalt i en bakebolle. Hell over melk, eplemos og olje. Rør det inn, ikke over-rør bare nok til at røren er blandet. Vend inn blåbær. Fordel røren i 12 muffinsformer. Stek ved 180 grader i 25-30 minutter. 

PicMonkey Image

PicMonkey Image-2
Nå skal jeg raskt røre sammen en brøddeig- jeg har nemlig lovet S at vi skal bake brød i morgen, så deigen skal få heve over natten. Og så skal jeg sove, jeg kan nesten ikke vente. Ønsker dere en fin lørdagskveld, alle sammen.

Chocolate therapy

God kveld dere ♥ For en uke altså! På en god måte. Fokuset mitt denne uken har uten tvil hvert lille sønns barnehagestart, og det har gått over all forventning. Han er så trygg og god, og vinker så fint `hade´, før han løper for å leke. Og så møter han meg med det skjønne smilet sitt, nuss, og “godt å ha deg tilbake, mamma” når jeg kommer for å hente. Det er nesten så hjertet sprekker. Etter middag i dag feiret vi uken med deilig brownie toppet med raw bringebær-is på toppen. En favoritt både hos sønn og meg selv. Både brownie og is hadde jeg kart i fryseren- en fordel med å stadig vekk prøve og lage nye oppskrifter er at fryseren alltid er full :)

Resized_20160819_170110

Brownien er DENNE mel-frie, sukkerfrie og veldig gode kaken. Den raw iskremen er DENNE. Sammen er de perfekte ♥

20160819_170407

Nå som store S er i barnehagen får jeg gjort mye mer på dagtid, lille S er jo så enkel å ta med på alt. I morgen skal vi feire bursdagen til sønn, så jeg har bakt en haug med blåbær-speltmuffins og laget raw godis-kuler til gjestene som kommer. Jeg har også prøvd å få oversikt over hvordan jeg vil ha det i det nye hjemmet vårt, og gleder meg spesielt til å innrede barnerommet (og til å få sofa!). Kvelden har gått til yoga og husvask, og nå skal jeg endelig avslutte dagen- det føles som de varer evig av og til. Håper dere går en fin helg i møte ♥

Crunchy “nuddel-bolle” med mandel-appelsindressing (raw + vegan)

Hei alle sammen. Da var det på høy tid med et innlegg fra meg igjen, og ikke minst på tide med en ny oppskrift til dere. De siste par ukene har uten tvil hvert de mest intense i mitt liv; med flytting, barnebursdag, barnevelsignelse, mye besøk, og ikke minst barnehagestart. Barnehagestarten går forresten over all forventing, og jeg er så stolt av lille sønn at jeg nesten sprekker. Han trives så godt, selv om han sier at han ikke liker at jeg og lillesøster går. I dag da vi kom tilbake etter et par timer borte fra barnehagen, ble vi overøst med klemmer og “så godt å ha deg tilbake, mamma!” ♥ Jeg er så heldig.

Resized_20160818_150923

Jeg har fremdeles grønnsaker i kjøleskapet fra foreldrene mine sin grønnsakshage som de tok med til oss i helgen. I dag brukte jeg squash og sukkererter, sammen med kelpnudler, koriander og en deilig mandel-appelsindressing. Knasende godt og næringsrikt!

Resized_20160818_150932

Dressing:

-saft fra en appelsin
-saft fra en lime
-3-4 godt toppede ss mandelsmør (jeg brukte rått fra Artisana)
-noen dryss havsalt

Visk alt godt sammen. Dressingen holder til 2-3 store porsjoner

“Nuddel-bolle” til èn

-1 squash
-1/2 pakke kelpnudler, skylt i rent vann
-en stor neve sukkererter
-god neve fersk koriander

Spiralizer squashen til nudler. Bland med kelpnudler, hakkede sukkererter, og hakket koriander. Tilsett flere skjeer dressing, og bland alt. Server. Eller smak til med feks ingefær, hvitløk, vårløk etc.

Resized_20160818_150917

Jeg er ikke flink til å svare på kommentarer for tiden, men de dere legger igjen blir lest og alltid satt stor pris på ♥ Jeg kommer sterkere tilbake når ting roer seg litt i hverdagen. Nå blir det yoga på meg. God kveld til alle dere.

Barnehage-gutt

Denne dagen har vært fylt med både tårer og store smil og et stolt mamma-hjerte for min del. Lille sønn hadde første dag i barnehagen i dag- dagen jeg har gruet meg til helt siden han lå i magen min. Jeg er så heldig som har fått ha han hjemme i tre hele år, og det er jeg så takknemlig for. Drømmen er jo å ha han hjemme for alltid, men nå trenger han mer. Jeg har funnet en barnehage som jeg er veldig komfortabel med, og vet at han kommer til å stortrives der. Jeg har faktisk gledet meg til barnehage-start de siste ukene, fordi jeg har vært veldig sliten og har kjent at jeg trenger en ny struktur på hverdagen. Likevel klarte jeg ikke å holde tårene tilbake i barnehagen i dag. Og tårene triller faktisk nå også. Jeg gruer meg så mye til å ikke ha sønnen min hos meg hele dagen, samtidig som jeg er sikker på at dette blir helt supert for både han og meg. Men  vanskelig det er. Plutselig er den lille gutten min stor nok til å være uten meg store deler av dagen, og det er vondt og godt på samme tid. Jeg er så stolt av han at det gjør vondt. Snille, tillitsfulle, morsomme, sosiale, åpne, nysgjerrige lille skatten min ♥

barnehage

Når en morragretten unge
slår seg vrang og rekker tunge
og nekter å ta klær og støvler på.
Når melkeglasset veltes
og geitostmaten eltes
mellom fingre som er klønete og små.

Så husk at denne dag må du ta vare på,
den forsvinner mellom fingra dine nå.
En gang vil du savne slitet,
da er det for sent å vite
det er du som gjør din dag og tinning grå.

Når skrikinga og skrålet
blir litt mer enn du kan tåle,
og du kjefter på en glede og en lek.
Når du har glemt å leve
midt i hverdagen og strevet,
og tålmodigheten din har satt sin strek…

Så husk at denne dag må du ta vare på,
den forsvinner mellom fingra dine nå.
En gang vil du savne slitet,
da er det for sent å vite
det er du som gjør din dag og tinning grå.

(Du er)kysten som de engang seiler fra.
Si meg hvem er stor og hvem er liten da
når fremtidshavet ligger som et speil,
så blås din medvind inn i deres seil.
Når lørda’n blir til sønda’,
du ber en stille bønn da
om at unga ikke våkner klokka fem.
Men Vårherre kan’ke love
at du skal kunne sove
når to små kommer inn med morraklem.

Så husk at denne dag må du ta vare på,
den forsvinner mellom fingra dine nå.
En gang vil du savne slitet,
da er det for sent å vite
det er du som gjør din dag og tinning grå.

Min datters barnevelsignelse

I dag har det vært barnevelsignelse for vår fantastiske, nydelige og gode datter ♥ Og en finere feiring kunne vi ikke fått. Selve barnevelsignelsen valgte vi å ha på Frelsesarmeen i Sandefjord- akkurat slik vi hadde med lille sønn da han var liten, bare i Oslo den gangen. Vi hadde en så god erfaring den gangen, og like fantastisk var det i dag. Frelsesarmeen er virkelig et varmt og godt sted å være. Etter Gudstjenesten fyltes leiligheten med ca 20 gjester, en god blanding av nær familie og venner. SÅ koselig! Jeg hadde laget mat, vegansk selvsagt, og var så lettet da det falt og smak hos absolutt alle. Jeg har linket til oppskrifter senere i innlegget. På dessertbordet sto to raw kaker og snickers-kuler. Lille datter fint så utrolig mange fine gaver, og til og med lille sønn fikk flere. Jeg er så utrolig heldig som har så mange gode mennesker som omringer den lille familien min ♥
1

2

34

Kikert-salat med artisjokk og soltørket tomat // blandet salat // potetsalat med avokado-krem // hummus og hummus med paprika (laget av en venninne, takk AK!) // marinerte oliven // pesto // hvitløksblomst-paste
Ikke på bildet: ovnstekte sitron-poteter // spelt-foccatia (bakt av min flinke mamma!) // speltbrød med persille og hvitløk
5

4-lags raw sjokoladekake // druer // raw is-kake med bringebær // raw snickers-kuler 

6

I morgen er det barnehage-start for lille sønn, og jeg er så spent at jeg nesten ikke holder ut. Jeg håper på en god natts søvn for oss alle, og at det blir en god dag i morgen. Vi sees igjen senere. Nå må jeg komme meg i seng! God kveld til dere.

Min sønns 3-årsdag

Hei alle sammen ♥ Nå ligger jeg og blogger på stuegulvet i vår helt nye leilighet- og jeg er så glad for at vi endelig er på plass. Herlighet, for en intens og slitsom flytting dette har vært. Men det er verdt det, vi får det så fint her. Større plass, eget barnerom, veranda og enda mer sentralt. Dere skal selvsagt få se, men først må det ryddes her, akkurat nå bor vi i noe som føles som et evigvarende flyttekaos.

Uansett, i går var det lille store Sidikou Samuel sin 3-årsdag. Kjære kjekke, snille, rampete, morsomme, smarte, godhjertede, kjærlige, viljesterke, humoristiske lille sønnen min ♥ Hvor ble de tre årene av? Det har virkelig vært tre utrolige år. Jeg har aldri vært så glad i noen før jeg fikk han, og aldri har jeg vært så frustrert og følt meg så hjelpeløs heller. Barn er virkelig den største gaven man kan få. Og å få være forelder er en stor utfordring som man lærer masse av- både på godt og vondt. Jeg kan gråte daglig i perioder, både av lykke, utslitthet og med en følelse av håpløshet. Hjertet og kroppen er fylt av takknemlighet for at jeg får være mammaen til den fineste gutteungen jeg noen gang har møtt ♥

Dagen i går ble feiret sammen med pappa-K, min bror, og ei venninne som er fadderen hans. Mer feiring blir det helgen om en uke (det passet ikke denne helgen pga Sofias barnevelsignelse). Her er et lite bildedryss fra dagen ♥

bursdag 5

bursdag4

birsdag9

bursdag

bursda

bursdag8

bursdag3

bursdag6

bursdag7

Det er allerede sent, men jeg har mye å gjøre før jeg legger meg. Jeg skal få laget alle kakene som skal serveres i barnevelsignelsen på søndag i kveld, og så vil jeg få pakket ut mer og ryddet. I morgen kommer nemlig mamma og pappa på besøk, og jeg vil at det skal være koselig her. Men først yoga! Vi sees snart igjen. God kveld til dere.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
August 2016
M T W T F S S
« Jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031