Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Creamy sjokoladetrøfler med salte mandler

God helg til dere fine ♥ Vi sees igjen enten når vi er i Oslo eller når vi har kommet helt frem til Egypt.
15feb8-2
-75 gram mørk vegansk sjokolade (jeg bruker økologisk 85%)
-75 gram tykk kokosmelk
-2 ss lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø

-75 gram mørk vegansk sjokolade (jeg bruker økologisk 85%)
-ca 50 gram salte mandler (jeg bruker de økologiske med havsalt fra Saltå Kvarn)

Smelt sjokolade og kokosmelk over vannbad. Rør inn lønnesirup og vanilje. Sett dette i kjøleskapet i ca en halv time. Ta frem sjokoladen, og bruk en elektrisk visp (slik man lager krem med) til å vispe sjokoladekremen i et par minutter. Sett den tilbake i kjøleskapet i nye 30 minutter. 
Ta frem den kalde sjokoladen og trill kuler. Sett kulene på et brett og sett de i fryseren til de er iskalde og litt harde. 
I mellomtiden, smelt de resterende 75 grammene sjokolade over vannbad. Finhakk mandlene.
Ta ut sjokoladekulene og vend de raskt i smeltet sjokolade, før du triller de i hakkede mandler. Sett kulene tilbake i fryseren. Oppbevar i kjøleskap eller fryser frem til servering.
15feb12-2

Kostholdsforedrag på Valdres Treningssenter

God morgen dere ♥ Endelig er snart uken over, og vi reiser til Oslo i kveld, og videre til Egypt i morgen. Som jeg har gledet meg til den neste uken, samtidig som jeg har hatt det så travelt denne uken og nesten har glemt at vi skal reise også. Nå kan jeg endelig snart slappe av, og nyte de neste dagene.
15feb3-2I går kveld holdt jeg kostholdsforedrag på treningssenteret hvor jeg underviser yoga. Jeg har gruet meg ganske mye til akkurat det. Ikke fordi jeg gruer meg til å prate om sunt kosthold, for det er jo det jeg elsker å prate om. Men fordi at på foredrag kommer det alltid mange med helt forskjellige utgangspunkt, og jeg er så nervøs for å ikke “treffe de” jeg prater med. Heldigvis gikk det veldig fint i går. Jeg fikk mye god tilbakemelding, og deltagerene var engasjerte og spurte og delte mye. Kjempegøy!
15feb2-2Jeg pratet om viktigheten med å skape gode vaner som varer, hvordan vi kan bygge opp måltider rundt grønnsaker og annen plantemat, og hvordan vi kan bli flinkere til å lytte til kroppens behov. Og så serverte jeg grønnsaker med raw cashew-dips med røkt paprika, og raw Ferrero Rocher med macadamianøtter.
15feb4-2Dere skal straks få en oppskrift av meg til noen godbiter til helgen. Jeg ville bare dele det opp i to innlegg så dette ikke blir så langt. Vi sees igjen straks ♥

Denne juicen drikker jeg hver morgen

Hei, kjære dere. Jeg håper uken deres er fin så langt? Jeg har endelig satt meg ned og har mulighet til å oppdatere dere på livet her. Dette er en travel uke, og så langt har den vært fin. K kom på overraskelsesbesøk på søndag kveld, og blir hos oss frem til i kveld. Jeg har jobbet endel, og i morgen har jeg en veldig spennende arbeidsdag med kostveiledning på morgenen, så yoga-undervisning, og så skal jeg holde kostholdsforedrag på kvelden. Jeg gleder meg veldig til kostveiledningen- å veilede en person synes jeg er kjempefint, lærerikt og spennende. Kostholdsforedraget gruer jeg meg derimot ganske mye til. Da er det jo flere jeg skal prate til, og jeg er alltid nervøs for at budskapet ikke skal nå alle- for alle har jo så forskjellig utgangspunkt. Jeg håper så at det går bra, og at de som deltar sitter igjen med en god følelse ♥
14feb2-2Jeg kom på at jeg må dele oppskriften på min for tiden faste morgenjuice med dere. Ideelt drikker jeg ca en liter med grønn juice fra jeg står opp og frem til jeg blir sulten på formiddagen. Jeg er ikke glad i “tung” mat på morgenen, og spiser aldri “tradisjonell” frokost mat. Grønn juice passer meg perfekt. Det gir energi uten å tynge, er full av mineraler og vitaminer, rehydrerer kroppen, og smaker fantastisk.
14feb-2
For tiden lager jeg denne hver dag. Det gir 8-10 dl juice, som enkelt kan tas med på jobb eller skole, eller drikkes hjemme.

-1 stor eller 2 mindre agurker
-4 tykke stilker stangselleri
-en tommel-størrelse ingefær
-1 eple
-1/2 sitron

Press juicen, og sil den gjerne en ekstra gang for å få ut all fiber. Nyt ♥
14feb3-2
På lørdag reiser vi til Egypt, og jeg kan nesten ikke vente. Men vi sees før den tid. Jeg har en ny oppskrift jeg gjerne vil teste, og deler den med dere så fort jeg kan. God onsdag til dere.

F R E A K-S H A K E – vegansk og good-for-you

Overrask noen du er glad i, eller deg selv, med denne freak-shaken i helgen ♥ Jeg serverte dette til oss etter middag i dag, og det var meget populært hos oss alle ♥
9feb3-2
Du trenger:
9feb2-2-hjemmelaget raw is, feks DENNE eller DENNE
-vegansk, sunn sjokolademelk (jeg brukte den fra Rebel Mylk)
-sjokoladesaus, oppskrift under
-sjokolade til pynt

Sjokoladesaus:
-30 gram mørk sjokolade, jeg brukte økologisk 85%
-1 ss cashewsmør
-1 ts kokosolje

Smelt de tre ingrediensene over vannbad, og rør til du har en glatt saus.

For å sette sammen “shaken”, “dekorer” først innsiden av et litt høyt glass med noe av sjokoladesausen. Scoop flere kuler is oppi glasset. Fyll opp med sjokolademelk, topp med mer sjokoladesaus og kanskje noen biter sjokolade. Server med sugerør og skje, og kos deg ♥
9feb4-2God helg til dere!

Natarajasana

Jeg ville bare innom og si hei til dere. Jeg har jo fridag i dag (eller nesten fri, underviste bare en yoga-klasse i formiddag), og tanken var å komme med en ny oppskrift til dere. Men hjelpes, det er alltid så mye å gjøre, og jeg har rett og slett ikke fått det til. Men, jeg har jobbet med et par ting til dere; i morgen skal dere få oppskrift på en ny dessert som jeg har planlagt å lage til fredagskvelden til barna og meg selv, og så har jeg jobbet med en matpakke-guide til dere som jeg håper kan være til hjelp til dere med barn som ønsker at de skal få i seg supernæring i løpet av dager i barnehage eller skole.
8feb2-2Nå skal jeg lage middagen klar, og så hente i barnehagen. I dag blir det wok, og det blir så godt.

God torsdag videre til dere ♥

Vi er i Avisa Valdres

Hei dere ♥ Åh, tiden går så fort, og jeg klarer virkelig ikke å henge med. Har din uke vært fin så langt?

I går var det lillesøsters tur til å ha fridag sammen med meg, og som vi koste oss. Midt på dagen møtte vi en venninne av meg og hennes lille sønn, og sammen gikk vi tur langs vannet med begge barna i bæresjal- så koselig. Datter vil som regel gå selv nå som hun har blitt så stort, men vi gikk akkurat på den tiden hun pleier å sove, så hun snorket seg gjennom hele turen. I dag er jeg på jobb igjen, og i de rolige periodene har jeg sittet og jobbet med datters bursdagspresang (som nettopp ble ferdig og sendt til bestilling), hun blir jo to år om bare et par uker ♥ Jeg skal vise dere gaven når den kommer i posten ♥
valdresavis-2Jeg kom på at jeg ikke har vist dere at jeg og han som eier helsekoster i lokalavisen i helgen. Litt flaut og ganske gøy :) Saken ligger dessverre bak betalingsmur. Men hvis du har abonnement, kan du lese saken HER.

Jeg håper vi sees igjen veldig snart. I morgen har jeg neste fri hele dagen, og det kjenner jeg blir godt ♥ God dag videre til dere.

Om to uker reiser vi til..

E G Y P T!

Åh, som jeg gleder meg til det!

Jeg har ikke vært på ferie siden før jeg var gravid første gang, så det er minst fem eller seks år siden. Nå for tiden prøver jeg å jobbe nok til at vi skal ha grei økonomi, samtidig som jeg ikke klarer å jobbe fult. Ferie er derfor ikke noe som er prioritert. Men nå er vi så uendelig heldige at vi får dra en uke til Sharm el-Sheikh sammen med K og storebroren til barna våre. Jeg fikk vite det på torsdag, og har gått lykkerus siden. Jeg gleder meg så utrolig mye!

Sol og varme og ferie og vakre omgivelser og nye opplevelser, det skal bli så fint ♥

Dere får selvsagt bli med. Og det blir veldig spennende å se hvordan det blir å leve vegansk der, spesielt med tanke på barna. Jeg synes slike “utfordringer” bare er gøy, og vet det kommer til å bli bra uansett.
3feb6-2 3feb9-23feb5-2Legger med noen bilder fra vår lørdag. Jeg håper dere har en fin helg så langt.

Min snack-favoritt fra Taza

Jeg skrev dette innlegget i går kveld, men kom aldri så langt at jeg fikk postet det. God lørdag til dere.

God kveld dere ♥ For en uke dette har vært altså. I går fikk jeg en så gledelig overraskelse at jeg nesten hoppet gjennom taket av lykke, og jeg skal dele det med dere i løpet av helgen ♥ I kveld ville jeg bare vise dere en ny favoritt hos meg, som jeg har bestilt på Iherb flere ganger i løpet av de siste par månedene.
Cashewnøtter dekt med mørk sjokolade fra merket Taza. Altså! De er så gode!
3feb2-2Taza er et merke som lager vegansk og fair trade sjokolade av stenmalt kakao og råsukker. Jeg har bare smakt noen av varene deres, og disse sjokoladenøttene er virkelig på toppen hos meg. De har også sjokoladenøtter med mandler og hasselnøtter, og de er gode de også.
2feb2-2Sønn liker veldig godt den mørke sjokoladen deres med toffee, mens lillesøster liker det meste av sjokolade- akkurat som meg :o .
3feb3-2Et lite tips fra meg til dere ♥ En boks med disse er så enkel å ha i vesken, og er den perfekte snack akkurat når du trenger det. Selv elsker jeg å spise en neve eller to før yoga, det gir energi og nøttene gjør at det metter akkurat passe.
3feb-2Jeg håper dere får en fin helg.

Raw Ferrero Rocher med macadamianøtter

Tenk at januar er over, og at februar starter i morgen! Jeg er langt fra et vinter-menneske, selv om den er vakker. Men det fine er at den gir kontrast til våren og sommeren, og jeg elsker følelsen jeg får når det blir lysere, mildere og når snøen smelter. Vi er ikke helt der enda, men alt føles lettere når januar er over, synes jeg.
31jan2-2I dag lagde jeg raw Ferrero Rocher på jobb, som selges Grønn Helse på Fagernes (kom innom!). De er rett og slett farlig gode, fyllet er så creamy og godt, og jeg elsker de crunchy macadamianøttene. Her får dere oppskriften ♥

10-20 kuler, du velger størrelsen

-125 g cashewnøttsmør (jeg brukte Artisana)
-2 ss kokosolje, smeltet
-1/2 dl lønnesirup
-4 godt toppede ss råkakao
-lite dryss havsalt
-noen dryss vanilje
-3/4 dl mandelmelk

-75 gram kakaosmør
-1 toppet ss cashewsmør
-1-2 ss lønnesirup
-vaniljefrø
-4-5 ss råkakao

-10-20 macadamianøtter
-ca 50 gram macadamianøtter, hakket
31jan3-2
Start med å lage fyllet. Blend cashewsmør, kokosolje, lønnesirup, kakao, salt, vanilje og mandelmelk godt sammen til en helt kremet “krem”. Sett den i fryseren i en time eller mer, til den er kald og fast nok til å forme til kuler.
Lag sjokoladen. Smelt kakaosmør, og rør inn cashewsmør, lønnesirup, vanilje og kakao. Smak til.
Ta litt av sjokoladefyllet, putt en nøtt i midten og trill til en kule. Gjenta med resten av kremen og nøttene. Sett kulene tilbake i fryseren til de er helt harde og kalde. Dypp de kalde kulene i sjokoladen, og trill de så i hakkede nøtter. Dypp enda en gang i sjokolade, hvis du vil. Sett kulene i fryseren, og oppbevar de der eller i kjøleskapet frem til servering.
31jan-2
Vi sees i den nye måneden ♥

Kvalitetstid

Hei dere ♥ Her ble det en sen start på uken, siden mandag og tirsdag har vært så travle. Mandager har jeg min lange arbeidsdag med full dag på helsekosten, og så rett på yoga-undervisning etter det. Tirsdager har jeg stort sett fri, og da er målet å ha et av barna hjemme. Jeg må ærlig si at flere tirsdager har blitt mine alene-dager, men når energinivået er bra har jeg de hjemme. Det er så fint å ha barna alene hver for seg av og til, godt for både dem og meg. I går var det sønn sin tur til å ha kosedag hjemme, og det var så fantastisk koselig for oss begge. Jeg koste meg sånn, og gleder meg til lillesøsters fridag neste tirsdag allerede ♥
30jan2-230jan9-230jan3-230jan4-230jan5-2Vi gravde snøhule, dro på aketur, laget middag sammen, og han måtte bli med på litt husarbeid. Det var en så fin dag, altså.

I dag er det jobb igjen, og jeg skal straks lage en ny raw kake til salg i butikken. Jeg håper dere har hatt en fin start på uken ♥

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728