Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Til helgekosen

Hei hei alle sammen, og god ettermiddag til dere. Jeg er bare innom med en liten lørdagshilsen. Jeg håper dere har en fin helg så langt, alle sammen.

Jeg har hatt en veldig god dag, som startet med tur ute helt alene- S fikk nemlig spiste frokost med besteforeldrene sine. godt det er for kroppen å gå uten vekten av en 14-måneder gutt hengende på ryggen eller magen! Ellers har jeg lest masse, og senere tok S og jeg oss en liten ‘by’tur. Han fikk fire nye kles-plagg (noen skal i adventskalenenderen jeg lager til han) og jeg hentet tre pakker på posten; Iherb, Super Helse (hvetegress ♥) og en til pakke som jeg skal vise dere i morgen. Hihi, dere skulle sett S når han fikk smake hvetegress- han eeelsket det!
20141018_130343-w580-h580

Til studieøkten i dag, koste jeg meg med noen biter raw sjokolade, som jeg lagde i går. Disse er mørke og deilige, og toppet med karamelliserte salte og søte mandler. Jeg fulgte oppskriften til Økosjokolade, HER, og drysset litt ekstra havsalt over. Himmel! Har du ingrediensene i hus, anbefaler jeg å lage disse til helgekosen.
med mandler-w580-h580

Her blir det besøk av slektninger i kveld, det blir veldig koselig tror jeg. Jeg håper dere også skal fylle kvelden med noe hyggelig. God lørdag videre.

 

Allergivennlig raw carob-fudge (uten nøtte, olje og kakao)

Hei hei, og god formiddag. Jeg tar meg en pause fra studiet for å dele oppskriften på deilige fudgy carob-biter med dere.

20141015_115848-w580-h580

Disse fudgene er ganske så ulike fra raw sjokolade slik jeg bruker å lage det. For det første inneholder de carob istedenfor kakao. Jeg ser ikke på carob som en erstatning for kakao, for kakao bytter jeg aldri ut- kakao er jo hemligheten til glade hverdager, vet dere vel ;) Isteden synes jeg carob smaker godt i seg selv, som en egen unik smak.

Disse fudgene inneholder også langt mindre fett enn hva mine vanligvis gjør. De er nemlig laget uten nøtter og kokosolje og kakaosmør. Jeg er ikke fett-redd; sunt fett er essensielt i alles kosthold. Men som jeg har fortalt før, prøver jeg å spise mindre nøtter enn hva jeg gjorde før, siden de er litt tunge for magen min. Isteden prøver jeg å bruke mer avokado, kokos og frø, som er mildere for magen.

Uansett! Disse er knallgode. De kan selvsagt også lages med kakao istedenfor carob, og ønsker du mer fett kan du enkelt tilsette en skje mandelsmør eller kokosolje.

carob fudge-w580-h580

Kjør morbærene et minutt eller to i food processoren før du tilsetter dadler, vanilje og carob. Kjør til du har en gjevn deig. Press den ut i en liten form, og dryss over kokos og hakkede gresskarkjerner. Press det lett ned. Avkjøl i kjøleskapet og nyt.

20141015_114604-w580-h580

Jeg håper dere har en fin onsdag dere også. Jeg skal snart ut og trille og leke med S- kos kos! God dag videre.

Inside-glow-juice

Tirsdagskveld betyr yoga-undervisning og løpetur for min del, og det er virkelig en av de fineste kveldene i uken. Når jeg kommer hjem er kroppen sliten og glad, S er sengeklar, og jeg har resten av kvelden til å bare slappe av og kose meg i mitt eget selskap. H.e.r.l.i.g!

Etter trening trenger kroppen masse ny energi, og selv synes jeg frukt er perfekt energimat. I dag ble det et stort glass ferskepresset juice som får kroppen til å danse og gløde på innsiden. Denne er fantastisk god, og inneholder en haug c-vitaminer, antioksidanter, karbohydrater og næring. Nam!
insideglow-w580-h580

Til et stort glass:

-4-5 gulrøtter
-1/2 ananas
-1 appelsin
-1 sitron

Juice juice, og nyt.

Med det ønsker jeg dere en deilig kveld videre, og fortsatt god uke. Hva har dere fylt dagene med så langt? ♥

Dagene som utgjør livet

Hei alle sammen. Nå er det lenge siden jeg har fått oppdatert her inne, nå. Hadde bare døgnet hatt ti ekstra timer.. Tiden flyr!
20141013_162649-w580-h580

Hvordan har dere det? Dere som følger med på instagram (@ragnhildnordrum) fikk kanskje med dere at jeg fikk kjempekoselig besøk hit i helgen. Pappa K og storebroren til lille S kom nemlig på fredagskveld, og det var så så koselig. Vi gikk trilleturer alle fire, dro i parken, og til “byen”, var ute og så etter sauer, og ellers bare koste oss hjemme. I dag er det hverdag igjen, og dagen har gått til tur og yoga og lesing, og masse tid med Lille selvsagt.
20141013_162614-w580-h580

Egentlig ville jeg bare innom og si ‘hei’ til dere, og ønske dere en fin uke. Nye matinnlegg fra denne kanten kommer snart, jeg må bare finne tid til å dele de. Jeg håper alt er bra med dere. Nyt uken og høsten ♥

Happy midweek

God onsdagskveld ønsker jeg dere alle. Jeg håper uken deres er fin så langt.

20141008_155241-w580-h580

Selv har jeg hatt en utrolig god uke til nå, både full av energi og glede. I dag fikk jeg starte dagen med en forfriskende løpetur ute imens Sidikou Samuel var på frokost med bestemor. Etter det har det gått i ett med lek, lek, lek både ute og inne, yoga, oppgave, vasking og matlaging. I morgen starter babysangen igjen etter sommeren, og det gleder jeg meg til. Det blir godt å møte andre babyer og mammaer igjen.

God onsdagskveld♥

Raw pistasj-sjokoladekuler

Hei hei dere. Jeg kom nettopp hjem fra yoga-timen min og en løpetur, så hele kroppen min er glad og full av energi. Tirsdager instruerer jeg fast yoga på treningssenteret på Fagernes, og damene som kommer og trener med meg er bare så skjønne og positive og flinke. I dag lagde jeg en form med raw brownies som jeg serverte etter timen. Jeg brukte DENNE oppskriften fra Økosjokolade- de ble herlig gode, og ble tatt i mot med takknemlige smil ♥ Imens jeg var inne på oppskriftsiden til Økosjokolade kom jeg over en annen oppskrift jeg fikk lyst til å lage; konfektkuler med pistasjnøtter.  NAM!
20141007_134043-w580-h580
Jeg endret litt på oppskriften, så jeg skriver ‘min’ variant under. Disse er knallgode. Sjokolade + pistasj = ♥

-1 dl pistasjnøtter
-1/2 dl cashewsmør/mandelsmør
-10 myke Medjool dadler
-3-5 toppede ss råkakao
-½ ts vaniljepulver
-en klype Himalaya/havsalt
-1 ss myk kokosnøttolje
-2 ss kokosblomstsukker

Mal pistasjnøttene i food processoren. Ta av et par ss som du kan trille kulene i. Tilsett resten av ingrediensene til pistasjnøttene i food processoren, og kjør til du har en gjevn god deig som er lett å trille. Trill kuler og rull de i malte pistasjnøtter og/eller kakao. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.

Ellers har dagen min vært veldig fin. Flere som bare e.l.s.k.e.r høsten? Jeg synes det er trist at det går mot vinteren, men høstmånedene elsker jeg, så jeg skal nyte de så lange den er her.
Jeg håper dere også har hatt en god tirsdag, god kveld videre. ♥

Mitt første surdeigsbrød

Hei alle sammen, og god mandagskveld. Jeg koste meg sånn i Oslo og Stokke i helgen, og gruet meg egentlig litt til å komme tilbake til Valdres. Men, ahh, hverdager og vante rutiner er egentlig så fine de også. Her startet uken med morgentur i vakker høstnatur, yoga, oppgaveskriving, og ikke minst: surdeigsbaking!

Vet dere, dette er første gangen jeg har bakt surdeigsbrød. Jeg spiser ikke brød selv, og legger ikke akkurat opp til at S skal basere kostholdet sitt på brød heller. Som jeg har skrevet tidligere; jeg tror korn er superbra mat hvis man trives med det, men akkurat mel og brød tror jeg ikke man bør spise for mye av. S har bare fått brød et par ganger, og det har vært når vi har vært i Oslo, og jeg har kjøpt surdeigsbrød på Godt Brød eller det som selges hos Funky Fresh Food til han.

Men, selv om jeg ikke kommer til å gi han brød til tre måltider om dagen, har jeg hatt lyst til å bake surdeigsbrød til han. Det gir mer variasjon i kosten hans, og smaker godt til supper og gryter som han ofte får til lunsj eller middag. Hjemmebakt surdeigsbrød er noe helt annet en industribakt gjærbrød- surdeigsbrød er både bedre for magen og blodsukkeret, og det er mer næringsrikt.

surdeigsbrød-w580-h580

Jeg prøvde for noen uker siden å lage min egen surdeigstarter, men klarte det ikke. Så da vi var i Oslo i helgen, benyttet jeg anledningen til å kjøpe surdeigstarter hos Godt Brød. Godt Brød driver økologisk og bruker ingredienser av god kvalitet. Bare ring dagen i forveien, så kan du kjøpe surdeigstarer der, du også.

Med surdeigstarteren i hus var det enkelt, men tidskrevende, å bake brød. Jeg brukte DENNE oppskriften. Noe av surdeigstarteren tok jeg av før jeg laget brødet, og den skal jeg fortsette å “mate” med vann og mel, slik at jeg kan bake flere brød til S fremover. Han, stakkars lille, er tett i nesa og synes det er vanskelig å spise for tiden. Men det virket som brødet falt i smak uansett, han gumlet på flere ferske biter i løpet av ettermiddagen.

Har dere hatt en fin start på uken? Jeg håper det♥ Jeg ønsker dere en god uke videre.

 

 

Helgen; Oslo og Stokke

Jeg. må. sove. Men først, noen bilder fra helgen.

Har dere hatt en fin helg? Jeg har kost meg sånn. Vi dro til oslo på torsdag, og siden vi plutselig var så nærme Stokke (hvor mine brødre bor), tok vi oss turen dit også. Her kommer noen bilder fra dagene.
helg1-w580-h580helg2-w580-h580helg3-w580-h580helg4-w580-h580helg5-w580-h580helg6-w580-h580
I kveld kom vi tilbake til Valdres, og nå er jeg klar for en ny uke som skal bli effektiv og fin. Ønsker dere alle en god kveld videre.

Til helgen: raw lakris-fudge

Hei dere. Jeg kommer innom med en supergod oppskrift til dere, før jeg drar på en litt spontan snartur til Oslo.

Har dere laget raw lakris-sjokolade før? Vet dere, jeg har hatt lakrispulver stående så lenge, men har ikke brukt det før nå. Jeg har rett og slett vært redd for å ‘ødelegge’ sjokoladen :P Men nå, nå er jeg totalt hektet på lakris-sjokolade.

20140927_123545-w580-h580Lakris-fudge er et mer riktig ord på disse, for disse er fUdGyYy!

Jeg synes kakaomassen gjør hele forskjellen her. Det gjør bare fudgen enda mer fudgy, enn kakaopulver. Men smaken blir veldig god med kakaopulver også, så bruk det hvis du ikke har masse.
20140927_103924-w580-h580

Du trenger:

-10-12 myke Medjool dadler
-en klype havsalt eller Himalyasalt
-noen dryss vanilje
-1-2 ss kokossukker
-en stor klump kakaomasse (på størrelse med en liten håndflate)
-2 ss cashewsmør eller lyst mandelsmør

Til trilling:

-kakaopulver
-lakrispulver

 Smelt kakaomassen over vannbad. Kjør alle ingrediensene i food processoren til du får en klissete glatt deig. Jeg bruker ikke lakrispulver i selve deigen, kun til trilling, men tilsett gjerne 1-3 ts lakrispulver i deigen hvis du vil ha mer lakris-smak.
Press deigen ut i en liten firkantet form og avkjøl. Skjær fugen i passe biter og trill de i kakaopulver og lakrispulver. Server.
20140927_123234-w580-h580
Jeg må løpe! Vi snakkes i løpet av helgen. Fortastt god uke, og helg, så lenge.

En deilig høstmorgen (+ min favorittfrokostjuice)

Hei hei, og goood onsdagsformiddag til dere. Jeg håper dere har en fin uke.

Nå er det så vakkert ute, og jeg og Lille S har allerede vært ute i flere timer. Vi startet med en tur, med vogn istedenfor sæle for en gang skyld. Så gikk vi inn, presset juice til meg og lagde morbær-kuler til S, før vi gikk ut, lekte og koste oss med juice og kuler. Her kommer et lite bildedryss fra dagen♥

20141001_093344-w580-h58020141001_081521-w580-h58020141001_081723-w580-h58020141001_092307-w580-h58020141001_082127-w580-h580Oppskriften på juicen må dere forresten få av meg. Dette er nemlig min favoritt-frokost for tiden.

-1 stor eller 2-3 små rødbeter
-2 epler (jeg brukte norske Åkerød)
-200-250 g røde/blå druer (jeg bruker økologiske kjøpt på Coop)

Juice, juice, og nyyyt!

20141001_091821-w580-h580Nå sitter S på kjøkkenbenken forran meg og mumser kokte poteter. Hah, han eeeelsker det og vifter med hendene for å få i seg bitene raskt nok :D

Dagen videre skal gå til mer kos, yoga, og oppgaveskriving. Og så har bestemoren til S lovet å ta han en stund i ettermiddag, så jeg skal få gå en tur helt alene. Jeg gleder meg!

God dag videre dere.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
October 2014
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031