Som Dumle! Raw + vegan sjokoladebiter

God kveld dere ♥ Denne uken har jeg gledet meg sånn til. Lille datters bursdag er på onsdag, og er det noe jeg elsker så er det å ordne istand til feiring, og ikke minst selve feiringen. Hun skal feires både så selve dagen og til helgen, og det kommer til å bli så koselig! Jeg har en lang liste over mat jeg skal lage. Endel kan lages på forhånd, og jeg har skrevet en liste over hva som skal lages hver dag.

I dag har jeg laget noe som er en stor favoritt her i huset, nemlig disse seige, nesten altfor gode raw sjokoladebitene. Jeg har ikke spist Dumle-sjokolade på sikkert 15 år eller mer, men likevel er det nettopp det disse meg om. De er så gode! De går ned på høykant hos sønn, så disse skal jeg faktisk gjemme, slik at ikke alle er borte før bursdagen er her ;)

20170220_203813-2

Som dere vet har ikke jeg et veldig godt kamera for tiden. Men ikke la dere lure av dårlig bildekvalitet. Disse er amazing ♥

20170220_153854-2

Det er viktig at morbærene er frosne! Hvis de ikke er det, er de for seige, og de vil ikke klare å blendes til “mel”. Jeg bruker å ha morbærene våre i fryseren uansett, der holder de seg veldig godt.

-2 dl morbær, FROSNE
-40 gram mørk sjokolade, jeg brukte økologisk 85%
-1 toppet dl rå cashewnøtter
-1 ss cashewsmør
-1 ss lønnesirup
-1/3 ts havsalt
-1/2 ts vaniljefrø

-30 gram mørk sjokolade, jeg brukte økologisk 85%
-1 ss cashewsmør

Bruk en food processor, blender, stavmikser, eller slow juicer til å finmale morbær, sjoklade og nøtter til et helt fint pulver. Legg det i en bolle, og tilsett cashewsmør, lønnesirup, havsalt og vanilje. Bruk rene hender, og bland det sammen til en fast , litt klissete deig. Trill kuler eller “pølser” og sett de i fryseren slik at de er kalde når de skal dekkes med sjokolade.
Smelt sjokolade og cashewsmør over vannbad. Ta ut de kalde bitene og dekk de med sjokolade. Sett de i kjøleskapet frem til servering.

20170220_203744-2

Jeg håper uken har startet bra for dere. Mandagen min har vært veldig fin ♥ Og effektiv, produktiv, energifull, og ikke minst har vi hatt deilig vår-vær. Det har helt klart vært en god start på uken for min del. Vi sees igjen senere, god kveld så lenge.

4 Responses to “Som Dumle! Raw + vegan sjokoladebiter”

  • Jeg er ikke vanskelig å friste skjønner jeg…nå fikk jeg lyst til å lage disse :) Kan ikke huske når jeg spiste Dumle sist heller, men husker hvertfall at de var veldig gode og da regner jeg med at disse er enda bedre :)

  • Monica Helene:

    Hei Ragnhild, fikk lyst til å lage sjokoladebitene dine som smaker som Dumle, men hvor får jeg kjøpt morbær?

    God Påske til deg og dine.
    Stor klem fra Monica Helene

    • Ragnhild Nordrum:

      Så koselig <3 Morbær kjøper du på helsekosten (mulberries pleier de å hete), eller på internasjonale butikker. Det er slike tørre bær (har aldri sett ferske i Norge :)). Legg posen med bærene i fryseren før du skal bruke de :)
      God påske til deg, klem fra meg

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930