Til barnehage-barna: kanelsnurr-kake (langtidshevet og veganske)

Lette, luftige veganske kanelsnurrer, bakt med økologisk mel og sunnere søtning- perfekt overraskelse til småtroll i barnehagen ♥

20170124_081001-2

I dag fikk lille sønn ta med seg dette brettet med kanelsnurrer i barnehagen for å dele med barna og de ansatte.

Selv har jeg ikke spist hverken gjærbakst eller mel på flere år nå, men sønnen min elsker det. Selv om jeg ikke tenker at mel-mat bør har noen hovedplass i et velbalansert kosthold, ser jeg heller ikke noe galt med å ha det som en del av et ellers sunt kosthold. Det er noe utrolig hjemmekoselig og stemningfullt med gjærbakst, og det er noe jeg vil at barna mine skal få oppleve mye av. Og selv om jeg ikke spiser det jeg baker selv, elsker jeg bakingen, og jeg nyter synet av barna som koser seg ♥

Jeg baker selvsagt alt vegansk, og jeg gjør det så sunt jeg kan klare. Disse kanelsnurrene har fått heve i en liten evighet, de er bakt med økologisk mel, rørsukker og kokossukker, og rapskokos-smør. Resultatet er perfekte kanelsnurrer som er utrolig “lette” i konsistensen, og fulle av smak. “Ekte” smør, kumelk, og hvitt sukker kan jeg garantere at ikke vil bli savnet her ♥

20-22 snurrer

-5 dl vann eller plantemelk (jeg brukte bare vann)
-6 gode ss rapskokos-smør
-1 pakke tørrgjær (bruk økologisk hvis du får tak i, Rapunzel)
-1 1/2 dl sukker (kokossukker eller rårørsukker)
-1/2 ts fint havsalt
-2 ts kardemomme
-1,5 l økologisk hvete- eller speltmel

Fyll:
-5 ss rapskokos-smør, smeltet
-kokossukker eller rårørsukker
-kanel

-1-2 ss smeltet rapskokos til pensling.

Lag gjærdeigen: smelt rapskokos over svak varme. Ta det bort fra varmen, og hell over væsken. Avkjøl eller varm litt opp, til du har finger-temperatur. Hell i en stor bakebolle. Dryss over gjæren og et par ss av sukkeret og rør. La det stå i 10 minutter for å aktivere gjæren. Rør inn resten av sukkeret, havsalt og kardemomme. Rør så inn melet, en dl av gangen, til du har en fast deig som lett slipper kantene. Legg over en klede, og la deigen heve i romtemperatur i 12-18 timer.
Kjevl ut deigen, jeg gjorde det i to omganger. Smør utover det smeltede smøret, dryss over sukker og masse kanel. Rull sammen deigen og skjær opp i 20-22 snurrer.
Fordel snurrene i en liten langpanne (penslet), og pensle toppen med smør. Stek ved 175 grader i 25-35 minutter. 

20170124_080951-2

Nå er det tid for yoga. Jeg håper din tirsdag har vært god ♥

3 Responses to “Til barnehage-barna: kanelsnurr-kake (langtidshevet og veganske)”

 • Nina:

  mmm…. nam – tusen takk for oppskrift :) minstemann har ikke smakt slik hvetebakst enda, han spiser litt brød, lapper osv som jeg lager men disse må jeg nok lage til 2 årsdagen hans :D

 • Caroline:

  Hei Ragnhild :)
  Så deilig oppskrift! Har du prøvd/tror du det vil fungere å bytte ut hvetemel med bokhvete?
  Goood mandag <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Hei <3 Hmm, nei, det tror jeg ikke kommer til å fungere. Ser for meg at det ikke vil heve/heve godt. Men er usikker. Har liksom tenkt at bokhvete fungerer best i bakepulver-bakst.
   Klem :*

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728