Snickers-kuler til påske

God morgen ♥ Sent i går kveld laget jeg disse sunne, veganske snickers-kulene, med tanke på påsken som kommer. Jeg ser aldri, aldri!, noen grunn til å spise usunt, og synes kommentarer som “man skal jo kunne kose seg litt også, da” er så tåpelig. Hvem vil vel bare kose seg litt? Personlig vil jeg kose meg alt jeg bare kan, akkurat når jeg måtte ønske det, og uten en misfornøyd kropp etterpå. Jeg mener ikke at ikke du skal få spise det du vil. For det er nettopp hele poenger; spis det du vil! Ikke det som andre forventer at du spiser, men som egentlig ikke gjør deg godt. Har du lyst til å spise noe som er usunt, ja da gjør du det. Men hvis den type mat får deg til å føle deg dårlig (enten i kropp eller sinn), så vit at det finnes en haug med alternativer. Og jeg kan love deg like mye kos, om ikke mer, med de sunne alternativene :)

20160316_083207

-2,5 dl naturelle cashewnøtter
-2,5 dl myke dadler
-1 ts presset sitron
-1/2 ts havsalt
-1/2 ts vaniljefrø

-100 gram mørk (melkefri) økologisk sjokolade
-2 ss cashewsmør

-2 dl naturelle cashewnøtter
-havsalt

Start med å riste cashewnøttene. Du kan også beholde de rå, men jeg liker de best ristet her. Spre både de 2,5 dl og 2 dl på et stekebrett med bakepapir, og ovnsrist de ved 200 grader i ca 10 minutter til de er gyllende. Avkjøl.
Finmal 2,5 dl cashewnøtter til et fint mel. Tilsett dadler, sitron, salt og vanilje, og blend til du har en klissete jevn deig. Rull ut små kuler, og sett de i fryseren til de er harde og kalde. 
Smelt sjokoladen og cashewnøttsmøret over vannbad. Avkjøl, men ikke la sjokoladen bli hard. Dypp de kalde kulene i sjokoladen, rull de i resten av nøttene, strø litt salt på toppen, og avkjøl kulene i fryser/kjøleskap.

20160316_083226

Her har uken flydd, som vanlig. Mandagen møtte jeg en gammel kollega som jeg ikke har sett på veldig lenge. Da vi kom hjem senere på dagen, ble begge barna bare mer og mer syke, og de siste dagene har begge vært forkjølet. Stakkars små ♥ I går var vi derfor mest inne, gikk bare en liten tur ut for å kjenne på det fine været, og så fikk vi besøk av broren min. Denne uken reiser vi på påskeferie til Valdres, og på vei opp kommer vi til å stoppe i Oslo for å være sammen med K og venninnene mine. Jeg gleder meg så veldig!

20160316_083144

Vi sees igjen snart. Jeg tenkte jeg skulle vise dere hva jeg putter i barnas påskeegg. Kanskje noen av dere med barn kan få noen ideer :)

Og ikke glem å meld deg på min store påske-Give Away HER.

13 Responses to “Snickers-kuler til påske”

  • Rosa:

    Åh så synd for både mor og børn med små forkølede næser:-/ Sender et stort trøstekram til alle tre, bare I ikke smitter;-)
    Dine kugler ser helt fantastiske ud! Åh som jeg glæder mig til at få mine egne ting:-) Vi bor midlertidigt hos venner indtil vi får egen bolig og egne ting sendt herop.
    Rosa

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk snille Rosa!
      Åh forstår godt at du gleder deg til dere får noe eget! det er koselig å bo hos andre, men man trenger et HJEM også <3
      Klem til deg

  • God bedring til de små, her har minsten også vært forkjølet nå så masse amming og våkennetter.

    snickerskulene så veldig gode ut, har masse øko cashewnøtter og akkurat fått inn til å lage sjokolade så disse burde testes

  • Nam nam nam! FIne bilder også som alltid :D Håper du har hatt en fin uke så langt frøken :) x

  • Elisabet:

    De ser nydelig ut! Masse god bedring til barna! Klem!

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk Elisabet <3 Og tusen takk for pakke i posten!!! Mail kommer! ELSKER slyngen og har brukt den mye både i går og i dag <3 SÅ fin!!! Klem

  • Disse så deilige ut :)

  • hanne:

    Disse ser fantastisk ut. Tror jeg prøve og lage disse i løpet av påsken :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Håper du og dere liker de like godt som vi gjorde :D Jeg hadde tenkt å ta de med på påskeferie, men glemte de i kjøleskapet da vi dro.. Litt synd, men synes det er så fint å tenke på at de står der og venter på oss når vi kommer hjem :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930