Archive for December, 2017

G O D T N Y T T Å R !

PicMonkey Image-46
Godt nytt år, vi sees i det nye året ♥

Ønsker og mål for det nye året

Mine ønsker og mål for det nye året ♥

30des1-3

Yoga hver dag. Dette blir det fjerde året at yoga hver dag er et av mine mål. Og vet dere? Jeg har trent yoga hver eneste dag i tre år nå. Bortsett fra den ene dagen da lille datter ble født for snart to år siden. Jeg har gjort yoga med forstuet ankel, med kink i ryggen, og på dager jeg har vært utslitt. Og det er jeg ganske så stolt av. Varigheten på yogaen varierer selvsagt, noen dager har jeg trent i over to timer, andre dager har jeg tatt fem korte solhilsner før jeg jeg stupt til sengs etter en lang dag. Planen er yoga hver dag resten av livet, men jeg fokuserer på et og et år :) Dette nyttårsforsettet anbefaler jeg alle!

Finne gode  hverdags-rutiner som gjør at jeg kan være en god mor, gjøre en god innsats på jobb, og finne tid til meg selv. Dette halvåret har jeg hatt ganske store helseutfordringer, du kan lese innlegget jeg skrev om det HER. Jeg har ikke skrevet noen oppdatering, det kommer. Men jeg kan si at jeg er frisk igjen, og det helt uten medisiner, hurra. Dog er jeg fremdeles veldig sliten, slik er det bare å være mamma tror jeg. Nå håper jeg å komme skikkelig igang med jobb, både som daglig leder på helsekostbutikken (starter som det nå i januar, veldig spennende), og med yoga og kostveileder på treningssenteret. Med en travel timeplan blir det kjempeviktig for med å bruke tiden min fornuftig. Tiden barna ikke er i barnehagen (og de ikke sover) er det så viktig for meg å få bruke med dem, istedenfor å stresse med husarbeid og matlaging. Jeg må derfor finne en rutine hvor alle viktige gjøremål får plass, og jeg ikke sliter meg ut igjen.

Stålkontroll på økonomi. Nå som jeg forhåpentligvis snart er fult i jobb igjen, er det så viktig for meg å få ordentlig oversikt over økonomien min. Jeg har ikke et stort ønske om å leve i luksus, men jeg kommer til å fortsette å prioritere sunn mat av god kvalitet, i tillegg til at jeg gjerne vil spare penger, både til meg selv og barna.

Vise mer hverdagsmat på bloggen. Jeg skal bli flinkere til å vise dere hva jeg spiser daglig og gi dere oppskrifter. Jeg får så mange tilbakemeldinger på nettopp det, og jeg vet at mange ønsker å se hva man kan spiser når man ønsker å spise så sunt, plantebasert og så mye råkost som mulig. Ofte blir det til at jeg viser dere desserter og andre ting som er morsomt å ta bilder av. Hverdagsmaten lages jo ofte raskt, og er ikke alltid like fotogen. Men det er den vi spiser mest av. Så i det nye året kommer det mange flere grønne, deilige måltider her på bloggen.

Har dere noen ønsker og mål for det nye året? Del gjerne ♥

 

Nyttårs-sushi

F Y R V E R K E R I-S U S H I  ♥

29des2-2

God kveld ♥ Til middag i dag laget jeg meg raw nori-ruller- noe av det beste jeg vet til lunsj eller middag. Jeg bruker å lage “ris” av en blanding av blomkål og cashew-krem, og så fyller jeg ellers med det jeg har lyst på. I dag laget jeg fargesprakende ruller med brokkoli, rødbete og granateple. Så godt, og perfekt som mat på selveste nyttårs-aften ♥

4-6 nori-ruller

4-6 nori-ark

“Ris”:

-et blomkålhode
-100 gram cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-saft fra 1/2 sitron
-2 ss tahini
-havsalt
-litt vann

Fyll:

-brokkoli, revet/finhakket
-fersk rødbete, revet
-granateple

Du kan også bruke grønnsaker som gulrøtter, avokado og agurk.

Lag cashew-krem av nøtter, sitron, tahini, havsalt og litt vann i en blender eller med stavmikser. Riv blomkålen med et rivjern til du får “ris”. Bland blomkålen med cashew-kremen. Smør risen ut på 4-6 nori-ark.
Legg over finrevet brokkoli, rødbete og granateple, og rull norien sammen. Skjær opp i passe biter og server.

29des3-2

Jeg håper dere har en fin romjul. I går gikk barna og jeg på julebukk til min onkel. Det gjorde vi i fjor også, og det er så gøy for barna. Jeg ga han godteri barna kan få på forhånd (økologisk gelantin-fri gele-godteri og frukt-godteri), så han kunne enkelt bare gi det til de. I dag har sønn vært på ski-tur med min mamma, og lille datter og jeg gikk en god ake- og handletur i nydelig vinterland.

Nå står yoga på planen. Jeg avslutter snart mitt tredje år med yoga hver eneste dag, og det er så gøy at jeg har fått det til. Målet blir selvsagt med inn i det nye året også :) God helg til dere.

Juledagene

Hei dere ♥ Jeg håper dere har fine juledager sammen med de dere er glade i. I dag er det tredje juledag, og i morgen er det jobb igjen. Det er bare en kort vakt, og etter det har jeg fri til etter nyttårsaften. Det føles likevel som om hverdagen starter så smått igjen i morgen, og jeg tenkte det var på tide med et lite bildedryss fra min jul ♥
27des9-227des10-224des2-224des3-227des6-2Julemat for meg trenger ikke være spesielt tradisjonell. Det viktige er at jeg koser meg og at jeg spiser mat som jeg liker. Derfor ble min julemat dette. Ovnsstekte rosenkål og fiken (så gode sammen) med valnøtter og granateple, og på siden en cashew-saus. Nam, perfekt. Til barna hadde jeg kjøpt hvite soyapølser. De spiser veldig sjeldent soya/vegan”kjøtt” (det har kanskje skjedd tre ganger i løpet av hele deres liv), så de likte ikke pølsene. Men de elsker erter og poteter, så de spiste masse av det.
27des5-227des8-227des7-227des3-2Til dessert på juleaften hadde jeg laget sjokoladepudding og raw vanilje-is til barna og meg, det er SÅ godt. Populært hos oss alle tre. Jeg har spist rester av det hver dag etter juleaften. På bildet over spiste jeg det faktisk til lunsj sammen med et stort glass grønn juice. Mat som er sunn og god, altså ♥ Oppskriften på sjokoladepuddingen finner du HER.
27des2-2I dag tidlig bakte jeg kanelsnurrer til barna, og alle som ville ha. Dette tror jeg er sønns favoritt-ting, og denne oppskriften slår aldri feil. Snurrene blir så luftige og fine. Oppskriften finner dere HER. 

God romjul videre til dere. Vi sees igjen snart ♥

God jul

PicMonkey Image-44

Fra meg til dere ♥

Til barna: veganske kakemenn

Lillejuleaften ♥

23des-2

Vi startet den alt for tidlige morgenen med å bake veganske kakemenn, eller dinosaurer, og høre på julemusikk. Her får dere oppskriften ♥

23des2-2

-250 gram mel (spelt eller hvete)
-1 ts natron
-1 ts vaniljefrø
-1/4 ts fint havsalt
-110 gram rapskokossmør
-150 gram rårørsukker
-2-3 ss vann

Bland sammen mel, natron, vanilje og havsalt i en stor bakebolle. Bruk en visp og “krem” sammen smør og sukker til en luftig “krem”. Rør inn smørkremen i mel-balndingen. Rør inn 2-3 ss vann.
Kjevl ut deigen på et underlag med litt mel (ikke mye, da blir kakene tørre). Stikk ut kaker og legg e på stekebrett med bakepapir. Stek ved 180 garder i 10 minutter.
Avkjøl kakene, og pynt de med melis hvis du vil.

23des3-2
Jeg blandet melis av økologisk melis og vann, og tilsatte litt spirulina i den grønne, og presset silt jordbær i den rosa.

23des4-2

God lillejuleaften til dere.

Nå kan julen komme

Jeg ligger mellom to sovende små lopper, hører på små snork (♥), og har et lite Jul i Blodfjell-maraton før jeg skal legge meg. Er det flere som har fulgt den julekalenderen? Jeg synes den er så morsom, og faktisk litt skummel også :P Det skal ikke mye til å skremme meg, og jeg må ha noe morsomt klart på you tube slik at jeg kan bytte over til det hvis jeg blir for redd.

22des-2

Nå er jeg klar for juleferie. Jeg gleder meg sånn til at barna skal være hjemme fra barnehagen, og jeg håper virkelig at vi får kost oss masse. Det er ikke til å legge skjul på at å ha to barn er temmelig hektisk. Men med riktig innstilling er det er fineste som finnes. Jeg har vasket og ryddet leiligheten til jul, og jeg vet at jeg slapper så mye mer av når det er fint rundt meg. Jeg har bestemt meg for å nyte tiden med småruska, uten å tenke for mye på rotet som garantert vil hope seg opp i løpet av ferien.

I morgen er det lillejuleaften, og på planen vår står kake-baking, ake-tur, og på ettermiddagen skal vi til foreldrene mine. Min søster og mine brødre har kommet på ferie også nå, og det skaper alltid så god stemning. Jeg gleder meg.

Vi sees igjen snart ♥

Raw småkaker- J U L E T R E-S T Y L E

Hei hei ♥ I dag tenkte jeg å vise dere en enkel og søt måte å servere raw småkaker på ♥

21des2-2
Raw pepperkaker lager jeg hvert år (du finner min favoritt-oppskrift HER), og de er så fine å servere som et lite juletre som dette. Men du kan også bruke andre raw småkaker, her brukte jeg raw brownies (ingen oppskrift, bare en blanding av cashewnøtter, valnøtter, dadler og råkakao).

21des3-2

Alt du gjør er å lage små runde kaker av deigen. Avkjøl de. Så tar du frem serveringsfatet og starter å bygge et juletre av kakene. Start med å lage en litt stor sirkel med kakene på fatet og bygg det oppover og innover. Når treet er klart kan du bruke en sikt til å drysse over melis med. Jeg brukte den økologiske som du ser på bildene. Det finnes også melis laget av kokossukker, men den er mindre hvit i fargen.

21des-2

Har dere hatt en fin uke så langt? Tenk at julen allerede er her på søndag da.
Selv har jeg fått en liten rygg-skade denne uken. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men ryggen min har vært så vond at jeg flere ganger har måttet krabbe istedenfor å gå :O Jeg har vært hos kiropraktor to ganger, gått rolig ute, og rullet og strekt på ryggen så mye jeg har klart. Nå tror jeg at den er på bedrings vei, og krysser fingrene for at jeg klarer å reise meg opp fra seng i morgen tidlig, istedenfor å måtte rulle meg ut av den ;)

God kveld til dere ♥

Barnas adventskalender, del 3

Hei ♥ Det er på høy tid at jeg deler tredje og siste del av barnas adventskalender med der, så her kommer de siste gavene de får. Første del finner du HER, og andre del HER. På juleaften får de ikke kalendergave, men julestrømpe med sunnere godteri- jeg viser dere senere.

2des-2
19des-219. Den helt nye boken Tios Trygge Dag ♥ Denne søte boken er laget av Lone Haugland og Ellen-Marie Suther Baker- to flotte damer som jeg kjenner til gjennom felles grupper på facebook. En barnebok i tilknytnings-omsorgens ånd ♥
19des5-220. og 21. Flotte instrumenter laget i tre. Barna her er veldig glad i musikk og sang og dans, så disse tror jeg de kommer til å like. De får to instrumenter en dag, og de to andre den neste.
19des3-222. Økologisk saft-is laget av juice. Barna er veldig glad i disse.
19des2-323. Stort gulv-puslespill med bilde av byggeplass. Jeg synes det er så koselig med aktiviteter og lek som “samler oss”, som vi kan gjøre sammen, samtidig som vi får tid til å prate. Puslespill e perfekt til det.

Så! Det var årets gaver. Så langt har kalenderen vært veldig populær, og det har vært så gøy å gi de gave hver dag.

Vi kom hjem fra Oslo sent i går kveld. Vi hadde en så fin helg der, med julebord på lørdagen, lekeland på søndag, og mye med tid med K. Nå er jeg klar for jul, føler at det meste er i rute, og jeg gleder meg til dagene fremover. Nå må jeg løpe til barnehagen. Vi sees senere ♥

Venninne-julebord

En liten håndfull bilder fra en veldig koselig kveld med noen av de godeste jentene jeg vet om ♥

16des-2-216des5-2

Til bordet hadde jeg med en rosenkål-salat med eple, granateple og pekannøtter, og et stort focaccia-brød som jeg bakte med spelt. Noen av de andre rettene var også uten animalsk mat, og jeg spiste masse ovnsstekt rødbete (så godt!), guacemole, og marinerte oliven. 
16des7-2-216des4-2-216des6-2-216des3-2

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031