S J O K O L A D E P U D D I N G- vegan, good-for-you, kokosmelk-basert

En favoritt fra barndommet. Laget så sunn at kroppen tar den i mot med glede, og med så nydelig smak og konsistens at du vil hoppe av lykke. Silkemyk sjokoladepudding med kokosmelk og mørk sjokolade ♥ Servert med raw is på toppen ♥

20170208_194218-2

-1 boks kokosmelk, fullfet
-3 ss rårørsukker
-1/4 ts fint havsalt
-1/2 dl arrowroot-pulver
-3 ss kakao (jeg brukte råkakao)
-100 gram mørk sjokolade (jeg brukte økologisk 85%)
-1 ts vaniljefrø

Rist boksen med kokosmelk godt før du åpner den opp. Hell 3 dl av melken oppi en kjele, tilsett sukker og havsalt. Rør hele tiden mens du varmer det opp til det så vidt begynner å koke.
Bruk en stavmikser til å mikse resten av kokosmelken sammen med arrowroot og kakao. 
Når blandingen i kjelen så vidt har startet å koke, skru varmen helt ned til laveste temperatur. Ta ut en halv dl og rør dette inn i arrowroot-blandingen. Hell denne blandingen sakte over i kjelen mens du hele tiden rører godt.
Øk temperaturen, og få balndingen til å så vidt koke opp, hele tiden under omrøring. Rør godt i ca et minutt, mens blandingen småkoker og tykner. 
Ta kjelen fra varmen. Rør inn sjokoladen og vanilje, rør til sjokoladen har smeltet. Hell puddingen i porsjonskåler eller en serveringsbolle og sett den i kjøleskapet i noen timer før den serveres. Server gjerne med en raw is eller vaniljesaus. Jeg serverte den med et par scoops raw sjokolade-is.

I går var planen å komme tilbake med en middags-oppskrift til dere på kvelden. Men det ble ikke så godt som jeg hadde håpet, og trenger noen justeringer før den kan deles :)

Jeg har fremdeles syke barn hjemme. Storebror er nesten frisk igjen, men lillesøster er glovarm og slapp og kosete. Skjønne små. Jeg koser meg sånn med de hjemme, og denne uken har vært så fin. I morgen kommer foreldrene mine til byen, og i helgen drar vi til Oslo i bursdagen til en venninnes lille ett-åring. Jeg gleder meg til begge deler.
Jeg håper alt er bra med dere, god kveld videre :*

3 Responses to “S J O K O L A D E P U D D I N G- vegan, good-for-you, kokosmelk-basert”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031