Archive for July, 2017

Milk shake med B L O M K Å L

God fredag ♥

Den siste tiden har jeg sett flere og flere oppskrifter som bruker blomkål som hovedingrediens. Pizza-bunn, “ris” og annen middags-mat basert på blomkål har vært populært lenge. Men plutselig har søte oppskrifter med blomkål dukket opp overalt. Har dere prøvd dere på de? I dag laget jeg “milk shake” med blomkål til barna og meg selv, og det ble overraskende godt, og absolutt verdt å lage. Konsistensen blir kremet og god, og smaken av blomkål forsvinner når den er frossen og blendes med dadler og kakao.

28juli2-2

Jeg fulgte oppskriften fra My New Roots.

Husk å koke og fryse blomkålen før du skal lage denne.

Nok til 3:

-5 dl frossen blomkål (som har vært kokt, så frosset ned)
-100 gram dadler, bløtlagt i 30-60 minutter
-6 ss råkakao
-1/2 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-4-5 dl mandelmelk
-1 ss mandel- eller cashewsmør
-en håndfull isbiter

Blend alle ingrediensene godt sammen til en helt glatt milk shake, og drikk den iskald ♥

Jeg er litt tom for tiden, og klarer ikke helt å dele så mye av meg selv kjenner jeg. Alt vel altså, jeg bare går rundt med så mye inni meg, uten å klare å sette ord på så mye av det. Jeg håper alt er bra med dere, og at dere går en fin helg i møte ♥

Bend so you don`t break

Today I`m thankful for today.

27juli2-2

27juli-2

Raw Nutella-fudge

Hei hei dere. Dagene flyr som alltid, og vi er allerede midt i uken. Det har vært ganske mye det siste, med alt som er nytt for både meg og barna, det å starte å jobbe litt igjen, alt som skal komme på plass i leiligheten, og alt annet. Det går fremover, og alt i alt synes jeg ting faller fint på plass foran oss.

I dag tidlig laget jeg og barna noen helt amazing raw fudge-biter. Eller nesten raw er de egentlig. Bitene smaker som Nutella, men er 100% good-for-you, veganske, mettende, og så, så gode. Begge barna ga også tommel opp for disse.

Bitene kan lages helt raw ved å ikke varmebehandle nøttene, men personlig synes jeg smaken blir så mye bedre om hasselnøttene blir ovnsristet på forhånd. Og sunne og gode for deg er de uansett :)

26juli-2

-200 gram hasselnøtter
-8 ss smeltet kakaosmør
-2 toppede ss råkakao
-1/2-3/4 dl lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø
-lite dryss havsalt

Du kan beholde nøttene rå, eller riste de før du lager fudgen. Personlig liker jeg de best ristet. Legg de på et stekebrett, og stek de ved 200 grader i 7-12 minutter. Følg godt med. Skinnet skal løsne, og nøttene få en lett gylden farge. Avkjøl nøttene, før du gnir bort det brune skallet. 
Bruk en sterk stavmikser, blender eller food processor, og lag “smør” av nøttene. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør videre til en fudgy deig. Smak til med litt mer lønnesirup hvis du synes det trengs. Press ut deigen i en liten form, og sett den i fryseren til den er hard. Skjær i biter og oppbevar i fryseren frem til servering. 

26juli2-2

Med det ønsker jeg dere en nydelig onsdag videre ♥

Grønn salat med jordbær, gresskar-kjerner og kremet dressing

Mandags-middagen min, med masse godt fra mamma og pappas hage, og deilig kremet hamp-cashew-dressing ♥ Laget på en-to-tre, og så godt for både kropp og sjel.

24julisalat-2

Dressing (holder til mange salater):

-1 dl hampfrø
-1 dl cashewnøtter, bløtlagt
-saft fra 1/2 sitron
-1/2 ts pepper
-1/2 ts havsalt
-1/2 – 1 dl vann

Til salaten:

-grønnkål og/eller svartkål
-jordbær
-gresskar-kjerner ristet med litt kokosolje og havsalt

Lag dressingen av hampfrø, bløtlagte og skylte cashewnøtter, sitron, pepper, salt og vann til ønsket konsistens. Bare bruk en blender eller stavmikser til dette.
Skjær opp grønnkål/svartkål. Masser inn en god mengde dressing i noen minutter slik at kålen faller sammen. 
Tilsett jordbær og gresskar-kjerner, og server. 

Hva spiste du til middag i dag?

Søndag

Ah, denne søndagen har vært akkurat en slik dag jeg trengte på slutten av denne altfor travle uken. Jeg og barna har kun vært her hjemme, og ute på lekeplassen som ligger kanskje hundre meter unna leiligheten vår. Selv om jeg gjerne skulle gått en lang tur i dette fine været, trengte kroppen virkelig en skikkelig pause i dag, så da ble det slik. Vi har også hatt besøk av broren min i dag, og jeg serverte sunne brownies og jordbær. Og så avsluttet jeg nettopp dagen med en ekstra lang yoga-økt, herlig!

23juli-2

23juli2-2

Ellers har helgen gått så raskt. I går var vi på tivoli og på lekeplassen med en venninne og hennes sønn, og så gikk vi lang tur, og jobbet noen timer på helsekosten. Nå føler jeg meg oppladet og klar for en ny uke, og det håper jeg dere også er ♡

Tropiske kokosmakroner med pasjonsfrukt og lime

God fredag, dere. Barna og jeg skal snart ut i parken. Været er så deilig nå, og vi prøver å være så mye ute som vi bare kan. Etter det må jeg forberede middag, før jeg skal på ettermiddags-vakt. Men aller først skal dere få oppskrifter som jeg fortalte vi hadde laget i går. Sunne, friske, lette og veldig gode kokosmakroner med tropisk smak av pasjonsfrukt og lime. Virkelig gode!

21juli-2

Oppskriften er inspirert av denne fra Green Kitchen Stories og mine raw kokosmakroner.

-5 dl kokos
-1 1/4 dl mykt kokosSMØR (varmet over vannbad)
-1/2 dl lønnesirup
-2 pasjonsfrukt
-saft fra 1/2 lime
-1/2 ts vaniljefrø
-1/2 ts fint havsalt
-litt mørk sjokolade til pynt, jeg brukte økologisk 85%

Rør sammen alle ingrediensene, minus sjokoladen, til en klissete deig. Form små kokosmakroner, legg de på et stekebrett med bakepapir, og stek de ved 180 grader i 12-15 minutter, til de har fått en fin, gylden farge. Avkjøl makronene helt før du drypper over litt smeltet mørk sjokolade.

21juli2-2

Med det ønsker jeg dere en nydelig helg ♥

My safe space

God morgen fine dere. Plutselig ble internettet borte i den nye leiligheten vår. Er det ikke det ene, så er det det andre, føles det av og til som :) Jeg håper å få det på plass i løpet av dagen. I dag tidlig (tidlig-tidlig) lagde jeg og barna noe veldig godt, så jeg håper jeg kan dele det med dere allerede i kveld.

20juli-2

Bilde fra i går. Elsker elsker min nye yoga-spot ♥

Nå er det først jobb. Lillesøster blir med meg på vakt, mens storebror skal få besøke bestemor og bestefar. Aller helst skulle jeg brukt formiddagen på yoga-matten min, mitt favoritt sted å være. Men det får vente til i kveld. Det ligger alltid der som en premie etter en lang dag. Som jeg elsker det!

God dag til dere, vi sees igjen senere ♥

Woke up to this

Vi har så flott utsikt fra leiligheten vår, og våkner opp til dette hver morgen. Er det ikke vakkert?

18juli-2

Jeg hadde en så fin start på uken i går. Jeg tok med barna på lang tur, og hadde både med vogn, bære-sekk til lillesøster og sparkesykkel til storebror. De kjeder seg så fort, så det er greit å ha litt alternativer. Vi fant en liten plass med masse, masse markjordbær, jeg er sikker på at vi spiste flere desiliter.

18juli3-2

I dag håper jeg å få ryddet flere ting på plass, og så skal vi til mamma og pappa senere i dag. Søsteren min har kommet hjem på sommerferie, og det er jo så koselig å være hjemme når huset fylles opp.

18juli2-2

Jeg håper alt er bra med dere. En give away er forresten rett rundt hjørnet til dere, jeg må bare vente til det kommer i posten ♥ Vi sees snart.

Smuldre-pai med rabarbra og jordbær (naturlig fri for korn og hvitt sukker)

God kveld. Det er snart midnatt, og jeg vil bare poste dette innlegget til dere før jeg legger meg. Dette har vært en så fin søndag, som ble avsluttet med venninne-besøk nå i kveld. Tidligere i dag gikk vi på besøk til mamma og pappa, og der bakte jeg pai med rabarbra og jordbær fra hagen ♥

16juli-2

Paien er selvsagt av det sunne slaget. Det er en “smuldre-pai” fylt med deilig frisk rabarbra og jordbær, og toppingen er laget av blant annet pacan nøtter, kokos, kokossukker og mandelmel. Ved siden serverte jeg raw cashew-basert vaniljeis. Helt nydelig ♥

16juli3-2

Nok til 4 voksne, og 2 små som smakte bittelitt.

-60 gram mandelmel
-50 gram pecan nøtter eller valnøtter, hakket
-25 gram kokos
-50 gram kokossukker
-1 ts vaniljefrø
-1/2 ts havsalt
-2-3 ss mandelsmør
-1-2 ss kokosolje
-1-2 ss lønnesirup

-6 dl rabarbra i biter
-4 dl jordbær i skiver
-2-3 ss lønnesirup

-kokosolje til å smøre formen med

Lag smuldre-deigen ved å blande det tørre sammen i en bolle. Bruk fingrene til å klemme inn mandelsmør, kokosolje og lønnesirup til en fin smuldrete deig.
Fordel biter av rabarbra og jordbær i en paiform som du har smurt med kokosolje. Drypp over lønnesirup, og bland godt. Dryss over smuldre-deigen.

Dekk formen (enten med et lokk eller aluminiumsfolie), og stek ved 175 grader i 30 minutter. Fjern lokket/folien, og stek videre i 30 minutter.
Server paien varm med is- jeg serverte med raw vaniljeis.

16juli2-2

God natt ♥

Endelig på plass

God kveld fra vårt nye lille hjem ♥

13juli-2

I går sov vi for første gang i vår nye leilighet, og det er så godt å endelig være på plass. Eller altså, jeg har mye igjen å pakke ut og få i orden, men nå kan vi i alle fall bo og leve her. Det blir så koselig her! Vi har god plass, nydelig utsikt, og koselige naboer ♥ Jeg gleder meg til å vise dere.

13juli2-2

I dag har tiden gått til litt jobb, tid med barna og familien, og nå er jeg nettopp ferdig med en helt herlig, lang yoga-økt mens barna ligger og sover på rommet ved siden av ♥

Jeg håper alt er bra med dere alle. God kveld videre.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
July 2017
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31