Archive for July 12th, 2017

Salt + vinegar K A L E C H I P S

God morgen, bråke-morgen >_< Her startet dagen rett før fem, med to små troll i sengen som var veldig klare for å starte onsdagen. Jeg koser meg veldig med små barn, det er det beste som finnes. Men som jeg gleder meg til å en morgen i fremtiden å våkne av meg selv.

I går la jeg tre store brett med grønnkål-chips til tørking i ovnene, så i dag våknet vi til ferdige, chruchy, supergode, og ikke minst supersunne grønnkål-chips. Denne gangen prøvde jeg meg på en variant med “salt and vinegar”, og de ble så gode. Barna elsker dem også. Grønnkål-chips er en super måte å få i både barn og voksne grønnkål, og det er så enkelt å lage. De kan  lages i ovn eller dehydrator.

12juli-2

-2 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i 6-8 timer
-4 ss eddik (jeg brukte eple-eddik)
-1 ss kokosolje
-1 ts fint havsalt + ekstra til å drysse over
-ev litt vann

-grønnkål, tons (jeg brukte 10 STORE blader)

Skyll de bløtlagte nøttene godt i rent vann. Blend nøtter, eddik, kokosolje, 1 ts havsalt, og ev. et par ss vann til en glatt dressing. Tilsett kun mer vann hvis det trengs.
Rens grønnkålen og ta bort den harde stilken i midten. Riv bladene i passe store  biter. Bruk en stor bakebolle til å blande grønnkål og dressing godt sammen. 

Bruk en dehydrator og tørk chipsen i den. Eller fordel chipsen på stekebrett med bakepapir, og tørk de i ovnen. Jeg brukte ovnen denne gangen. Jeg satt på 50 grader på varmluft, og tørket de i ca 16 timer, med døren så vidt på gløtt.
Dryss gjerne litt ekstra havsalt over når chipsen er ferdig tørket. Oppbevar chipsen i tette bokser. 

 ♥

Med det ønsker jeg dere en fin onsdag. Her står det helsekost-jobb sammen med barna på planen, og i kveld flytter vi endelig inn i leiligheten og skal sove der for første gang. Vi sees igjen snart.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
July 2017
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31