Archive for June, 2017

Sommerens første hage-salat

God morgen, kjære dere ♥ Nå er vi godt plassert hjemme hos mamma og pappa i Valdres. Reisen på onsdag gikk så fint. Barna er altså en drøm å ha med på tur, så glade, og koselige, ganske ville og rampete, og bare gode. De gjør meg så glad og stolt.

29juli4-2

Vi er som sagt på mini-ferie her hjemme før vi får vår egen leilighet om noen dager. Det er så spennende. Hele denne prosessen har vært veldig utfordrerne. Jeg har hatt lyst til å bli boende i Sandefjord, samtidig som det at jeg har jobb og foreldre her har “dratt” meg hit. Nå som vi er her føles det veldig godt, og jeg er sikker på at de neste årene skal bli fine. I kveld har jeg faktisk første vakt på treningssenteret. Jeg håper på å få jobbet endel i sommer, men får ikke jobbet fult før barna starter i barnehage i august.

29juli2-2

Noe av det beste med å være her, spesielt nå på sommeren, er mamma og pappas kjøkkenhage. De er så flinke, og har tidens grønnsakshage bak huset. I går vi vi å så og smakte. Sønn og datter gikk og snacket på grønnkål-blader og persille ♥ Bortsett fra avokado, skal jeg prøve å ikke kjøpe noen grønnsaker på butikken fremover.

29juli-2

Til middag i går lagret jeg årets første “hage-salat”. Alt som fristet fra hagen, sammen med en deilig tahini-dressing. Nam!

29jili-2

Jeg brukte:

-2-3 blader svartkål
-2-3 blader grønnkål
-2-3 blader rød grønnkål
-rot + blader av en rar rot-plante som broren min tok med frø til fra Sør-Korea (jeg lurer på om det er det som heter Daikon, men ingen her vet. Den smaker mild reddik)
-neve ruccola
-neve persille

Finhakk alt, og masser inn et par ss av dressingen under.

-3-4 ss god tahini (jeg liker godt den fra Artisana)
-3 ss eplecider eddik
-2 ss presset sitron
-3 ss lønnesirup (eller agave)
-noen dryss havsalt
-vann til passe konsistens

Rør alt, bortsett fra vann, godt sammen. Tilsett en og en ss med vann til du har passe konsistens. Dette gir dressing nok til 2-3 salater.

29juli3-2

Jeg elsker mat som dette! Smakfullt, tilfredsstillende, friskt, mettende og lett, på samme tid. Barna fikk grov pasta med tons med stekt grønnkål, basilikum, pinjekjerner, hampfrø og havsalt til middag. De koste seg, og spiste med stor appetitt ♥

Nå skal jeg stå opp og steke bokhvetebrød til frokost til barna. La bokhvete til fermentering den kvelden vi kom, og så er deigen klar. Ønsker dere en nydelig dag.

Siste morgen på Aagaards plass

god morgen, kjære dere. Om under et kvarter kommer flyttebilen, og her hjemme er faktisk alt helt under kontrol. Det har vært så mye jobb å pakke alt sammen, men nå tar eg det med ro. Etter at flyttebilen kjører, skal jeg vaske over gulvene, før vi skal levere nøkler, og så ta tog og buss til Valdres i ettermiddag.

sistedagpåaagaards-2

De siste dagene har gått til å ta avskjed med alle våre kjære her. I dag sto jeg opp før barna våknet, for å få inn en tidlig yoga-trening. Jeg regner med jeg er veldig sliten når vi kommer frem i kveld, og da er det godt å ha trent allerede. Yoga hver dag, vet dere :)

Vi sees når vi er på plass i Valdres. Vi skal sove hos mamma og pappa de neste par nettene, før vi flytter inn i leiligheten i helgen. Det er vemodig å reise herfra. Samtidig gleder jeg  meg til å starte et nytt kapitel i Valdres.

God dag til dere.

Bilde-dryss fra sommerleir på Solåsen

solåsen4-2

For en uke siden var barna og jeg på mini-leir på Solåsen. Det var en leir-helg for mammaer (og tanter) og barn, og det var virkelig en minnerik (og intens) helg som jeg er så glad for at vi fikk med oss. Mobilen min lever av og til sitt eget liv, og da jeg kom hjem så jeg at mange av bildene hadde “forsvunnet”/slettet seg selv. Jeg hadde noen få igjen, men de fleste var borte. Men så var mobilen min på reparasjon denne uken, og da den kom tilbake var jammen alle bildene der igjen. Ikke forstår jeg hva den holder på med :)

solåsen7-2

Derfor tenkte jeg å dele noen av bildene med dere i dag. Sommer-leir anbefales. Det er så koselig å oppleve sammen med barna, og møte andre voksne og små.

PicMonkey Image-36

PicMonkey Image-37

solåsen6-2

Nå skal straks vi ut på tur med en venninne og babyen hennes. Solen stråler, så dette blir en fin dag. Ønsker dere en god søndag.

Snickers-ispinner med ekte karamell og mørk sjokolade

HEI alle sammen ♥ For en travel uke dette har vært. Jeg pakker og vasker alt jeg kan, men det går med museskritt, siden jeg har to lopper som følger etter meg, og roter ut igjen det jeg pakker. Uff, haha. Nå har vi fått flyttebil på onsdag, og endelig (i går!) fikk vi vite at vi har fått leilighet. Og den er helt perfekt! Både i forhold til beliggenhet, størrelse, og alt. Det blir helt supert.

Ellers har dagene gått til å møte venninner for å ta farvel for denne gang. I går var vi også i barnehagen til sønn for å ta avskjed med alle der.

snickersispinne-2

Jeg prøver å tømme mest mulig av det vi har i skap og fryser før vi flytter, og har derfor ikke laget mye nytt på kjøkkenet. Jeg laget likevel en porsjon med ispinner i går, fordi barna er så glad i det som dessert og kos. Jeg laget (nesten) raw snickers-ispinner, basert på cashew-is med vanilje, og salt kokos-karamel. Nam (hilsen både barna og meg).

snikersispinne3-2

-2,5 dl kokosmelk fra boks (fullfet)
-1,25 dl kokossukker
-1/2 ts havsalt
-1 ts vaniljefrø

-125 gram cashewsmør
-0,7 dl lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-1,5 dl mandelmelk eller vann

-100 gram mørk sjokolade eller raw sjokolade
-1 ss kokosolje

-hakkede cashewnøtter til pynt
-havsalt til pynt

Begynn med å koke karamellen. Legg kokosmelk og kokossukker i en jerngryte (!), og kok opp. Skru ned varmen, og småkok videre i 15-20 minutter. Rør inn havsalt og vanilje, og avkjøl. Det blir mye karamell, så det som blir igjen, kan du oppbevare i et tett glas i kjøleskapet.

Lag isen. Blend cashew-smør, lønnesirup, vanilje, salt og vann/melk til en jevn “fløte”. Hell “fløten” i ispinne-former, men fyll de ikke opp helt til toppen. Hell et par ts av karamellen i hver ispinne-form, oppi “fløten”. Vær litt forsiktig her. Stikk en pinne i hver form, og sett de i fryseren i ca 6-8 timer. 

Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad. Dypp de iskalde ispinnene i sjokoladen, og dryss over finhakkede cashews og havsalt. Legg de tilbake i fryseren, frem til servering. 

snickersispinne2-2

Fløyelsmyk vaniljeis, med “striper” av salt karamell. Mmm. Og 100% bra for deg ♥

Nå må jeg ut med barna, før de river ned hjemmet :O E.n.e.r.g.i! Fra klokken kvart over fire i dagtidlig, hjelpes meg!

God lørdag til dere ♥

Easy mornings

God ny uke, og god siste uke i Sandefjord til oss. Herlighet, tiden gå så alt for raskt, og nå er det bare dager igjen før vi flytter til Valdres. Jeg har det så travelt med pakking og vasking, barne-passing, og avtaler, at jeg ikke rekker å føle så mye på det. Jeg synes det er veldig vondt å flytte fra dette stede hvor vi har det så fint. Samtidig gleder jeg meg til noen år i Valdres. Det blir spennende å komme ut i jobb igjen, jeg gleder meg veldig til å være på treningssenteret og helsekosten. Og barna (og jeg) gleder seg til å være i nærheten til besteforeldrene.

20juni-2

Hvordan går det med dere? Jeg og barna hadde så fine dager på sommerleir i helgen. Jeg tok så mange fine bilder, spesielt på lørdagen da vi var mange timer på stranden. Men så skjedde det noe med mobilen min, og nesten alle bildene ble slettet. Jeg ble så lei meg. Et par bilder har jeg igjen, og jeg har lagt ut noen på instargram (ragnhildnordrum), hvis dere vil se :) Helgen var uansett et kjempefint minne, både for meg og barna.

Mellom all pakking og vasking prøver jeg å gjøre mest mulig hyggelig og avslappende. I går var vi i “åpen barnehage”, og i dag venter jeg besøk på formiddagen, og etter det skal vi ut på tur med et par andre mammaer og barn.

Jeg gjør alt jeg kan for å skape gode, fine rutiner i hverdagen min. Ting som jeg klarer å gjennomføre med to små på meg hele tiden, og som gir meg energi og ro. Morgentimene har vært i fokus den siste tiden. Sønn våkner alltid mellom 4 (!) og 6 på morgenen, så for å holde motet oppe, må morgene være gode. Jeg prøver å strekke godt ut (ofte bare i 5-10 minutter), gjerne på verandaen når det er fint vær. På kvelden skjærer jeg opp frukt og grønnsaker, og på morgenen får sønn og datter stå og putte bitene i juice-maskinen. Alle elsker fersk juice, og jeg er så glad for at de er glad i den starten på dagen også. Favoritten for tiden er agurk, ananas, epler, sitron og romanosalat. Etter juicen får barna enten bokhvetebrød, eller jeg koker grøt av havre, quinoa eller bokhvete til de. Og så er dagen i gang :)

God dag til dere, håper den blir fylt med mye fint ♥

Nå reiser vi på sommerleir

God morgen. Om et par timer reiser jeg og barna på mini-leir (sommerleir for barn og mammaer/tanter) på Solåsen her i Vestfold. Solen stråler ute, så dette lover godt. Jeg husker at jeg selv var på leir der da jeg var liten, og det blir gøy å komme tilbake. Denne gangen som voksen, og med to små som jeg så gjerne vil at skal få en morsom og spennende og minnerik helg ♥ På planen står det samlinger, bading på stranden, vannsklie, måltider, kiosk, og samling for de voksne i kveld.

17juni-2

Jeg håper dere går en fin helg i møte ♥

It´s all ways beautiful

15j2-2

15j-2

15j7-2

15j4-2

15j3-2

15j5-2

Torsdagen her har gått til tur på Fat og Fe, en liten tur i skogen, yoga, og vasking. I morgen er det sommeravslutning i `åpen barnehage´, og i helgen skal vi på mini-leir (sommerleir for mammaer og barn). Fine, gode dager ♥ Jeg håper alt er bra med dere også ♥

Til barna: raw cashew-yoghurt

I går laget jeg en stor porsjon “yoghurt” basert på bløtlagte cashewnøtter og mandelmelk, og det ble så godt (og falt så godt i smak hos barna, hurra!) at jeg vil dele oppskriften med dere.

yoghurt4

Dette er ikke en syrnet yoghurt, og den inneholder derfor ikke probiotiske bakterier. Men den inneholder likevel mye annet bra, som proteiner, fiber, sunt fett og mineraler som jern og magnesium. Ved å bløtlegge cashewnøttene blir yoghurten lett fordøyelig og næringsstoffene lettere tilgjengelige, i tillegg til at yoghurten blir fløyelsmyk og nydelig.

Yoghurten kan oppbevares i et tett glass i kjøleskapet i 4-5 dager.

-5 dl naturelle cashewnøtter, bløtlagt i 8-12 timer
-2,5-3,5 dl mandelmelk (jeg brukte hjemmelaget)
-juice fra en ganske stor sitron
-god klype havsalt
-1 ts vaniljefrø
-ev 1-2 ts lønnesirup, kan droppes (jeg droppet det)

Skyll de bløtlagte nøttene i rent vann. Bruk en stavmikser/sterk blender, og blend nøttene sammen med resten av ingrediensene (start med 2,5 dl mandelmelk) til en glatt yoghurt. Spe på med mer mandelmelk til du har konsistensen du ønsker. Hell yoghurten på en stort glass med lokk og avkjøl den i kjøleskapet.
Server med bær, kanskje litt søtt (sønn ville ha litt kokossukker på), nøtter, frø eller noe annet godt.

yoghurt3

Vi spiste yoghurt med jordbær da vi kom hjem fra flere timer ute tidligere i dag. Jeg blir så glad hver gang barna virkelig liker noe. De har liksom sine favoritter, og er ikke alltid åpne for noe nytt. Men dette falt altså i god jord hos begge to :)

Ellers har det vært en så fin dag. Solen skinner, og vi har gått tur opp Preståsen igjen. Vi hadde med matpakke, matet endene, og lekte på lekeparken. Når vi kom hjem hjalp sønn til å skjære opp grønnsaker til grønnsakssuppe som vi hadde til middag. Han var så ivrig, skjærte, og rørte, og blendet, og smakte til med salt. Og jammen spiste han masse masse av “den beste suppen han hadde smakt” til middag også. Det å ta med barna på matlaging er virkelig effektivt når det kommer til å få de til å smake og like maten. Og suppen var veldig godt også altså ♥

Jeg håper dagen din har vært god. Nå står det yoga på min plan, og jeg gleder meg sånn!

Durian not-so-nice cream

God ny uke dere ♥ Både på søndag og i går prøvde jeg meg på nye oppskrifter som jeg tenkte jeg skulle dele med dere. Men vet dere hva? De ble begge to så mislykkede, helt usmakelig faktisk, og får rett og slett ikke komme her på bloggen. Slik er det av og til. Skikkelig food-blogger-fail :)

durian-2

Det verste var det jeg laget i går. Jeg har lenge hatt lyst til å smake durian. Har dere smakt det? Det er en tropisk frukt, som er kremet og har en smak av sure sokker og løk. Haha, ja jeg vet. Hvorfor hadde jeg lyst til å smake det!? Men det skal liksom være en slik frukt man elsker selv om smaker er helt annerledes enn alt annet. Så, da jeg plutselig oppdaget frossen durian hos en Asia-butikk jeg ofte handler på, og mannen som jobber der sa at den var god, da måtte jeg bare kjøpe det.

Jeg lagde DENNE durian-isen som jeg syntes så så god ut. Og det var bare det verste, hjelpes! Barne smakte også, og grøsset av vemmelse. Haha. Vi smakte også på frukten alene, og det frister ikke til gjentagelse.

durian2-2

Jeg kan se for meg at jeg plutselig en dag liker det, men uff, akkurat nå vil jeg ikke prøve igjen.

Jeg kommer uansett tilbake med nye oppskrifter og hverdags-oppdateringer snart. Nå skal vi på “åpen barnehage”, så skal lillesøster på kontroll hos helsesøster, og etter det skal jeg hente fotografiene av barna som endelig er klare. Og det gleder jeg meg sånn til, de bildene er så alt for skjønne.

God dag til dere♥

Play

For en deilig dag! Det føles som det har regnet i en liten evighet, men i dag er solen endelig tilbake, og det er så varmt og godt ute. Jeg trodde det kom til å regne i helgen også, og i går lovet jeg barna at vi skulle dra i lekeland i dag. Så til tross for at vi kunne vært ute hele dagen i dag, var vi på lekeland den første delen av dagen. Heldigvis er jo dagene lange nå, så vi var ute flere timer etter at de hadde løpt fra seg inne også. Vi kjøpte årets første norske jordbær, og har virkelig bare kost oss. Jeg elsker slike dager ♥

PicMonkey Image-33

PicMonkey Image-34

Nå er barna i seng og jeg skal rulle ut yoga-matten min. Jeg håper dere har en god lørdagskveld, alle sammen.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
June 2017
M T W T F S S
« May   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930