Archive for August, 2017

Smuldre-pai med blåbær (vegansk, og uten korn og hvitt sukker)

God morgen, alle dere ♥ Foran meg har jeg en lang dag på jobb, faktisk er jeg ikke ferdig før syv i kveld. Jeg er så glad for dagen i går, den fylte meg virkelig opp med ny energi.

blåbærpai8

Til middag i går laget jeg brokkoli-squash-suppe til oss, og til dessert serverte jeg blåbær-pai med raw vaniljeis. Etter at jeg laget rabarbra-og jordbær-pai tidligere i sommer, har jeg hatt så lyst til å lage flere varianter. Smuldrelokket er så utrolig godt. Tenk at det kun er laget av good-for-you ingredienser som mandler og kokos, og er helt uten korn og hvitt sukker! Og så blir det så godt (hilsen både barna og meg).

blåbærpai7

1 stor form, eller 4 små

-60 gram mandelmel
-50 gram pecan nøtter eller valnøtter, hakket
-25 gram kokos
-50 gram kokossukker
-1 ts vaniljefrø
-1/2 ts havsalt
-2-3 ss mandelsmør
-1-2 ss kokosolje
-1-2 ss lønnesirup

-blåbær, frosne eller ferske
-1-2 ss lønnesirup

-kokosolje til å smøre formene med

Lag smuldre-deigen ved å blande det tørre sammen i en bolle. Bruk fingrene til å klemme inn mandelsmør, kokosolje og lønnesirup til en fin smuldrete deig.
Fordel blåbær i en stor eller fire små paiformer som du har smurt med kokosolje. Drypp over lønnesirup, og bland godt. Dryss over smuldre-deigen.

Dekk formen (enten med et lokk eller aluminiumsfolie), og stek ved 175 grader i 30 minutter. Fjern lokket/folien, og stek videre i 30 minutter. Hvis du bruker små former, kan du redusere steketiden. Stek i 20 minutter med lokk, og 20 minutter uten.
Server paien varm med is- jeg serverte med raw vaniljeis.

blåbærpai6

blåbærpai9

Jeg hadde raw cashew-basert is liggende i fryseren, det synes jeg er essensielt for at pai virkelig skal bli godt.

Jeg håper dere prøver dere på oppskriften ♥ Og så ønsker jeg dere en nydelig dag.

Peace of mind

På jakt etter ro i sjelen ♥

30aug5-2

Onsdager blir mine fridager fremover, og som jeg har nevnt tidligere har jeg tenkt at barna skal være i barnehage disse dagene selvom jeg har fri. Eller, etter hvert kommer jeg til å ha de hjemme når jeg har fri. Men akkurat nå trenger jeg litt rom og tid til meg selv. I dag har jeg gått lang, lang tur, i helt nydelige omgivelser. Jeg slo telefonen på lydløs, og bare gikk og gikk, og koste meg virkelig sånn. Jeg kan ikke huske sist jeg har gått slik, uten å bære på hverken barn eller baggasje av noe slag. Helt herlig.

30aug3-230aug-230aug4-2

Jeg hentet barna tidlig, og det var så godt å få hjem til hjemmekjære, gode små loppene. I morgen blir det en lang dag på jobb igjen, så i ettermiddag har jeg bare vært med barna, og spart alt husarbeid og annet til etter de var i seng. Nå har jeg tusen ting å få gjort, så jeg avslutter her. I morgen kommer jeg tilbake med en oppskrift til dere, så jeg håper jeg ser dere igjen her inne da. God kveld videre ♥

Raw candy-crunch (Dumle-aktig sjokolade, made good for you!)

Hei dere, og god ny uke ♥ Her har dagene gått til jobb, men i morgen har jeg fri, og det gleder jeg meg sånn til. Da står det lang gå-tur, vasking av leilighet, og avslapning på planen, mens barna skal ha kort dag i barnehagen.

Det er allerede stent på kvelden, men jeg har så lyst til å dele denne oppskriften med dere først ♥ Jeg laget nemlig sønns favoritt raw sjokolade i helgen. Og selv om jeg delte oppskriften med dere for over et år siden, er de så gode at oppskriften bør deles igjen.

29aug2-2

Raw candy-crunch, kaller jeg disse. Dumle-aktige sjokolader som er laget av knuste morbær og cashews ♥ Disse bitene er virkelig fantastisk gode, og bør prøves av alle. Å ha disse liggende i kjøleskapet legger det perfekte grunnlaget for den nye uken ♥

10 store biter

-3 dl sjokoladetrukkede morbær (feks disse) eller vanlige morbær, FROSSENE
-1/2 dl rå cashewnøtter
-1-2 ss cashewsmør
-2-4 ts yacon sirup
-noen gode dryss vaniljefrø
-noen dryss havsalt

-smeltet raw eller mørk sjokolade til å rulle sjokoladene i
(jeg brukte økologisk 85% sjokolade, som jeg smeltet over vannbad med 2 ts cashewsmør)

Finmal de kalde morbærene til “mel”. Finmal cashewnøttene. Bland sammen morbær, nøtter, cashewsmør, yacon, vanilje og salt. Smak, og tilsett mer yacon/vanilje/salt hvis det trengs. Rull deigen til passe store biter. Rull de i den smeltede sjokoladen, og sett de til avkjøling i kjøleskapet.

God uke, fine dere. Vi sees snart.

Søndagstur til Høgesyn

A Sunday well spent ♥

27aug3-327aug2-227aug4-227aug-227aug8-227aug5-227aug10-227aug11-2

Søndag 27. august 2017.

Her. Nå.

Hei ♥ Har du hatt en fin uke? Jeg har det bra. Jeg HAR det bra. Likevel, av og til, og akkurat nå, føler jeg meg så overveldet. Det skjer så mye i livet. En del av det vet dere om, slik som at jeg har startet å jobbe igjen og at barna har startet i barnehage. Men så er det så mye annet som jeg ikke skriver om, som gjør at summen av alt, bare blir.. mye. Akkurat nå er jeg i en periode hvor jeg prøver å få alle brikker til å falle på plass, legge planer for alle området i livet fremover, og bare komme meg litt ovenpå igjen, på en måte. Og det føles både godt og overveldende.

Jeg vil bare dele det. Vi er alle mennesker, og vi går gjennom så mange forskjellige faser i gjennom vårt liv. Det er så lett å tenke at alle andre har ting på plass, men jeg tror faktisk veldig få av oss føles oss helt “på plass”. Jeg hadde en gang en yoga-lærer som sa “alt som er i balanse i naturen, er alltid i bevelgelse”. Jeg har tenkt på den setningen så mange ganger, jeg synes den er så fin.

25august-2

Uansett! Uken er over, og jeg gleder meg til helg. Dagene skal nytes med barna, forhåpentligvis mye av tiden ute. Først av alt håper jeg på en god natts søvn. Barna sover allerede, og jeg gleder meg til det er min tur. God helg, fine dere.

After kindergarden: raw Nutella-melk

Hei ♥ Hvordan har uken deres vært? Her går det som alltid i ett. Denne uken er det tilvenning for barna i barnehagen. Det går veldig fint for de, de koser seg og har ikke vært “vanskelige” i det hele tatt. De vonde følelsene er det nok jeg som mest føler på, men jeg er bestemt på at dette skal bli positivt for oss alle tre.

Nå som ikke jeg og barna skal være sammen hele dagen lenger, føles tiden vi har sammen enda mer dyrebar. Måltider blir viktige møtepunkt, og frokost og middag skal gjøres så koselige, rolige og fine som vi bare kan få til. Etter barnehagen kommer vi også til å spise et mellommåltid, så ikke alle er sultne under middagslagingen. I dag laget jeg raw Nutella-melk til oss, som vi koste oss med på verandaen før jeg satte igang med middagen (som i dag ble squash-suppe ♥). Oppskriften har jeg fått av en venninne, og jeg er så glad jeg laget den. Vi likte den så godt ♥

23august2-2

-2,5 dl hasselnøtter
-5 store Medjool-dadler
-7,5 dl vann
-1 ts vaniljefrø
-2-3 ss råkakao
-klype havsalt

Bløtlegg nøtter i vann i ca 6-8 timer, eller over natten. Hell bort vannet og skyll nøttene i rent vann.
Bløtlegg dadlene (ta ut steine) i 30 minutter. Hell av bløtevannet. 
Bruk en blender eller stavmikser og blend alle ingrediensene godt sammen. Bruk en nøttemelkpose (eller ev en sil) og hell melken gjennom. Server med det samme, eller oppbevar melken i kjøleskapet.

23august-2

God kveld videre til dere. Jeg har omtrent tusen ting å gjøre før jeg kan legge meg, så jeg må begynne n.å. Vi sees igjen senere.

Enkel good-for-you sjokolademousse + give away-vinner

God kveld, alle sammen ♥ Jeg håper helgen din har vært fin, og at du er klar for en ny god uke. I morgen er det barnehage-start, og jeg har både vondt og sommerfugler i magen. Jeg tror det blir bra. Eller, det blir bra! Nå er det slik at dette må bli vår nye hverdag, og da kommer vi til å gjøre det beste ut av det. Og, som jeg skrev i sist innlegg, trenger jeg litt mer tid alene enn hva jeg har gjort tidligere i mitt liv som mamma. Jeg kommer til å ha mye fokus på å ta vare på meg selv og mine behov fremover. En viktig erfaring jeg har gjort er at jeg må ta godt vare på meg selv for å kunne ta godt vare på andre. Mer om det senere :)
20august2-2

I kveld vil jeg bare dele oppskriften på en veldig god, og veldig enkel, sjokolademousse som jeg laget til meg selv og barna. Jeg trodde ikke barna kom til å like denne så godt for den er ganske mørk og intens, men de e l s k e t den, og spiste opp nesten alt jeg hadde laget :O Vi toppet den med jordbær fra hagen og ville bringebær. Helt nydelig.

Oppskriften gir 2 mektige porsjoner.

-100 gram kokoskrem (den tykke delen på toppen av boksen
-70 gram mørk sjokolade (jeg brukte økologisk 85%)
-1 ss lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø

Over vannbad, smelt alle ingrediensene sammen. Fordel i to glass, og sett det  i kjøleskapet i noen timer. Server med ferske bær.

20august-2

Til slutt vil jeg også dele vinneren av give awayen min. Det ble NINA ♥ Gratulerer, jeg sender deg mail litt senere. Tusen takk til dere andre som deltok også.

God kveld videre ♥

Vår nye hverdag

Etter helgen starter vår nye hverdag, og klarer ikke annet enn å grue meg. Etter mange år hjemme med barn, må jeg ut i jobb igjen. Jobben gleder jeg meg til. Jeg skal jobbe i resepsjon, som yoga-instruktør og kost-veileder på et treningssenter. Det blir topp. Men jeg gruer meg sånn til at barna skal starte i barnehage, og at vi ikke er frie til å legge opp dagene etter egen lyst. Jeg gruer meg til all tid sammen som vi mister. Og jeg er så redd for at noen skal “ødelegge” barna. Eller at de ikke skal finne sin plass. Eller at de ikke skal bli møtt som de fantastiske små sjelene som de er. Jeg gruer meg!

Samtidig tenker jeg at jeg må gjøre det beste jeg kan ut av situasjonen. Og det er jo også ting jeg gleder meg til med den nye hverdagen. Den vil gi meg litt tid til meg selv, og det gleder jeg meg til. Virkelig. De siste fire årene føler jeg både at jeg har “funnet meg selv”, men også at jeg har mistet meg selv litt. Og den siste tiden har jeg virkelig følt på behovet for å finne meg igjen. Jeg gleder meg til å kunne gå meg lange turer i fred og ro. Og til å ta på meg øredobber på jobb uten at barna drar de av meg :) Jeg gleder meg til å kunne sette meg ned og ha lunsj-pause. Og så gleder jeg meg til å se barna etter å ha savnet de hele dagen.

18august-2

Jeg håper dere går en fin helg i møte ♥ Husk å melde deg på give awayen min, og bli med i trekningen av nydelig raw sjokolade. Jeg trekker vinneren på søndag.

Nydelig squash-suppe

Hei ♥

Kjøkkenhagen til mamma og pappa begynner å fylles med squash, og jeg er stadig vekk på utkikk etter squash-oppskrifter. Min go-to er squash-pasta, men det kommer mye squash, og jeg vil gjerne lage mye forskjellig med de. Har dere noen gode oppskrifter basert på squash? Del de gjerne med meg ♥

16august-2

I dag laget jeg sommerlig squash-suppe, basert på oppskriften fra vegetarbloggen. Squash i seg selv er ganske nøytralt i smaken, men denne suppen smaker virkelig himmelsk ♥ Barna elsket den, og spiste mange porsjoner hver (de spiste den med kokt økologisk ris blandet inn).

Nok til en voksen og to mat-glade barn:

-1 stor squash (eller to mindre)
-3 fedd hvitløk
-4-5 strå gressløk
-1 ss kokosolje
-et par store never fersk basilikum
-skall og saft fra 1/2 sitron
-5 -6 dl vann
-havsalt
-pepper

Finhakk hvitløk og frem den i oljen. Tilsett gressløk og squash i biter, og frem videre i et minutt eller to. Hell over vannet, kok opp, og småkok i 10-15 minutter. Legg i basilikum, sitronskall og sitronsaft, og blend det hele med en stavmikser. Smak til med godt med havsalt og pepper. Kok opp, og server ♥

Jeg håper onsdagen din har vært god. Og ikke glem å melde deg på give awayen min, hvor du kan vinne nydelig raw sjokolade fra MULU ♥

GIVE AWAY: vinn eksklusive raw sjokolader fra MULU

14aug3-2

Hei ♥ Endelig skal jeg få holde give away for dere igjen ♥ Jeg har ventet på en pakke med raw sjokolade fra MULU i flere uker nå, og endelig kom den hjem til meg. Noen av sjokoladene er til meg, noen er til barna, og noen er til en av dere ♥

14aug4-2

Har dere sett så mye godt? :O Jeg startet faktisk dagen i dag med en kopp te og en trøffel fra den sorte boksen. Så utrolig deilig. Jeg har ikke smakt på alle sjokoladene enda, men trøffelen var amazing. Og jeg og barna smakte på hasselnøtt-sjokolade i dag, og den var helt utrolig god! Disse gjemmer jeg til stunder jeg virkelig skal kose meg, for de er ikke så enkle å få tak i.

14aug-2

En av dere heldige skal få en hasselnøtt-sjokolade og en kokosnøtt-sjokolade ♥ 

Det er som alltid enkelt å delta på give away hos meg, og jeg håper flere av dere har lyst til å bli med. Du trenger ikke å bruke sosiale medier eller ha egen blogg for å delta. Alt du gjør er:

-Skriv en kommentar under dette innlegget. Skriv akkurat hva du vil, og du får 2 lodd ♥

Hvis du ønsker et lodd eller to ekstra, kan du:

-Dele give awaken på din egen blogg. Legg ved give away-bildet som er øverst i dette innlegget, og link til bloggen min. 1 lodd ♥

-Del give away-bildet på instagram. Link til min konto, som er @ragnhildnordrum. 1 lodd ♥

Jeg trekker vinner på søndag, 20 august. Lykke til ♥

14aug2-2

Jeg håper du har hatt en fin start på uken. Min mandag har virkelig vært bra. Ingen ting spesielt har skjedd, men det har vært solskinn både ute og i hjertet, og da er alt godt. Vi har vært masse ute, gått tur, besøkt mamma og pappa, og så har jeg prøvd å få mer på plass i leiligheten. For en lang prosess, det føles av og til som det aldri blir ferdig her.

God uke til alle dere ♥

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
August 2017
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031