Varme fra dehydratoren: raw kokosmakroner (vanilje/sjokolade)

God kveld, har dere hatt en fin onsdag? Etter flere dager med regn og gråvær, er endelig sommeren tilbake for fult. Åh, så godt solen gjør for kropp og sinn altså. Sidikou Samuel og jeg har kost oss ute store deler av dagen, og det håper jeg dere også har hatt muligheten til. Sommeren går så alt for fort.

I går “bakte” jeg for første gang i dehydratoren min. Jeg har tørket frukt og grønnsaker i den, men jeg har ikke surret meg til å lage raw tørkede brød eller kaker enda. I går la jeg endelig raw kokosmakroner til tørk, og etter å ha sovet i himmelsk duft i natt, har jeg kost meg med ferske, sunne og saftige makroner i dag. Disse må dere prøve!

20140709_125326-w580-h580

Du kan lage disse uten dehydrator også. Da steker du de i ovnen isteden. Da vil de selvsagt ikke være ‘raw’ lenger, men i mine øyne er de fremdeles sunne og gode for deg.
20140708_130407-w580-h580

12-20 makroner

-1 kopp (2,5 dl) mykt, romtemp. kokossmør
-1/2 kopp lønnesirup/kokosnektar/agave
-1/4 ts Himalaya/havsalt
-2 ts ekte vanilje
-2 kopp kokosrasp

for å lage sjokoladevarianten, trenger du også

-4-6 ss råkakao

20140708_124547-w580-h580

Pass på at kokossmøret er mykt, det vil si ikke hardt og ikke smeltet. Hvis du setter kokossmøret i et litt varmt rom (feks badet) vil det være mykt og godt.

Rør sammen kokossmør, sirup, salt, vanilje og kokosrasp. Hvis du vil ha sjokolademakroner, tilsetter du også råkakao. Lag gjerne litt av hver, jeg laget halvparten vanilje og halvparten sjokolade.

Bruk en is-skje og form makroner. Legg de på dehydratorbrettet og tørk de ved 40 grader i 24-36 timer, til de er tørre utenpå. Hvis du ikke har en dehydrator, kan du steke de ved 150 grader i 20-25 minutter og avkjøle de (jeg har ikke prøvd å steke de i ovnen, men det står i orginaloppskriften at det går ann). Nytes varme fra dehydratoren, eller avkjølte.

20140709_114137-w580-h580

Jeg håper dere har hatt en fin dag, alle sammen. Jeg kommer tilbake i morgen med en middagsoppskrift til dere. Middagen jeg lagde til lille sønn og meg selv i dag, ble nemlig så god at oppskriften (som selvsagt er superenkel og sunn, akkuart slik jeg liker det) ikke kan holdes sjult for dere. Jeg håper vi sees igjen da :) Så lenge ønsker jeg dere en deilig sommerkveld.

 

8 Responses to “Varme fra dehydratoren: raw kokosmakroner (vanilje/sjokolade)”

 • Nei så fine de ble da! Elsker kokosmakroner, og en sunnere versjon er bra, for da kan man spise de til kaffekos en hverdags kveld, mmmmm ^ ^ Kan tenke meg duften lurte seg inn i hele leiligheten, nam!
  Selv har det vært jobbings på meg i dag. Men en venninne og jeg hadde lunsj i en pitteliten park :) Så tok jeg meg en liten tur på en plass riundt svingen fra meg etter jobb og leste også, men i dag er energinivået lavt, så det får bli tidlig til køys, og krysse fingrene på at jeg kommer sterkt tilbake i morgen :) Ønsker deg en nydelig fin dag videre Ragnhild, ser ut vinduet nå, og det er så fint og lyst, solnedgangene her har vært helt fantastiske i det siste :) x

  • Ragnhild Nordrum:

   Søte deg, som alltid legger igjen så koselige kommenaterer!
   Elsker du kokosmakroner, kan jeg garantere at du vil like disse. De er så gode altså!! Og du trenger ikke å bruke dehydrator hvis du ikke har det, bare stek de i ovnen.
   God kveld, og klem

 • nina:

  Hei. Kan jeg spørre deg om en ting, hvor får du proteinene dine fra? (sliter sånn med magen, og virker ikke som jeg tåler kjøtt, melk, egg osv, tror bønner er problematisk også.

  Blir super glad om du vil svare meg – ninabakke@hotmail.com

  • Ragnhild Nordrum:

   Så gøy du spør!
   Jeg prøver å holde proteininntaket mitt forholdsvis lavt, fordi jeg føler meg MYE bedre når jeg gjør det, og fordi jeg tror på den forskningen og de legene som støtter et lavere inntak av proteiner. Det betyr selvsagt ikke at jeg unngår det, det er jo uansett umulig og proteiner er jo viktig.
   Jeg spiser ikke bønner selv (synes det er altfor tungt i magen), men får proteiner fra hampfrø, chiafrø, nøtter, grønne grønnsaker, andre frø osv. Jeg skal ikke si at det er nok for alle, men personlig føler jeg meg SÅ mye bedre på denne type kosthold, enn hva jeg gjorde da jeg var vegetarianer (og spiste melk/egg) og enn hva jeg gjorde som “vanlig” veganer med mye bønner/korn :)

   • Dette er noe jeg også har lurt litt på, studerer et lite ett+års kurs i ernæring, og den ene oppgaven var og lage en to-dagers plan for en kjøtteter, vegetarianer og veganer, og da stilte de krav til hvor mye av de forskjellige typene mat (karbohydrater, proteiner og fett). Syntes det var litt utfordrende, men syns du har et godt poeng, for om en spiser større mengder (sunt) fett kan det gå veldig greit og ikke ha like stort inntak av proteiner. Det kommer som du nevner helt an på person til person :) Hadde artig og lese mer om dette :) x

    • Ragnhild Nordrum:

     Så gøy med dine tanker om det Julie! Jeg er enig; det kommer ann på person til person! Og man må nesten bare prøve seg frem til man kjenner at ‘dette’ er riktig for en selv.

 • What a pretty white dress.

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728