Raw Nutella-fudge

Hei hei dere. Dagene flyr som alltid, og vi er allerede midt i uken. Det har vært ganske mye det siste, med alt som er nytt for både meg og barna, det å starte å jobbe litt igjen, alt som skal komme på plass i leiligheten, og alt annet. Det går fremover, og alt i alt synes jeg ting faller fint på plass foran oss.

I dag tidlig laget jeg og barna noen helt amazing raw fudge-biter. Eller nesten raw er de egentlig. Bitene smaker som Nutella, men er 100% good-for-you, veganske, mettende, og så, så gode. Begge barna ga også tommel opp for disse.

Bitene kan lages helt raw ved å ikke varmebehandle nøttene, men personlig synes jeg smaken blir så mye bedre om hasselnøttene blir ovnsristet på forhånd. Og sunne og gode for deg er de uansett :)

26juli-2

-200 gram hasselnøtter
-8 ss smeltet kakaosmør
-2 toppede ss råkakao
-1/2-3/4 dl lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø
-lite dryss havsalt

Du kan beholde nøttene rå, eller riste de før du lager fudgen. Personlig liker jeg de best ristet. Legg de på et stekebrett, og stek de ved 200 grader i 7-12 minutter. Følg godt med. Skinnet skal løsne, og nøttene få en lett gylden farge. Avkjøl nøttene, før du gnir bort det brune skallet. 
Bruk en sterk stavmikser, blender eller food processor, og lag “smør” av nøttene. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør videre til en fudgy deig. Smak til med litt mer lønnesirup hvis du synes det trengs. Press ut deigen i en liten form, og sett den i fryseren til den er hard. Skjær i biter og oppbevar i fryseren frem til servering. 

26juli2-2

Med det ønsker jeg dere en nydelig onsdag videre ♥

2 Responses to “Raw Nutella-fudge”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728