Milk shake med B L O M K Å L

God fredag ♥

Den siste tiden har jeg sett flere og flere oppskrifter som bruker blomkål som hovedingrediens. Pizza-bunn, “ris” og annen middags-mat basert på blomkål har vært populært lenge. Men plutselig har søte oppskrifter med blomkål dukket opp overalt. Har dere prøvd dere på de? I dag laget jeg “milk shake” med blomkål til barna og meg selv, og det ble overraskende godt, og absolutt verdt å lage. Konsistensen blir kremet og god, og smaken av blomkål forsvinner når den er frossen og blendes med dadler og kakao.

28juli2-2

Jeg fulgte oppskriften fra My New Roots.

Husk å koke og fryse blomkålen før du skal lage denne.

Nok til 3:

-5 dl frossen blomkål (som har vært kokt, så frosset ned)
-100 gram dadler, bløtlagt i 30-60 minutter
-6 ss råkakao
-1/2 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-4-5 dl mandelmelk
-1 ss mandel- eller cashewsmør
-en håndfull isbiter

Blend alle ingrediensene godt sammen til en helt glatt milk shake, og drikk den iskald ♥

Jeg er litt tom for tiden, og klarer ikke helt å dele så mye av meg selv kjenner jeg. Alt vel altså, jeg bare går rundt med så mye inni meg, uten å klare å sette ord på så mye av det. Jeg håper alt er bra med dere, og at dere går en fin helg i møte ♥

4 Responses to “Milk shake med B L O M K Å L”

  • Nina:

    Så spennende, det må jeg prøve til minsten min som ikke er så glad i grønnsaker :D

  • Spennende! Jeg elsker blomkål og favoritten er dampet blomkål med tamari soyasaus på – det er godt det! Bruker også blomkål som ris med jevne mellomrom, men det hørtes veldig spennende ut å bruke det i milkshakes, smoothies, etc. Det må jeg prøve!

    Håper alt er bra med deg og at du finner ut av det på innsiden etterhvert!<3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728