Smuldre-pai med rabarbra og jordbær (naturlig fri for korn og hvitt sukker)

God kveld. Det er snart midnatt, og jeg vil bare poste dette innlegget til dere før jeg legger meg. Dette har vært en så fin søndag, som ble avsluttet med venninne-besøk nå i kveld. Tidligere i dag gikk vi på besøk til mamma og pappa, og der bakte jeg pai med rabarbra og jordbær fra hagen ♥

16juli-2

Paien er selvsagt av det sunne slaget. Det er en “smuldre-pai” fylt med deilig frisk rabarbra og jordbær, og toppingen er laget av blant annet pacan nøtter, kokos, kokossukker og mandelmel. Ved siden serverte jeg raw cashew-basert vaniljeis. Helt nydelig ♥

16juli3-2

Nok til 4 voksne, og 2 små som smakte bittelitt.

-60 gram mandelmel
-50 gram pecan nøtter eller valnøtter, hakket
-25 gram kokos
-50 gram kokossukker
-1 ts vaniljefrø
-1/2 ts havsalt
-2-3 ss mandelsmør
-1-2 ss kokosolje
-1-2 ss lønnesirup

-6 dl rabarbra i biter
-4 dl jordbær i skiver
-2-3 ss lønnesirup

-kokosolje til å smøre formen med

Lag smuldre-deigen ved å blande det tørre sammen i en bolle. Bruk fingrene til å klemme inn mandelsmør, kokosolje og lønnesirup til en fin smuldrete deig.
Fordel biter av rabarbra og jordbær i en paiform som du har smurt med kokosolje. Drypp over lønnesirup, og bland godt. Dryss over smuldre-deigen.

Dekk formen (enten med et lokk eller aluminiumsfolie), og stek ved 175 grader i 30 minutter. Fjern lokket/folien, og stek videre i 30 minutter.
Server paien varm med is- jeg serverte med raw vaniljeis.

16juli2-2

God natt ♥

4 Responses to “Smuldre-pai med rabarbra og jordbær (naturlig fri for korn og hvitt sukker)”

  • Åh, dette hørtes godt ut! Jeg elsker smuldrepai og jeg elsker rabarbrapai, så dette burde være midt i blinken for meg! :D

  • Mmmm…. denne hørtes helt nydelig ut! Har hatt så lyst på smuldrepai lenge, og vært litt usikker på om den blir like god som “de vanlige” med mel og sukker, men denne er heeeelt sikkert perfekt. Skal lage den :-D

    • Ragnhild Nordrum:

      Denne tror jeg helt sikkert du hadde likt! Serverte den til 3 andre voksne, og vi likte den så godt alle sammen. Lokket er så godt, og rabarbara og jordbær er <3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031