Raw candy-crunch (Dumle-aktig sjokolade, made good for you!)

Hei dere, og god ny uke ♥ Her har dagene gått til jobb, men i morgen har jeg fri, og det gleder jeg meg sånn til. Da står det lang gå-tur, vasking av leilighet, og avslapning på planen, mens barna skal ha kort dag i barnehagen.

Det er allerede stent på kvelden, men jeg har så lyst til å dele denne oppskriften med dere først ♥ Jeg laget nemlig sønns favoritt raw sjokolade i helgen. Og selv om jeg delte oppskriften med dere for over et år siden, er de så gode at oppskriften bør deles igjen.

29aug2-2

Raw candy-crunch, kaller jeg disse. Dumle-aktige sjokolader som er laget av knuste morbær og cashews ♥ Disse bitene er virkelig fantastisk gode, og bør prøves av alle. Å ha disse liggende i kjøleskapet legger det perfekte grunnlaget for den nye uken ♥

10 store biter

-3 dl sjokoladetrukkede morbær (feks disse) eller vanlige morbær, FROSSENE
-1/2 dl rå cashewnøtter
-1-2 ss cashewsmør
-2-4 ts yacon sirup
-noen gode dryss vaniljefrø
-noen dryss havsalt

-smeltet raw eller mørk sjokolade til å rulle sjokoladene i
(jeg brukte økologisk 85% sjokolade, som jeg smeltet over vannbad med 2 ts cashewsmør)

Finmal de kalde morbærene til “mel”. Finmal cashewnøttene. Bland sammen morbær, nøtter, cashewsmør, yacon, vanilje og salt. Smak, og tilsett mer yacon/vanilje/salt hvis det trengs. Rull deigen til passe store biter. Rull de i den smeltede sjokoladen, og sett de til avkjøling i kjøleskapet.

God uke, fine dere. Vi sees snart.

4 Responses to “Raw candy-crunch (Dumle-aktig sjokolade, made good for you!)”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031