Sommerens første hage-salat

God morgen, kjære dere ♥ Nå er vi godt plassert hjemme hos mamma og pappa i Valdres. Reisen på onsdag gikk så fint. Barna er altså en drøm å ha med på tur, så glade, og koselige, ganske ville og rampete, og bare gode. De gjør meg så glad og stolt.

29juli4-2

Vi er som sagt på mini-ferie her hjemme før vi får vår egen leilighet om noen dager. Det er så spennende. Hele denne prosessen har vært veldig utfordrerne. Jeg har hatt lyst til å bli boende i Sandefjord, samtidig som det at jeg har jobb og foreldre her har “dratt” meg hit. Nå som vi er her føles det veldig godt, og jeg er sikker på at de neste årene skal bli fine. I kveld har jeg faktisk første vakt på treningssenteret. Jeg håper på å få jobbet endel i sommer, men får ikke jobbet fult før barna starter i barnehage i august.

29juli2-2

Noe av det beste med å være her, spesielt nå på sommeren, er mamma og pappas kjøkkenhage. De er så flinke, og har tidens grønnsakshage bak huset. I går vi vi å så og smakte. Sønn og datter gikk og snacket på grønnkål-blader og persille ♥ Bortsett fra avokado, skal jeg prøve å ikke kjøpe noen grønnsaker på butikken fremover.

29juli-2

Til middag i går lagret jeg årets første “hage-salat”. Alt som fristet fra hagen, sammen med en deilig tahini-dressing. Nam!

29jili-2

Jeg brukte:

-2-3 blader svartkål
-2-3 blader grønnkål
-2-3 blader rød grønnkål
-rot + blader av en rar rot-plante som broren min tok med frø til fra Sør-Korea (jeg lurer på om det er det som heter Daikon, men ingen her vet. Den smaker mild reddik)
-neve ruccola
-neve persille

Finhakk alt, og masser inn et par ss av dressingen under.

-3-4 ss god tahini (jeg liker godt den fra Artisana)
-3 ss eplecider eddik
-2 ss presset sitron
-3 ss lønnesirup (eller agave)
-noen dryss havsalt
-vann til passe konsistens

Rør alt, bortsett fra vann, godt sammen. Tilsett en og en ss med vann til du har passe konsistens. Dette gir dressing nok til 2-3 salater.

29juli3-2

Jeg elsker mat som dette! Smakfullt, tilfredsstillende, friskt, mettende og lett, på samme tid. Barna fikk grov pasta med tons med stekt grønnkål, basilikum, pinjekjerner, hampfrø og havsalt til middag. De koste seg, og spiste med stor appetitt ♥

Nå skal jeg stå opp og steke bokhvetebrød til frokost til barna. La bokhvete til fermentering den kvelden vi kom, og så er deigen klar. Ønsker dere en nydelig dag.

8 Responses to “Sommerens første hage-salat”

 • Selma:

  Vi savner dere i Sandefjord allerede. Så vakkert det er der. Håper vi kan få se dere snart. Klemmer fra E og meg.

  • Ragnhild Nordrum:

   Selma <3 Jeg håper dere kommer oppover en tur SNART!! Dere er så velkomne <3 Klem til dere, vi savner dere også!

 • Rosa:

  Wauw…. en have! Jeg er misundelig;-)

 • Nina:

  Så fantastisk :D Vi har ordnet så vi har litt i hagen vi også, endel bær også grønnsakskasser så alt spist salat og laget grønnkålchips :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Det er jo så deilig å gå å plukke rett utenfor huset! Så flink du er! Planen er å lære en masse av mamma og pappa om dyrking fremover :)

 • Monica Helene:

  For en flott kjøkkenhage!
  Skulle ønske jeg hadde min egen :)
  Må jo være utrolig flott å gå ut i hagen og plukke det man trenger til måltidene!
  Klem fra Monica Helene

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg er heldig som har så flinke foreldre. Håper å få lært mye imens vi er her i Valdres, slik at jeg kan dyrke etterhvert selv også :)
   Klem til deg

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031