Archive for June 24th, 2017

Snickers-ispinner med ekte karamell og mørk sjokolade

HEI alle sammen ♥ For en travel uke dette har vært. Jeg pakker og vasker alt jeg kan, men det går med museskritt, siden jeg har to lopper som følger etter meg, og roter ut igjen det jeg pakker. Uff, haha. Nå har vi fått flyttebil på onsdag, og endelig (i går!) fikk vi vite at vi har fått leilighet. Og den er helt perfekt! Både i forhold til beliggenhet, størrelse, og alt. Det blir helt supert.

Ellers har dagene gått til å møte venninner for å ta farvel for denne gang. I går var vi også i barnehagen til sønn for å ta avskjed med alle der.

snickersispinne-2

Jeg prøver å tømme mest mulig av det vi har i skap og fryser før vi flytter, og har derfor ikke laget mye nytt på kjøkkenet. Jeg laget likevel en porsjon med ispinner i går, fordi barna er så glad i det som dessert og kos. Jeg laget (nesten) raw snickers-ispinner, basert på cashew-is med vanilje, og salt kokos-karamel. Nam (hilsen både barna og meg).

snikersispinne3-2

-2,5 dl kokosmelk fra boks (fullfet)
-1,25 dl kokossukker
-1/2 ts havsalt
-1 ts vaniljefrø

-125 gram cashewsmør
-0,7 dl lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-1,5 dl mandelmelk eller vann

-100 gram mørk sjokolade eller raw sjokolade
-1 ss kokosolje

-hakkede cashewnøtter til pynt
-havsalt til pynt

Begynn med å koke karamellen. Legg kokosmelk og kokossukker i en jerngryte (!), og kok opp. Skru ned varmen, og småkok videre i 15-20 minutter. Rør inn havsalt og vanilje, og avkjøl. Det blir mye karamell, så det som blir igjen, kan du oppbevare i et tett glas i kjøleskapet.

Lag isen. Blend cashew-smør, lønnesirup, vanilje, salt og vann/melk til en jevn “fløte”. Hell “fløten” i ispinne-former, men fyll de ikke opp helt til toppen. Hell et par ts av karamellen i hver ispinne-form, oppi “fløten”. Vær litt forsiktig her. Stikk en pinne i hver form, og sett de i fryseren i ca 6-8 timer. 

Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad. Dypp de iskalde ispinnene i sjokoladen, og dryss over finhakkede cashews og havsalt. Legg de tilbake i fryseren, frem til servering. 

snickersispinne2-2

Fløyelsmyk vaniljeis, med “striper” av salt karamell. Mmm. Og 100% bra for deg ♥

Nå må jeg ut med barna, før de river ned hjemmet :O E.n.e.r.g.i! Fra klokken kvart over fire i dagtidlig, hjelpes meg!

God lørdag til dere ♥

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
June 2017
M T W T F S S
« May   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930