Archive for June 9th, 2017

Raw nudler med karri-tahini-dressing

Dette har jeg spist til middag tre av fem dager denne uken ♥ Raw “nudler” med en helt nydelig karri-tahini-dressing, yum!

karrinudler-2

Jeg er veldig glad i å lage en stor porsjon raw dressing/dip, og så bruke det i retter gjennom uken. Da kan jeg bare spiralizere noen squash/agurk, eller lage en salat, og toppe det hele med en allerede laget dressing fra kjøleskapet. Jeg har sjeldent mye tid til å lage mat, så dette “trikset” passer meg utmerket. Da kan jeg lage meg et sunt og smakfullt måltid på en-to-tre.

Denne dressingen er inspirert av en jeg fant hos The Full Helping.

Til en stor porsjon, som holder til mange store salater/nudler:

-1 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-1 dl tahini
-1/2-1 dl vann
-2 ss eple-eddik
-1-2 ss presset sitron
-1 ts lønnesirup
-1/2 vårløk (den hvite delen)
-2-3 ts karri-pulver
-1/2 ts gurkemeie
-1/2 ts havsalt
-1/4 ts pepper

Til servering:

-nudler av squash eller agurk

Skyll cashewnøttene godt i rent vann. Bruk en stavmikser/blender, og blend alle ingrediensene godt sammen til en glatt, jevn dressing. Juster med vann. Smak til med karri, havsalt og pepper. Server med raw nudler.
Oppbevar dressingen i kjøleskapet i opptil flere dager.

God helg

Hei dere ♥ Her kommer en liten hilsen fra meg, med et ønske om en god helg til dere. Skal dere noe koselig?

fredag-2

I går var en ganske stressende dag, bare fordi. Av og til er det bare sånn. Heldigvis ble dagen mye mye bedre da vi fikk kjempekoselige gjester til middag. Jeg hadde invitert en skjønn venninne og hennes lille familie, og det var virkelig utrolig koselig. Jeg serverte raw tabbouleh, sterke lime-nøtter, chimichurri (en slags pesto av mandler og persille), og varm quinoa. Jeg al ut bilde på instragram, ragnhildnordrum, der legger jeg ofte ut bilder fra hverdagen som ikke kommer på bloggen, så følg meg gjerne der også :)

Nå skal vi i “åpen barnehage”, så jeg må gjøre både barn og matbokser klare her. Vi ses igjen i helgen. God fredag så lenge.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
June 2017
M T W T F S S
« May   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930