Til barna: raw cashew-yoghurt

I går laget jeg en stor porsjon “yoghurt” basert på bløtlagte cashewnøtter og mandelmelk, og det ble så godt (og falt så godt i smak hos barna, hurra!) at jeg vil dele oppskriften med dere.

yoghurt4

Dette er ikke en syrnet yoghurt, og den inneholder derfor ikke probiotiske bakterier. Men den inneholder likevel mye annet bra, som proteiner, fiber, sunt fett og mineraler som jern og magnesium. Ved å bløtlegge cashewnøttene blir yoghurten lett fordøyelig og næringsstoffene lettere tilgjengelige, i tillegg til at yoghurten blir fløyelsmyk og nydelig.

Yoghurten kan oppbevares i et tett glass i kjøleskapet i 4-5 dager.

-5 dl naturelle cashewnøtter, bløtlagt i 8-12 timer
-2,5-3,5 dl mandelmelk (jeg brukte hjemmelaget)
-juice fra en ganske stor sitron
-god klype havsalt
-1 ts vaniljefrø
-ev 1-2 ts lønnesirup, kan droppes (jeg droppet det)

Skyll de bløtlagte nøttene i rent vann. Bruk en stavmikser/sterk blender, og blend nøttene sammen med resten av ingrediensene (start med 2,5 dl mandelmelk) til en glatt yoghurt. Spe på med mer mandelmelk til du har konsistensen du ønsker. Hell yoghurten på en stort glass med lokk og avkjøl den i kjøleskapet.
Server med bær, kanskje litt søtt (sønn ville ha litt kokossukker på), nøtter, frø eller noe annet godt.

yoghurt3

Vi spiste yoghurt med jordbær da vi kom hjem fra flere timer ute tidligere i dag. Jeg blir så glad hver gang barna virkelig liker noe. De har liksom sine favoritter, og er ikke alltid åpne for noe nytt. Men dette falt altså i god jord hos begge to :)

Ellers har det vært en så fin dag. Solen skinner, og vi har gått tur opp Preståsen igjen. Vi hadde med matpakke, matet endene, og lekte på lekeparken. Når vi kom hjem hjalp sønn til å skjære opp grønnsaker til grønnsakssuppe som vi hadde til middag. Han var så ivrig, skjærte, og rørte, og blendet, og smakte til med salt. Og jammen spiste han masse masse av “den beste suppen han hadde smakt” til middag også. Det å ta med barna på matlaging er virkelig effektivt når det kommer til å få de til å smake og like maten. Og suppen var veldig godt også altså ♥

Jeg håper dagen din har vært god. Nå står det yoga på min plan, og jeg gleder meg sånn!

3 Responses to “Til barna: raw cashew-yoghurt”

  • Nina:

    Denne skal jeg nok lage, takk for oppskrift :D

    Koselig med fine utedager og hjelp på kjøkkenet. Vi har kost oss masse ute i dag, åpen bhg hadde utedag og vi har vært på trilletur under soving og besøk av venninne med barna :D

  • Nina:

    Minsten var ikke helt fan av denne, men jeg blendet inn frossen banan rett før servering og da spiste han kjempe godt av denne alikevel :D

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031