Sneak peak: inn på mitt kjøkken

Hei hei. Har dere hatt en fin dag? Det har jeg! Torsdager er vanligvis fast babysang-dag, men i dag var det ikke, så Sidikou Samuel og jeg dro heller på “by”tur til sentrum, og rullet rundt med handlevogn og tittet i butikker. Ellers har vi gått to turer i deilig vårvær, jeg har fått lest endel, og nå som baby er i seng er jeg straks klar for dagens lille yogaøkt.

En av dere lesere spurte meg for litt siden om jeg kunne vise hva jeg alltid har på mitt kjøkken. Og det er klart jeg kan!
sneakpeak-w580-h580Jeg bor jo hos foreldrene mine for tiden, og her har jeg min egen matskuff og skuff i kjøleskapet.
skuff1-w580-h580
I kjøkkenskuffen har jeg all den “tørre” maten min som ikke trenger å stå kjørlig. På bildet til høyre ser dere det viktigste ;) Råkakao, kakaosmør, kokossukker, lønnesirup, agavenektar (ikke favoritten, men jeg bruker den av og til når jeg ønsker en nøytral søtsmak på raw godis og kaker), vaniljepulver, og noen kjøpte raw sjokolader.
skuff2-w580-h580På bildet til venstre ser dere det meste jeg har av nøtter, frø og nøttesmør for tiden: mandler, cashewnøtter, paranøtter, macadamianøtter, forskjellige nøttesmør og tahini, og hampfrø. Alt økologisk, og som regel rått. Her varierer det hva jeg har, men jeg har alltid et godt utvalg for disse varene bruker jeg hver dag.
På bildet til høyre ser dere andre basisvarer jeg ofte bruker: forskjellige økologiske teer, Himalayasalt, Chlorella, dadler, kokosolje, macadamiaolje og rosiner. Jeg bruker også å ha tørkede fiken og aprikoser.

kjøleskap-w580-h580I kjøleskapet har jeg alltid et godt utvalg frukt og grønnsaker. Jeg kjøper alltid økologisk hvis jeg finner det. Hva jeg har, varierer ut fra lyst og årstid. Akkurat nå har jeg mange agurker, appelsiner, epler, salat, sitroner, paprika, gulrøtter og rødbete.

sjokolade-w580-h580 I vindueskarmen har jeg nesten alltid bananer og avokado, og av og til mango, papaya og friske urter.
Til høyre ser dere sjokoladelageret slik det ser ut i dag: sjokolade- og kokoskuler, trippel sjokolade- sjokolade, og enkle raw sjokoladehjerter.

Jeg har ikke tatt bilde av fryseren, men i den har jeg alltid frosne bananer og blåbær, porsjonsposer med grønnsak- og fruktmoser som jeg har laget til S, og raw godis som holder seg godt i fryseren (akkurat nå har jeg balndt annet deilige fiken- og tahinifudge og fiken- og sjokoladekonfekt).

Så, thats it! Jeg merker mer og mer at jeg foretrekker den enkleste mat fremfor veldig smakfulle retter. Måtidene mine er ofte bare oppskåret frukt eller grønnsaker, nøtter/frø, urter, eller smoothies og juicer, og ofte med en bit eller to sjokolade til. Slik liker jeg det nå, samtidig som jeg synes det er veldig gøy å lage noe mer “spesielt” hvis jeg lager mat til flere enn meg selv. Når jeg craver noe “tyngre” eller varmt spiser jeg poteter eller søtpoteter, søtpotetfries for eksempel- yum. Eller varme grønnsakssupper.

Jeg håper dere fikk nytte av innlegget, og at dere kanskje fikk noen ideer til mat dere vil ha på kjøkkenet. Har dere noe spesielt dere bare må ha tilgjengelig, som jeg også burde prøve?

Ønsker dere alle en god kveld!

6 Responses to “Sneak peak: inn på mitt kjøkken”

  • Så deilig, jeg elsker å ha fullt opp av frukt og grønt!! <3

  • Så mye spennende! Der rekker det til fem om dagen og vel så det, for ikke og snakke om noko ekstra attåt…. Mmmm sjokolade!
    Pannekakene du la ut oppskrift på så også utrolig gode ut! Er helt utrolig at en kan bruke linfrø som eggerstatning! Ha en god kveld, skjønne :) x

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk Julie, så koselig!! :)
      Ja, 5 o dagen sliter jeg ikke akkurat med ;) Og en sjokoladebit en, to, tre ganger om dagen gjør dagen så mye finere <3

  • Monika:

    Takk for et fint innlegg! Alltid moro å få vite hva andre har på kjøkkenet. Tror kanskje jeg hadde besøkt fryseren din titt og ofte om jeg var deg;-)

  • Åh vilket härligt inlägg! Och vilket kök. Massa gottigheter. Mums!!!! Fler sådana här inspirerande inlägg. Önska vi kunde få tag i alla de råvarorna här i Ghana. Hade vart fantastiskt, så njut en massa åt oss med!!!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930