Fiken LOVE

Kan jeg friste dere med deilige fiken- og sjokoladekonfekt- som både er raw, veganske, kun søtet med fiken, og fulle av supersunn kokosolje og råkakao?
20131010_122725-w580-h580
Denne oppskriften har jeg delt før, men gode ting kan ikke deles for mange ganger, sant? Dette er nemlig en av mine favorittoppskrifter, jeg bare elsker hvordan fikner, kokosolje og kakao smaker sammen. Heaven!
20131010_093049-w580-h580
Til en stor porsjon (ca 20 biter) trenger du:

3 dl tett pakkede tørkede fiken
2,5 dl myk romtemp. kokosolje
2 dl råkakao
en liten klype Himalaya/havsalt

Legg fikenene i kaldt vann, og la de ligge i et par timer eller over natten. Hell av vannet. Skjær bort ev. hard stilk, og hakk opp i bittesmå biter. Bruk baksiden av en skje, og mos bitene til en fin pure. Du kan også bruke en stavmikser eller food processor til dette.
I en stor bolle blander du fikensyltetøyet og kokosoljen. Kokosoljen skal ikke være smeltet, men ha romtemperatur.
Bland kakao inn i fiken-kokosmiksen. Legg bakepapir på et brett og smør konfektmassen utover til den er ca 1 cm tykk. Sett brettet i kjøleskapet. Etter 10 minutter tar du brettet opp igjen og skjærer konfekten i biter. Oppbevar konfekten i kjøleskapet, og ta ut bitene like før servering.

Jeg har dilla på fiken for tiden, spesielt de ferske. Jeg tror de er i sesong akkuart nå, iallefall er de som selges på Meny helt perfekte- modne og søte. Ferske fiken liker jeg å spise slik de er, eller toppet med litt tahini- da blir de små kalsium-bomber og smaker fantastisk!
20131010_122457-w580-h580

I dag er lille babyen vår akkuart to måneder, og det er helt utrolig! Tiden går plutselig så fort. Sidikou Samuel er bare verdens beste, og jeg kan nesten ikke forstå at vi var så heldige å få akkuart han<3

Har dere en fin dag? Her har dagen gått til baby-bading, baby-leking og baby-kosing (hihi), tur i nydelig høstvær, en liten yogaøkt, og selvsagt sjokoladespising. Ønsker dere en god dag videre.

14 Responses to “Fiken LOVE”

 • figs are on of the things that makes it a little easier to cope with the fact that all the summer produce and fruits are dissapearing from the shops. Figs and persimons and pumpkins :o) Sidikou Samuel is so so so cute! XXX

 • Nam nam nam <3 Godt du fortsatt får laget så mye godt med en liten baby på armen :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Det har blitt mye matlaging med en arm de siste månedene ;) Men i dag ville han endelig ligge alene på gulvet med den nye babygymmet sitt. Ble så glad :D
   God helg til deg<3

 • Så fine bilder av dere! Det er jo ikke rart at to fantastiske mennesker får et fantastisk barn :D Haha.. Fiken er godt, men jeg tror jeg liker de tørka best. De smaker mest synes jeg. Nå fikk jeg skikkelig lyst på de.. Hm, jeg må finne noe digg å lage til helga. Kanskje disse?! Får besøk av ei som er veganer, og da er det ekstra gøy å lage mat! :D Ha en strålende dag :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Du er søt Marie!!
   De tørkede er skikkelig gode de også, men akkuart nå må jeg nok si jeg liker de ferske best. De jeg har kjøpt i det siste har nemlig vært SÅ gode, jeg får ikke nok.
   Så gøy med besøk av en veganer! Da faller nok maten du liker i smak :) Selv skal jeg lage raw food middag til mamma og pappa og meg i morgen, og har funnet en oppskrift som ser så god ut. Gleder meg :)

 • Sister I hear you! Älskar fikon också och skulle kunna äta hundra åt gången (eller nästan iaf) för det är så gott. Lite synd bara att det är så dyrt här i Sverige i alla fall.. särskilt när det var så mycket billigare när jag bodde i Italien. Där växer det massa av det! Inget slår när jag och Julie var på Sicilien och vår sicilianska kompis gick och plockade färska fikon från hans träd och gav oss. Herregud! Dem sötaste och mest fantastiska ekologiska fikon. Tyvärr har inget kunnat jämföras med den upplevelsen. Så en dag är drömmen att ha ett stort fint hus på Sicilien och minst ett stort och saftigt fikonträd :D Du är självklart välkommen!!!!! Måste komma :D Tusen kramar

  • Ragnhild Nordrum:

   Fantastisk!! Det høres virkelig ut som det beste opplevelsen noensinne. Og til og med økologiske!
   Fiken er nydelig. Men ja, så altfor altfor dyrt. Men jeg kan bare ikke la være å kjøpe de nå som de er så gode.
   God helg til deg fina, klem

 • Mmmmm ÄLSKAR fikon!!!! Åh ser att Katrin delat med sig av vår gudomligt smakrika fikonhistoria på Sicilien. Inget slår nog det, att kunna äta något så färskt. En dag vill jag kunna plocka mina egna fikon i trädgården. Tänk vad underbart om vi alla kan vara samlade och plocka fikon tillsammans som vi sedan kan äta ihop <3 <3 en dag!!! Kärlek till dig fina, kramar!!

  • Ragnhild Nordrum:

   Åh, for en drøm!!! Det håper jeg blir virklighet en dag. Å få plukke sine egne deilige fikner i godt selskap må jo være det beste som finnes<3
   Stor klem til deg, vakre Julie

 • Disse har jeg sett før og nå SKAL jeg prøve de!! Det blir til helgen, og jeg gleder meg:) Elsker fiken, og de ferske er jo perfekte akkurat nå! Kan man bruke ferske i oppskriften også, eller skal de helst være tørkede?

  • Ragnhild Nordrum:

   Fiken er så godt altså!Så koseligat du skal lage disse :) Tror nesten helt sikkert at du må bruke tørkede i disse, men vet jo ikke. Si fra hvordan det går da :) Klem

 • Hanne:

  Dette så helt magisk ut! :D Jeg elsker fiken!! <3 Dette skal jeg i hvertfall lage til jul, men jeg må nok prøve de litt før. Gleder meg forresten til å lage jule-godiskulene dine igjen :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Ååå, så koselig! Gøy at det jeg lager kan falle i smak. Jeg skal også lage disse til jul, de passer helt perfekt :)
   Klem, og god kveld<3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728