N´ice cream med mangosaus (raw! vegan! 4 ingredienser!)

God kveld. For litt siden kom jeg hjem fra min tredje yogatime som instruktør. Jeg er så glad jeg har fått denne sjansen, for jeg liker det så utrolig godt. Ellers har dagen gått slik de fleste hverdager går her i huset; morgentur med han lille, masse babykos, min egen lille yogaøkt, og en liten økt med studie. En helt vanlig tirsdag altså, men det har vært en kjempefin dag likevel! Hvordan har dagen deres vært?

20140401_132332-w580-h580

Til lunsj i dag lagde jeg nydelig iskrem med frisk mangosaus. Ja, iskrem til lunsj! Når isen er laget av kun bananer, en liten knert cashewsmør og vanilje- da kan den jammen spises som et eget måltid. Sunn glad mat, det blir jeg så glad av!

Da vi var i Oslo i helgen hamstret jeg med meg en pose av mangoene som endelig er i sesong. Jeg er ikke sikker på hva de kalles, kanskje Champagne mango? De er iallefall fra Mexico og har en deilig gul farge. Selv synes jeg disse er mye bedre enn de mangoene som selges året rundt, og spiser så mange jeg kan når sesongen er her. Siden jeg hadde flere mangoer liggend, lagde jeg en frisk saus til iskremen min.

20140401_132525-w580-h580

Til en person (som måltid), trenger du:

-3-4 frosne, store banner
-1 toppet ts rått cashewsmør
-noen dryss ekte vanilje

-1 godt moden, søt mango

Skrell mangoen og kjør den til en glatt saus i en blender/ food processor/ med stavmikser.
Lag iskremen i food processoren, eller i en ekstra sterk blender. Brekk de frosne bananene i biter og legg de i food processoren. Tilsett cashewsmør og vanilje. Kjør til bananene ser ut som softis. Scoop, drypp over saus, og nyt.

nicecreammango-w580-h580

Jeg håper alt er bra med dere, og at våren har kommet til dere alle. Livet ble så mye finere når solen kom tilbake synes jeg, så vi må nyte den imen den er her. God uke videre <3

5 Responses to “N´ice cream med mangosaus (raw! vegan! 4 ingredienser!)”

 • Åh vår favorit, bananglass! Kommer du ihåg förra året hur mycket råvegansk glass vi åt? ;) Det tills vår matberedare gick sönder. Så du får gotta dig en massa åt oss! Ååh mango, finns ju inget bättre. Här är säsongen tyvärr slut så det är lite svårt att få tag i mango. Eller det finns men priserna går upp.. men snart hoppas vi de återvänder! Massa kramar vacker

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, jeg husker det :D Det er jo så godt, og det er ikke rart man blir fullstendig hekta! Det er nesten litt uvirkelig at banan kan bli så utrolig creamy!
   Stor klem<3

 • Ser fantastisk ut, Ragnhild! Lurt å putte nøttesmør i også. Jeg glemmer litt hvor lett det er med bananis, men det skal jeg søren meg lage igjen. De mangoene er så søte og gode og knuser “vanlig” mango rett ned i støvlene! :P

  • Ragnhild Nordrum:

   Enig med deg, disse mangoeneslår alle de andre. De er bare SÅ gode! Jeg tror de var 60 eler 69 for kg :O Ganske så dyre ja. Men synes faktisk det er verdt det. Kanskje de blir litt billigere utover i sesongen :)
   Klem til deg

 • Forresten, hva koser de mangoene der du kjøper? Jeg har funnet til 60 kroner kiloen, men synes ikke det er så billig :S

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728