Raw fiken- og tahinifudge

God kveld alle sammen. Har dere hatt en fin mandag? Dagen min har vært fin, men jeg har vært uendelig sliten. Lille S har vanligvis vært veldig enkel å ta buss med, men i går krevde han full underholding i alle tre timene fra Oslo til Valdres. Og da han skulle legge seg da vi kom frem, var han oppkavet og sovnet sent. Så ja, jeg kjenner jeg har vært ganske energitappet i dag. Jeg håper på en god natts søvn og en bedre dag i morgen :)

Når Sidikou Samuel tok formiddagshvilen sin i dag, slappet jeg av på kjøkkenet før jeg startet på studielesingen. I dag fikk jeg endelig laget fiken- og tahinibitene jeg hadde tenkt å vise dere sist uke. Jeg har nemlig laget en miniporsjon av disse før, bare for å teste, og de ble så himmelsk gode at jeg viste jeg måtte lage en større porsjon og dele oppskriften med dere.

20140331_143016-w580-h580

Jeg elsker tahini + fiken. Med noen dryss vanilje blir den enda litt bedre. I denne oppskriften anbefaler jeg en litt mild, og gjerne rå, tahini. Jeg bruker tahinien fra Dastony (kjøpes på Iherb).

Bitene er fantastisk fudgy, litt som karamel. De er kun søtet med fiken, og er rene kalsiumbombene med både tahinien og fikenene. Disse er en ny favoritt hos meg!

Til ca 15 biter, trenger du:

-150 g tørkede fiken
-1 dl mild tahini
-3 ss myk kokosolje
-noen gode dryss ekte vanilje
-en liten klype Himalaya/havsalt

Bløtlegg fiken i vann i minst en time. Hell bort vannet. Kjør fikene i en food processor (eller blender eller med stavmikser) til du har et ganske glatt “syltetøy”. Noen biter gjør ingenting, men det bør være ganske jevnt. Hell fikensyltetøyet over i en bolle. Rør inn resten av ingrediensene. 
Bre fudgen ut på et brett med litt plastfolie, la fudgen være litt tykk, ca 1,5 cm. 
Sett fudgen i fryseren og la den blir stiv før du skjærer den i passe biter. Oppbevares i fryser eller kjøleskap.
20140331_143237-w580-h580

Disse er virkelig til for å nytes, gjerne med en kopp te eller et glass iskald nøttemelk.

Da skal jeg finne sengen. Jeg håper dere har hatt en fin start på uken alle sammen, og at resten blir god for dere. Og, ikke glem Give Awayen min i innlegget under. Fire barer nydelig rå sjokolade og en glass epson-badesalt gir jeg bort til en av dere <3

7 Responses to “Raw fiken- og tahinifudge”

 • Disse så ufattelig gode ut Ragnhild!

  Er det mulig om man gir de lengre tid og la de sette seg i kjøleskap istedenfor fryser? Vet at kokosoljen som regel er ganske hard, og har ikke fryser skjønner du. Tahini er utrolig godt :D
  Håper du har hatt en finfin start på april måned! x

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig kommentar Julie! Takk!
   Ja, disse er suuupergode. Spiste nettopp enda et par biter, og de er så fudgy og gode at det er helt skummelt. Ja, bare sett de i kjøleskapet, da trenger de bare litt lenger tid, men de blir like gode :)
   God uke ytil deg :)

   • Ingen årsak! Blir like glad hver gang jeg titter innom og ser etter inspirasjon :D
    Mmmm, men da går det jo og lage disse for meg også da, skulle holde og sette de kaldt over natten ville jeg tro :) x

 • This looks so scrumptious, Ragnhild! And the little cup is precious. Thanks for making me smile:):):) xo

  • Ragnhild Nordrum:

   You should make these Nicole! So yummy, and healthy and vegan. Perfect for tyour independent tummy ;)
   Hugs

 • Åh tahini!!!! All din goda mat, fantastiskt du får njuta en massa och det förtjänar du efter att lille S hållit dig vaken :) Hoppas du fått vila upp dig någorlunda i alla fall nu och att läsandet går bra. Älskar alla fina bilder. Du är så vacker och inspirerande! KRAM från Ghana <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Tusen takk! <3
   Dere hadde ELSKET disse, det kan jeg love dere. De er rett og slett perfekte for oss tahini + fiken-elskere :)
   Klem<3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728