Sjokolade- og kokosboller (Raw! Vegan! Yum!)

Hei hei, og god fredagskveld til dere. Sidikou Samuel og jeg er fremdeles i Oslo, og vi koser oss virkelig. Onsdagen gikk vi formiddagstur med venninnen min Synne og hennes nyfødte nydelige baby, og på ettermiddagen kom June og hennes 6 år gamle datter på besøk hit. Torsdagen gikk vi tur med skjønne Helene og vi fikk hilse på hundene hennes, Perle og Kokos- så søte! På kvelden fikk vi besøk igjen, av barndomsvenninnen min Tuva. I dag har vi vært på kafe med Karoline, og brukt litt tid på julegavehandling. Dagene har gått i ett, og det har vært så hyggelig alt sammen. Vi har også gått daglige turer, og jeg har trent yoga her hjemme når baby har gitt meg muligheten.

Med mye besøk og besøk-gåing, har det vært godt å ha kjøleskapet fult av sunne godsaker som vi både har servert og gitt bort. Jeg har laget kanelsnurrer, en sjokolade- og karamellkake, og plain mørk sjokolade- alt sammen rått og nydelig godt :) I dag lagde jeg sjokolade- og kokosboller, og disse dere få oppskriften på, for de ble så gode! De minner om noen kuler jeg brukte å lage da jeg var barn, bortsett fra at de var langt fra sunne og laget av margarin og melis og mye annet rart.
20131213_175149-w580-h580

Til ca 15 boller:

-25 g kakaosmør
-4 ss kokossmør (ikke kokosolje!)
-2 ss lønnesirup (eller mer, smak deg frem)
-et bittelite dryss Himalaya/havsalt
-noen dryss ekte vanilje
-4-6 ss råkakao (smak deg frem)
-3 ss revet kokos, pluss litt til rulling

Smelt kakaosmør og kokossmør over vannbad. Rør inn resten av ingrediensene, og gjør den perfekt ved å smake deg frem med lønnesirup og råkakao. Sett røren i kjøleskapet i ca en halv time, så det blir enklere å rulle ut boller. Rull ut ca 15 stykker, og trill de i revet kokos. Oppbevar bollene i kjøleskapet.
20131213_175421-w580-h580
Hihi, elsker dette bilde! Baby er så glad :D
Jeg skal lage disse igjen når vi er tilbake i Valdres og julen nærmer seg enda mer, disse er nemlig perfekte som en av julen syv slag. Vil du ha andre ideer til sunne godsaker å servere i julen finner du raw myke pepperkaker HER, raw mandel- og sjokoladecookies HER og raw kanelsnurrer HER.

Så gøy at så mange har meldt seg på Give Awayen min forresten! Kun to dager igjen til jeg trekker vinneren, så legg igjen en kommentar HER du også, hvis du vil vinne en stor pakke med helt nydelige raw sjokolader.

Hva har dere fylt uken med? Håper dere får en fin helg alle sammen.

 

6 Responses to “Sjokolade- og kokosboller (Raw! Vegan! Yum!)”

 • hihi, han ser ut som en liten cherub ^^ Hvor kjøper du ingrediensene til sjokoladen din, er det noen steder som er billigere (enn på kinsarvik f.eks, som er mitt nærmeste mekka)? Kokossmør f.eks? Mmm, skal prøve noen av oppskriftene litt nærmere julaften. Har ikke klart å slutte å tenke på de mandel- og sjokoladecookies-ene siden du lagde de, og disse sjokoladebollene så enkle og gode ut :)

 • nina:

  Nam :) Ha en fin lørdag

 • Vilket fantastiskt foto på er två! Så lyckliga båda två <3 Underbart! Och vad gott det låter som vanligt. Yummm! Vi är inne i en chokladperiod nu med jul och allt. Så gott! Gotta er en massa i Oslo. Vi har haft en bra vecka, massa jobb och igår hade vi middag med två nära vänner. Så idag är vi lite slitna men glada :) Massa kramar!

 • Åh, du lager så mye godt!! (Må innrømme jeg har drømt om de rawkakene vi fikk servert hos deg hele uka!)
  Den med nøttebunn og to lag oppå, har du oppskrift på den her noe sted? Nomnomnom!

  Håper du og lillemann har en fin helg <3

 • haha, Sidikou Samuel is so cute and happy in that picture! And I love the idea of chocolate coconut snack bites :) XXX

 • Åh, jeg elsker sjokoladekuler :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728