Archive for September 5th, 2017

Hverdagsmiddag: n y d e l i g blomkål-og purresuppe

For en dag! Jeg er så glad jeg endelig har satt meg ned i sofaen, for denne dagen har vært lang. Etter levering i barnehagen dro jeg på treningssenteret hvor jeg jobber for å løpe. Etter trening hadde jeg en møte-avtale, og etter det dro jeg hjem for å lage suppe til de neste dagene, og få unna litt husarbeid. Etter det dro jeg og hentet loppene i barnehagen, vi spiste nydelig suppe sammen, og så leverte jeg de hos mamma og pappa som passet de imens jeg jobbet en ettermiddags-vakt og ledet yoga-timen min. Etter det igjen dro jeg for å hente de to trøtte barna, fikk de i seng, forberedte matboksene deres til i morgen, trente en kort yoga-økt, og hang opp klesvask. PUH! Og nå sitter jeg her, og gleder meg veldig, veldig, veldig til å legge meg. Har du hatt en fin dag?

5sept-2

Før jeg legger meg, vil jeg dele oppskriften på suppen jeg laget i dag. Jeg er så glad i supper, og elsker å ha det stående klart til enkle, raske måltider. Barna er også glad i supper, og det er jo en perfekt måte å få i de grønnsaker og masse deilig næring.

Dette gir en stor porsjon. Vi spiste det til middag i dag, og det er enda igjen til minst ett måltider til.

Du trenger:

-1-2 ss kokosolje
-1 stor purre, hakket
-1 stort blomkålhode, i buketter
-1,5 liter vann
-1/2 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-urtesalt (ev buljong av god kvalitet)
-havsalt
-sort pepper
-finhakket gressløk

Smelt oljen i en stor kjele, og fres purren i et par minutter til den blir blank. Rør inn blomkålen og fres den i noen minutter. Hell over vannet, legg på lokk, kok opp, og la det småkoke i ca 30 minutter. 
Skyll de bløtlagte nøttene i rent vann, og tilsett de i gryten. Bruk en stavmikser til å blende suppen helt glatt. Smak til med urtesalt/buljong, havsalt og pepper. Rør inn gressløk. Server.

5sept3-2

Da tar jeg kvelden. Ønsker dere en fin tirsdag videre.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
September 2017
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930