Hverdagsmiddag: n y d e l i g blomkål-og purresuppe

For en dag! Jeg er så glad jeg endelig har satt meg ned i sofaen, for denne dagen har vært lang. Etter levering i barnehagen dro jeg på treningssenteret hvor jeg jobber for å løpe. Etter trening hadde jeg en møte-avtale, og etter det dro jeg hjem for å lage suppe til de neste dagene, og få unna litt husarbeid. Etter det dro jeg og hentet loppene i barnehagen, vi spiste nydelig suppe sammen, og så leverte jeg de hos mamma og pappa som passet de imens jeg jobbet en ettermiddags-vakt og ledet yoga-timen min. Etter det igjen dro jeg for å hente de to trøtte barna, fikk de i seng, forberedte matboksene deres til i morgen, trente en kort yoga-økt, og hang opp klesvask. PUH! Og nå sitter jeg her, og gleder meg veldig, veldig, veldig til å legge meg. Har du hatt en fin dag?

5sept-2

Før jeg legger meg, vil jeg dele oppskriften på suppen jeg laget i dag. Jeg er så glad i supper, og elsker å ha det stående klart til enkle, raske måltider. Barna er også glad i supper, og det er jo en perfekt måte å få i de grønnsaker og masse deilig næring.

Dette gir en stor porsjon. Vi spiste det til middag i dag, og det er enda igjen til minst ett måltider til.

Du trenger:

-1-2 ss kokosolje
-1 stor purre, hakket
-1 stort blomkålhode, i buketter
-1,5 liter vann
-1/2 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-urtesalt (ev buljong av god kvalitet)
-havsalt
-sort pepper
-finhakket gressløk

Smelt oljen i en stor kjele, og fres purren i et par minutter til den blir blank. Rør inn blomkålen og fres den i noen minutter. Hell over vannet, legg på lokk, kok opp, og la det småkoke i ca 30 minutter. 
Skyll de bløtlagte nøttene i rent vann, og tilsett de i gryten. Bruk en stavmikser til å blende suppen helt glatt. Smak til med urtesalt/buljong, havsalt og pepper. Rør inn gressløk. Server.

5sept3-2

Da tar jeg kvelden. Ønsker dere en fin tirsdag videre.

6 Responses to “Hverdagsmiddag: n y d e l i g blomkål-og purresuppe”

  • Jeg elsker suppe og har skikkelig cravings på det for tiden! Det er virkelig perfekt høstmat og superenkelt å lage også! Her om dagen hadde jeg gresskar- og søtpotetsuppe – yum!<3

  • Wow – jeg er bare helt imponert over alt du får til! For ikke nok med alt du nevnte denne dagen har inneholdt, har du også fotografert, tatt notater til enda en fin oppskrift, OG blogget om både den og dagen din! Take care <3 <3 <3
    Suppen ser nydelig ut, den har jeg lyst å lage!

  • Nina:

    Takk for tips :) Vi har fortsatt små purrer igjen i hagen, så kanskje det blir blomkålsuppen din av de :D

    Vi har vært i åpen barnehage i dag, minsten koser seg med sangstunden de har der, og jeg synes det er hyggelig å få skravlet litt med de voksne :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031