Salt + vinegar K A L E C H I P S

God morgen, bråke-morgen >_< Her startet dagen rett før fem, med to små troll i sengen som var veldig klare for å starte onsdagen. Jeg koser meg veldig med små barn, det er det beste som finnes. Men som jeg gleder meg til å en morgen i fremtiden å våkne av meg selv.

I går la jeg tre store brett med grønnkål-chips til tørking i ovnene, så i dag våknet vi til ferdige, chruchy, supergode, og ikke minst supersunne grønnkål-chips. Denne gangen prøvde jeg meg på en variant med “salt and vinegar”, og de ble så gode. Barna elsker dem også. Grønnkål-chips er en super måte å få i både barn og voksne grønnkål, og det er så enkelt å lage. De kan  lages i ovn eller dehydrator.

12juli-2

-2 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i 6-8 timer
-4 ss eddik (jeg brukte eple-eddik)
-1 ss kokosolje
-1 ts fint havsalt + ekstra til å drysse over
-ev litt vann

-grønnkål, tons (jeg brukte 10 STORE blader)

Skyll de bløtlagte nøttene godt i rent vann. Blend nøtter, eddik, kokosolje, 1 ts havsalt, og ev. et par ss vann til en glatt dressing. Tilsett kun mer vann hvis det trengs.
Rens grønnkålen og ta bort den harde stilken i midten. Riv bladene i passe store  biter. Bruk en stor bakebolle til å blande grønnkål og dressing godt sammen. 

Bruk en dehydrator og tørk chipsen i den. Eller fordel chipsen på stekebrett med bakepapir, og tørk de i ovnen. Jeg brukte ovnen denne gangen. Jeg satt på 50 grader på varmluft, og tørket de i ca 16 timer, med døren så vidt på gløtt.
Dryss gjerne litt ekstra havsalt over når chipsen er ferdig tørket. Oppbevar chipsen i tette bokser. 

 ♥

Med det ønsker jeg dere en fin onsdag. Her står det helsekost-jobb sammen med barna på planen, og i kveld flytter vi endelig inn i leiligheten og skal sove der for første gang. Vi sees igjen snart.

2 Responses to “Salt + vinegar K A L E C H I P S”

  • Hanne:

    Hei. Dette så godt ut :) Jeg er allergisk mot nøtter. Kan jeg bruke noe annet i steden for her, eller kan jeg bare kutte dem ut?

    • Ragnhild Nordrum:

      Hei :) Hvis du tåler frø kan du bruke hampfrø eller solsikkefrø. Og hvis du ikke tåler det, har eg sett flere oppskrifter som bare har olivenolje, eple-eddik, og salt :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930