Kirkekaffe; raw iskrem-sandwicher

Eller bare søndagskaffe, hvis det passer deg bedre :)

DSC04120

I dag lagde jeg disse nydelige iskrem-sandwichene, og serverte de til familien på formiddagen. Kjeksen er mine raw morbær-cookies, og isen er kokosmoussen som jeg laget for et par uker siden- og sammen er de er match made in heaven. Jeg brukte iskrem-maskinen min til å gjøre kokosmoussen om til kokos-is. Men du kan også bare fryse den til den er passe hard.

DSC04102

3-4 sandwicher

-1 1/4 dl morbær
-4-5 store myke dadler (Medjool)
-2-3 ss tørket kokos
-1 toppet ss kokossmør eller kokosolje

Start med å lage cookiene. Enkelt og greit: kjør alle ingrediensene i food processoren til du får en deig som lett klemmes sammen. Form 6-8 små cookies.

-3 dl rå cashewnøtter eller 1,5 dl cashewsmør
-1,5 dl kokoskrem (den stive delen på toppen av hermetikkboksen)
-1/2 dl kokosnektar, agave eller lønnesirup
-1,5 ts vaniljefrø
-et par små dryss havsalt/Himalyasalt
-1 toppet ss kokosolje, smeltet
-1/2 dl kokosvann eller vann

DSC04106

Legg cashewnøtter til bløte i vann i ca 4 timer. Hell bort vannet og skyll de godt i rent vann. Legg alle ingrediensene i blenderen og blend. Blend helt til du har en helt glatt “krem”- jo lenger, jo bedre. Hell kremen over i iskremmaskinen, hvis du har det, eller sett den i fryseren til den er hard nok til å scoope kuler.

Scoop en stor skje iskrem, legg den på en cookie, og press en ny cookie på toppen. Fortsett til du ikke har flere cookies igjen. Sett de i fryseren, og oppbevar de der frem til servering. 

Hvordan har søndagen deres vært? Min har vært trøtt, men fin. Startet dagen med en frisk tur ute, og har trent ukens siste yogaøkt. Og begynt å planlegge uken, vi reiser nemlig til Oslo om noen dager. Vi reiser nok ikke før torsdag eller fredag, men jeg gleder meg allerede. Har dere noen fine planer for uken?

4 Responses to “Kirkekaffe; raw iskrem-sandwicher”

 • Mmmm så deilige! Også høres det ut som om du har hatt en koselig søndag :)

  Selv var min søndag så langt toppers! Solen skinner, jeg hadde godt besøk på morgenkvisten, tur i parken og vest-side festival her i Glasgow :) Møtte en venninne og vi bare vimset rundt i solskinnet :) Godt for kropp og sjel, og i morgen blir det tidlig opp for og møte kompisen min på flyplassen :) Håper du har en god uke i vente Ragnhild :) x

  • Ragnhild Nordrum:

   Åh, det hørtes ut som en perfekt søndag Julie!!
   Håper den nye uken blir like fin! Nyt fri og besøk :)

 • Så fine :D

  Vi har hatt en fin helg, vært på vårmarked på steinerskolen, og barnefestival stoppested verden, gått tur og kost oss hjemme :D

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728