Raw jordbærtrøfler med sjokoladetrekk

DSC04098

Har du lyst på noe ekstra godt i helgen? Som samtidig er sunt, vegansk, allergivennlig, og kan nytes med verdens beste samvittighet? Da må du lage disse raw jordbærtrøflene dekt med mørk sjokolade!

DSC04066

Jeg tror dette lille trollet er enig ;)

God formiddag alle sammen. Jeg håper dere har en god helg så langt! Her startet dagen med regn og ruskevær, men nå er solen tilbake igjen, og vi skal straks ut og leke. Men først vil jeg gjerne dele denne oppskriften med dere. Raw jordbærtrøfler med himmelsk (!) konsistens trekt med mørk sjokolade. Disse ble så, så gode, og jeg gleder meg til vi skal kose oss med de i kveld. Har du alle ingrediensene i hus, anbefaler jeg deg å gjøre det samme.

DSC04023

Jeg bruker “cups” (kopp) som målenhet her. Bruk en kopp som rommer ca 2,5 dl.

Til ca 10-12 trøfler

-1/4 kopp kokosnektar (eller lønnesirup eller agave)
-1/2 kopp friske jordbær
-1/2 ts vaniljefrø
-en liten klype Himalayasalt/havsalt
-1/2 kopp kokossmør (ikke kokosolje), smeltet over vannbad
-1/4 kopp hakket kakaosmør, smeltet over vannbad

-1 ss kokossmør
-3 toppede ss kokosolje eller hakket kakaosmør
-vaniljefrø
-1 ss kokosnektar (eller lønnesirup/agave)
-4-5 ss råkakao

Bruk en stavmikser/blender, og blend alle ingrediendene til jordbærtrøflene. Sett blandingen i kjøleskapet til det er så stivt at du kan trille kuler. Trill kuler. Sett kulene i fryseren til de er harde og kalde.

Lag sjokoladen. Smelt kokossmør og kokosolje over vannbad og rør inn resten av ingrediensene. Dypp de kalde kulene i sjokoladen. Sett de i kjøleskapet og oppbevar de der til servering.

DSC04065


 

Med det ønsker jeg dere en fin lørdag ♥

4 Responses to “Raw jordbærtrøfler med sjokoladetrekk”

 • Sjokoladerusken, så herlig da! Også så sunt og få lov til og leke litt med maten, tror det er veldig viktig for barn :)
  Disse trøflene ser helt fantastiske ut altså :D Hadde selv noen jordbær til dessert i dag, venter på at en gammel kollega av meg kan kjøpe kakao smør slik at jeg kan lage mer hjemmelaget, sunn sjokolade, har gått tom :O
  I dag ble det en Tanzania gryterett på meg til middag, med spinat og kokosnøtt, mmm ^ ^ Håper du har en fin kveld i vente :) x

  • Ragnhild Nordrum:

   Mmm, Tanzania-gryte hørtes godt ut. Spennende!
   Hihi, ja sjokoladerusken må leke litt :) Orker det ikke til hvert måltid, men jeg tror også det er veldig sunt og bra for han- så jeg gjør det så ofte det passer :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031