Raw kokosmousse til nasjonaldagen

Nå er nasjonaldagen rett rundt hjørnet, og her kommer mitt bidrag til en sunn, raw, vegansk dessert som passer til anledingen ♥

DSC03082

Denne kokosmoussen er så kritthvit at den nesten forsvant på bildene. Jeg synes den ble så fin, og sammen med blå og røde bær (som blåbær, bjørnebær, jordbær eller rips), passer den helt perfekt på 17. mai. Smaken og konsistensen er også helt nydelig- som en luftig sky av kokos. Yum ♥

Jeg laget moussen i en kakeform, men du kan også helle den i små glass eller en stor serveringsbolle, og pynte med bær på toppen. Denne moussen er mektig, og jeg kan se for meg at denne porsjonen holder fint til 8 personer, iallefall.

-3 dl rå cashewnøtter
-1,5 dl kokoskrem (den stive delen på toppen av hermetikkboksen)
-1/2 dl agave eller lønnesirup
-1,5 ts vaniljefrø
-et par små dryss havsalt/Himalyasalt
-1/2 dl smeltet kokosolje
-1 dl vann eller kokosvann

Legg cashewnøtter til bløte i vann i ca 4 timer. Hell bort vannet og skyll de godt i rent vann. Legg alle ingrediensene i blenderen og blend. Blend helt til du har en helt glatt “krem”- jo lenger, jo bedre. Hell kremen i en liten kakeform, porsjonsglass eller en serveringsbolle, og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer. Server moussen kald sammen med friske bær.

DSC03078

Hvordan har dere det? Det er vel flere av dere som har en langhelg fremfor dere nå? S har vært syk de siste dagene (han er heldigvis mye bedre nå, lille putten ♥), og i går våknet jeg syk, jeg også. Usj, så kjedelig. Jeg gikk hele dagen og bare ventet på å legge meg på kvelden. I dag er jeg heldigvis bra igjen, og vi har vært ute og gått tur, og lekte, og jeg har bakt surdeigsbrød til S, trent yoga, og lest.

Jeg håper dere får ne fin dag videre.

6 Responses to “Raw kokosmousse til nasjonaldagen”

 • “som en luftig sky av kokos” – det hørtes jo ikke helt galt ut!

  God bedring til lille gutten din, og til deg :/ Håper dere begge får slappet av og kommet i form i løpet av helga, som starter allerede nå :D Merker at som nettstudent har jeg ikke samme forhold til ukedag VS helg lengre. Leser når jeg har lyst og gjør andre ting når jeg har lyst, uavhengig av dag. Men skal bli godt å ha kjæresten hjemme fra jobb noen dager:)

  • Ragnhild Nordrum:

   Ikke galt i det hele tatt, kan jeg fortelle deg :)
   Jeg vet, ikke lett å føle forskjell på helg og hverdag når man styrer dagene selv. Slik har jeg det også :)
   God langhelg til deg :)

 • Herlighet for en nydelig mousse, kan tenke meg den smaker like himmelsk som den ser ut altså :)

  Så leit og høre at du ble syk nå da, grrr – får håpe det er siste stikk før sommeren setter inn og vi kan være friske og raske alle sammen :) Selv er jeg helt utkjørt, og vi er kun kommer til torsdagen!
  Har selv kun fri lørdag og søndag, men skal se om jeg får med meg 17. mai toget i Edinburg på søndag :) Håper du har en god helg i vente, og at du snart er frisk igjen :) x

  • Ragnhild Nordrum:

   Åh, så gøy med en egen liten 17-mai feiring der nede, med tog og alt. Det hørtes fint ut!
   Denne moussen er SÅ god! I dag spiste jeg en skål med raw sjokoladesaus over :O Too good!!
   Takk for koselig kommentar :)

 • Men mums så gott! Somrigt och fräscht dessutom. Hoppas den föll i smaken till alla som fick sig en bit, och att du hade ett bra firande :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728