Archive for October 15th, 2017

Raw sjokolade-konfekt med tre lag

I går hadde jeg med meg disse raw sjokolade-konfektene i baby showeren, og jeg hadde med akkurat de samme i bryllupet jeg var i for et par uker siden. De har fått så mye god tilbakemelding, og da vil jeg jo gjerne dele de med dere også ♥

14okt6

Kaken er så mektig, så jeg deler den i små konfektbiter. Bitene har tre lag; mørk brownie-bunn, mild sjokolade-fudge i midten, og på toppen er det en glasur av kjøpt raw sjokolade smeltet med litt kakaosmør ♥

Denne oppskriften gir en stor porsjon, mer enn dobbelt så mye som dere ser på bildet. De holder seg fint i kjøleskap eller fryser.

Bunn:

-3 dl rå/naturelle cashewnøtter
-6 ss råkakao
-1/2 dl cashewsmør eller mandelsmør
-1/2 dl lønnesirup
-1 ts vaniljefrø
-noen klyper fint havsalt

Fyll:

-1 1/4 dl myk kokosolje (myk! ikke smeltet og ikke hard)
-3/4 dl rått cashewsmør (jeg bruker Artisana)
-1 dl lønnesirup
-1 dl råkakao
-1 ts vaniljefrø
-noen klyper fint havsalt

Topp:

-2 lyseblå Ombar-sjokolader (70 gram), eller annen raw eller vegansk sjokolade)
-40 gram kakaosmør

Lag bunnen: Finmal cashewnøtter, og hell de i en stor bolle. Bland inn resten av ingrediensen til bunnen, til du har en passe klissete brownie-deig. Tilsett ev mer nøttesmør/lønnesirup hvis deigen er tørr. Dekk en form med plastfolie, og press deigen ut til en tynn bunn.
Lag fyllet. Pass på at kokosoljen er myk. Et tips er å sette kokosoljen på et litt varmt rom, feks badet; så den får en myk, smørbar konsistens. I en stor bolle, rør sammen kokosoljen, cashewsmør, og lønnesirup til en glatt røre. Rør så inn kakao, vanilje og salt. Smak til med mer kakao eller salt. Smør fyllet over bunnen og sett formen i fryseren til fyllet er hardt og kaldt.
Smelt sjokoladen til toppingen sammen med kakaosmøret over vannbad. Smør det over fyllet (når fyllet er iskaldt!), og sett hele kaken i kjøleskapet i noen timer eller frem til servering. 
Server kaken i små  biter som konfekt, disse er mektige så ikke lag bitene for store. Nyt ♥

14okt7

God søndagskveld videre.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
October 2017
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031