Archive for October 13th, 2017

Best ever-dip med ovnsstekt hvitløk (nesten-raw og rik på omega-3)

God kveld ♥

Jeg er så takknemlig for en utrolig deilig fredag, hvor så mye har blitt gjort og krysset av på min alltid voksende to-do-liste. Og å så få hente glade barn i barnehagen, som bare vil kose seg i armkrokene resten av dagen- ja, da blir det jo bare helt perfekt. Etter middag laget vi “kino” i sengen, med nrkSuper på skjermen, og barna fikk kose seg med frosne druer og raw Ombar-sjokolade. Så koselig.

13okt

Jeg vil bare raskt dele oppskriften på en dip jeg laget i dag, som ble. så. utrolig. god! Som jeg skrev i DETTE innlegget, serverer jeg ofte rene grønnsaks-måltider til barna og meg selv. De er veldig glad i grønnsaker, men står det noe de liker bedre på bordet, spiser de alltid lite grønt. Derfor serverer jeg ofte masse grønt til “forrett” før de får noe “tyngre” til hovedrett. I dag hadde vi denne knallgode dippen sammen med lettkokt brokkoli og avokado-terninger, og barna d i g g e t det. Og det er ikke så rart, denne dippen er virkelig god, og passer perfekt som dip til alle typer grønnsaker. Selv spiste jeg meg mett på masse brokkoli, avokado og dip, mens barna fikk en tomat-bønnegryte etter at de var forsynt på dette.

13okt2

-1 dl valnøtter, bløtlagt i 8-12 timer
-1 dl cashewnøtter, bløtlagt i 8-12 timer
-1 dl hampfrø
-1 helt hode hvitløk
-1 ss kokosolje eller olivenolje
-saft fra 1/4 sitron
-1 ss epleeddik
-havsalt
-sort pepper
-vann

Start med å ovnssteke hvitløken. Jeg skreller alle feddene, og legger de i en liten ildfast form (du kan også pakke de inn i aluminiumsfolie) sammen med en ss olje. Stek de ved 200 grader til de har fått fin gylden farge, ca 10-20 minutter- følg med.
Skyll de bløtlagte nøttene godt i rent vann. Bruk en stavmikser/blender, og blend valnøtter, cashewnøtter, hampfrø, stekt hvitløk og oljen den ligger i, sitronsaft, og epleeddik. Tilsett nok vann til å få mikseren/blenderen til å kjøre, og tilsett mer vann ved behov. Du vil ha en fin dip-konsistens. Smak til med godt med havsalt og pepper. Server med kalde eller varme grønnsaker, eller bruk det som dressing eller pålegg.

Med det ønsker jeg dere en fin helg. Har dere noen koselige planer? Selv gleder jeg meg spesielt til i morgen, det tror jeg blir en veldig fin dag. Jeg deler mer senere. God kveld videre ♥

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
October 2017
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031