D I P – I T – D I N N E R- family style (mitt beste tips for å få barna til å spise nok grønt!)

Hei hei. Jeg går en fin uke i møte, men mange koselige avtaler som jeg gleder meg til. Bland annet skal jeg møte ei venninne som har vært i utlandet i en liten evighet, på lørdag skal barna på fotografering, og på søndag er vi invitert i barnebursdag. Jeg håper din uke også blir god ♥

I dag tenkte jeg å dele dagens middag med dere. Et deilig dip-måltid, som virkelig falt i smak hos både barna og meg selv. Sønn dippet gulrot etter gulrot i dippen, og datter spiste dippen med skje med stor appetitt.

PicMonkey Image-27

Jeg laget Fully Raw Kristinas Ranch-dressing med et par modifikasjoner, og den ble så god! Jeg skriver hva jeg brukte under, og hele fremgangsmåten kan du se på You Tube-kanalen hennes  HER.

20170418_133239-2

Barnas kosthold i dag:

Lillesøster som ble ett år i februar, spiser basically frukt, grønnsaker, nøtter og frø, akkurat slik som meg. Hun elsker mat som grønn raw suppe, avokado, nøttesmør/tahini på skje, kokt brokkoli med kokosolje, og fersk frukt- bare for å nevne noe. Og så spiser hun litt brød i form av fermentert bokhvetebrød – dette brødet er genialt, og er faktisk favoritt-brødet til storebror.

 Storebror spiser det samme som lillesøster og meg, men også endel havre, hirse, quinoa, bønner, kikerter, poteter, og speltpasta. Måltidene hjemme baserer jeg så godt det lar seg gjøre rundt ferske planter, og mindre kornvarer. Men som barnehage-gutt blir det kornvarer minst en gang om dagen. I den fantastiske barnehagen hans baker de eget økologisk speltbrød, har fredags-pasta med grønnsakssaus, og koker havregrøt.

Gi barna nok grønnsaker ♥

Et triks for å få inn store mengder grønnsaker, som fungerer veldig godt hos oss, er å servere noen måltider med kun grønnsaker. Hvis det står feks pasta eller bokhvetebrød på bordet, vil gjerne sønn kun ha det. Men hvis det står kun grønnsaker spiser han gladig store mengder med det. Et eksempel er ovnsstekte gulrøtter med most avokado. Det går ned på høykant hos begge barna, men hvis det også tilbys feks kikerter vil sønn kun ha det. Her hos oss står det derfor ofte bare grønt på bordet, sammen med smakfulle dressinger/sauser, kjerner, nøtter, og avokado.

Raw vegan Ranch-dressing

-1,5 kopp (ca 4 dl) rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-saft fra 1/2 sitron
-2-3 ss eple-eddik
-1-2 fedd hvitløk
-en neve fersk dill
-1 ss fersk persille
-havsalt/Himalaya salt
-sort pepper
-ca 2-4 dl vann

Skyll de bløtlagte nøttene godt i rent vann. Blend alle ingrediensene sammen til en glatt dressing. Juster med vann, og smak til med salt og pepper.
Vi spiste dippen med agurk, gulrot, brokkoli, og selleri ♥

God kveld videre, alle sammen.

2 Responses to “D I P – I T – D I N N E R- family style (mitt beste tips for å få barna til å spise nok grønt!)”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031