Perfekt raw kaffe-sjokolade

Just in time for the weekend ♥

20160108_132423

Nytes gjerne med iskald plantemelk. Jeg laget fersk sesam-melk til oss i dag, himmelsk!

God fredagskveld til dere. For en fin dag dette har vært! Jeg startet dagen med å ta med meg S et par timer i “åpen barnehage”. Vi har ikke vært der på ganske lenge, og det var så gøy for S å være tilbake. Ved lunsjtider tok vi turen til Gunillas Helsekost, og koste oss med lunsj der. Nå i ettermiddag har jeg hatt besøk av en av mine beste venninner, så koselig! Og nå ligger lille og sover, jeg har trent herlig kvelds-yoga, og nettopp fått vite at jeg får besøk av to skjønne Oslo-venninner på mandag.

I går kveld laget jeg nydelige raw sjokolader med smak av kaffe ♥ Disse har blitt en favoritt hos meg den siste tiden. Jeg drikker ikke kaffe selv, men synes kombinasjonen kaffe og mørk sjokolade er fantastisk. Denne sjokoladen har fløyelsmyk konsistens takket være kakaomassen. Jeg har lagt merke til at sjokolade laget med kakaomasse, fremfor kakaopulver, gir en fløyelsmyk konsistens. Jeg brukes produktene til Økosjokolade, de er alltid av topp kvalitet.

-75 gram kakaosmør
-75 gram kakaomasse
-2 dl rått cashewsmør
-1 dl lønnesirup
-0,5 dl sterk kaffe + et par ss vann
-en liten klype havsalt
-noen dryss vaniljefrø

Smelt kakaosmør og kakaomasse over vannbad. Bruk en stavmikser/blender, og blend alle ingrediensene godt, til du har en silkemyk sjokolade. Smak ♥ Og smak til med mer lønnesirup hvis du synes den trenger det, eller smelt litt ekstra kakaomasse og blend inn hvis du vil ha mørkere sjokoladesmak. Hell sjokoladen i en form dekt med plastfolie, og la den stå i kjøleskapet til den er hard nok til å skjæres i biter. Oppbevar kaldt frem til servering.

Med det ønsker jeg dere en nydelig helg ♥

8 Responses to “Perfekt raw kaffe-sjokolade”

  • Vil ha vil ha vil haaa! Mocha sjokolade er det beste :D Koste med med et Gullbrød a la Norge i sted :) Fredagskos!
    Høres ut some energien er på topp! Det er godt og høre, ha en super helg! x

    • Ragnhild Nordrum:

      Enig, det er virkelig dødsgodt! Og denne oppskriften er sååå god!
      Håper du har hatt en fin helg Julie :)

  • Kaffe + sjokolda = heaven!!! :D

  • Marie:

    Nam nam, jeg fikk så lyst på disse da jeg så de på insta, så jeg lagde de nesten like, siden jeg ikke hadde alt. Brukte mandelsmør og kakaopulver istedet for kakaomasse:P Har aldri prøvd kakaomasse, men sikkert digg :)Ha en fin dag!

    • Ragnhild Nordrum:

      Så koselig at du laget de, med en liten vri! :) Bruker mye kakaopulver også, men har forelsket meg litt i den massen etter at jeg oppdaget hvor mye bedre resultatene blir :)
      Klem

  • Disse ble superdigge :D NAM

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930