Vegansk 1. juledag

Hei alle sammen. Hvordan har dere det i julen? Det blir nok korte og sporadiske poster fra meg nå i julen, for det frister liksom ikke å sette meg ned med dataen akkurat disse dagene. Vi har veldig fine dager i her i Valdres samme med resten av familien, og i går, 1. juledag, fikk jeg “arrangere” vegansk dag for alle i huset. Jeg og S spiser, selvsagt, vegansk uansett hvilken dag det er, men i går ble altså alle med. Jeg laget sen frokost, middag og kaffekos, mens det folk spiste i mellom ordnet de selv.

Målet mitt var at alle rundt bordet skulle bli mette og fornøyde, uansett hva slags mat-preferanser vi har. Selv spiser jeg feks ikke brød/mel uansett hvilken dag i året det er, men det er likevel viktig for andre rundt bordet.

Her kommer noen bilder fra måltidene, og linker til oppskrifter der jeg fulgte oppskrift.

Sen frokost:

frokost

Mørk raw sjokolade med ristede nøtter // ferske fiken og annen frukt // krydderkake bakt med spelt, lønnesirup osv // raw knekkebrød med rosmarin // langtidshevet spelt- og havrebrød med valnøtter // linse- og valnøttpostei

I tillegg sto det fremme tahini, peanøttsmør, avokado og grønnsaker.

Middag og kaffekos:

midda

Nøttestek med masse grønnsaker, urter, og litt bokhvetemel // vegisterkaker // blomkålmos laget med hjemmelaget cashew-fløte og hvitløk // ristede rosenkål med granateple og hasselnøtter // soppstuing med cashew-fløte og timian // poteter

Raw kokosmakroner // raw delfiakake // rester av krydderkaken fra frokosten

Nå er det yoga-tid, lille rusket har nemlig nettopp sovnet. Vi sees igjen senere i julen. Nyt tiden så lenge, og fortell meg gjerne om din jul ♥

8 Responses to “Vegansk 1. juledag”

  • så mye godt du laget, mye fristende :) Jeg er veldig glad i mat, men blir litt matlei hvis det skal kun dreie seg om mat hele tiden sånn som i jula, så spiser stort sett det samme som resten av året, men kanskje litt mer sjokolade :)har vært skikkelig lat i et par dager nå og sett for det meste på dvd…nå ser jeg frem til en lang løpetur i morgen. Ha en fortsatt fin jul.

    • Ragnhild Nordrum:

      Slik er jeg også. Og jeg er veldig glad for at jeg spiser så og si likt uansett når på året det er. Det er jo den maten jeg liker og koser meg med, og jeg har liksom ikke noe behov for å endre på det selv om det er jul. Men det sosiale rundt måltidene på denne tiden er jeg veldig glad i da :)

  • Oj, heldige familien din – det var utrolig masse spennende de fikk i løpet av sin veganske dag! Tipper det ikke blir siste gang dere ordner det slik, og sikkert hyggelig for lille, gode S at alle spiser det samme som ham :-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk :) Ja, det var litt av tanken, at S skulle få føle seg fri til å spise av alt på bordet. Nå går det veldig bra uansett, har virker meget fornøyd med det han får selv om andre spiser annen mat. Men jeg kunne selvfølgelig ønske at alle alltid spiste det samme som oss :)

  • mmm… så heldige de er som får servert så mye deilig mat :D

  • Du är så duktig! Det kan gott hända det blir en av dina raw-oppskrifter till dessert på nyårsafton! Kram<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk, og i lige så! Julematen på deres bord så jo så fin og god ut :) klem <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031