Raw Delfiakake, og årets første snø

God kveld alle sammen. Hvordan har lørdagen din vært? Min har vært så fin. Bare fordi… den har vært det. Noen dager er bare gode fra ende til annen. Jeg var litt bekymret for at S skulle få en liten reaksjon etter at han har vært sammen med så mange mennesker han liker så gode i mange uker nå, og kanskje ikke være så fornøyd med å være tilbake her. Men han elsker det virkelig, og har vært overlykkelig hele dagen. Snøen har kommet hit, og vi var ute og lekte og gikk tur i flere timer i formiddag. I ettermiddag har vi hatt besøk av en god venninne og hennes skjønne sønn, og i kveld har vi hatt rundrengjøring av leiligheten. Jeg har trent yoga, og ordnet en haug med S sin adventskalender. Og det er så gøy! Jeg kan nesten ikke vente med å vise dere hva han får (innlegg kommer på mandag!), og gi mine beste tips til en superkalender :)

20151121_082936

I dag har jeg også laget raw Delfiakake. Denne er perfekt å ha i fryseren nå som advent straks er her. Kaken er mektig og med rik sjokoladesmak- akkurat slik Delfiakake skal være. Men her slipper vi bismaken av rå egg (brrr), overherdet kokosfett, og usunne ingredienser som sukker og kjeks.

20151121_144622

Oppskriften er orginalt fra Økosjokolade, og jeg har bare laget min bittelille vri på den. Jeg har kuttet ut lucumaen, byttet ut yaconsirup med lønnesirup, tilsatt litt salt, og så har jeg brukt bringebær, raw marsipan og macadamianøtter som “fyll”. Nam!

Raw marsipan får du kjøpt i mange helsekostbutikker, eller du kan lage din egen av rå mandler og søtning (som kokosblomstmelis). Bare søk opp “raw vegan marsipan”, og du får et lite hav med oppskrifter opp.

Til en stor, mektig kake (liten brødform)

-100 g kakaomasse
-50 g kakaosmør
-200 g kokosolje
-70 g lønnesirup
-1 ts vaniljepulver
-4 ss cashewnøttsmør
-en liten klype havsalt

-kjøpt raw marsipan, eller hjemmelaget
-hakkede macadamianøtter
-frysetørkede bringebær

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og rør inn resten av ingrediensene unntatt `fyllet´. La sjokoladen bli litt avkjølt og tykkere før du har den i en firkantet form med høye kanter, jeg brukte en liten brødform. Formen kan enten smøres med kokosnøttolje eller kles med bakepapir før du har i blandingen. Legg lagvis marsipan, nøtter og tørkede bær ettersom du heller på mer av sjokoladeblandingen i formen. Sett formen i kjøleskap eller fryser. Kaken trenger noen timer i kjøleskapet før den er stiv igjennom. Oppbevar kaken kaldt helt frem til servering. 

20151121_105427

Ikke glem å stikke innom igjen i morgen! Da åpner vi nemlig første luke i blogg-adventskalenderen. En vinner skal trekker hver søndag i advent, og første søndag er jo allerede om en liten uke. Jeg kan love veldig fine premier, og jeg håper dere blir med ♥

God helg videre.

15 Responses to “Raw Delfiakake, og årets første snø”

  • Marie:

    Hei hei, så bra at du kosete deg på bursdagen din, og jeg skjønner det er deilig å komme hjem og. det er det alltid :D Nam nam, sånn kake her hadde jeg likt. Mektige sjokoladekaker passer meg perfekt. Det er jo balanserende siden det er litt mektig, det får meg til å “lande” litt :) Så koselig med snø, jeg vil også ha, men får satse på det er snø hos pappa på julaften. Ha en fin dag videre :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Enig, det er godt med noe mektig også. Jeg er litt rar kanskje, og liker stort sett selve maten “lett” og frisk, mens sjokolade og desserter vil jeg helst ha supermektig :)
      Reiser hele lille familien på julefeiring hos pappaen din? Så koselig!!
      klem

      • Marie:

        ja, vi drar til pappa 22.des, så en tur til Sverige for nyttår. Jeg liker veldig mye lett mat, men om jeg kun spiser lette ting, blir jeg så i høygir før det daler, er veldig effektiv da, men det er steget mot ubalanse, så da pleier jeg å spise no med dadler, haha :) Yin & Yang!! :P God unnskyldning ;)

  • S er heldig som har deg som mamma

  • Gratulerer så mye med overstått du vakre <3
    Ser ut til at du hadde en flott feiring også!

    Denne kaken så utrolig god ut! Tror jeg må prøve å lage den da vi er på leting etter ting å spise om dagen, vi spiser ikke sukker, gluten eller melk og da leter jeg etter inspirasjon i rawbøker/blogger etc samt paleo (siden jeg spiser kjøtt). Sjokolade i raw form er jo også supernæringsrikt og rett og slett sunt :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk <3
      Det er ikke et problem å kutte ut sukker, gluten og melk (synes iallefall jeg), det er jo SÅ mye man kan lage uten, og personlig synes jeg det smaker hundre ganger bedre enn alt jeg spiste "før i tiden". Lykke til, tror du kommer til å bare kose deg :)
      Elsker at raw sjokolade er BRA for oss<3

  • Åhh, denne har jeg tittet på flere ganger på økosjokolade – den må jeg lage i desember :) Blir nok mye sjokolade på meg nå fremover…. Bare løping og avslapping på meg i helga, men har fått rotet meg til å kjøpe filmen du anbefalte (Cowspiracy) så den skal jeg avslutte helgen med:)

    • Ragnhild Nordrum:

      Den er altså SÅ god så jeg anbefaler den på det sterkeste! Også er den jo så fin å ha i fryseren til det dukker opp besøk i advent/julen<3

  • Du, denne så helt nydelig ut altså! Savner tante sin delfia kake, men denne ser ut some en utrolig god erstatning for det :D Sunt og godt :D
    Så koselig med snø da! Hahah ser ut som lille S storkoser seg :D
    Selv hadde jeg en fantastisk helg på tross av arbeid i går :) Har gjort det meste ut av det, og bare tatt det med ro også :) Ut i naturen, vidunderlig selskap, og god mat og drikke :)
    Håper neste uke blir bra også! Men har smilt fra ende til annen selv de siste par uken ^ ^ Det høres det ut som om du også har gjort ute på eventyr :) xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Søte deg<3
      Tror ABSOLUTT dette er en fin erstatning for kaken du husker! Jeg tror dette er den beste delfiakaken jeg har smakt iallefall. Og så fin å ha liggende siden den holder seg så fint.
      Klem til deg

  • Tusen takk – denne skal lages til jul i år!!!

  • Jorunn:

    Så flott, mamma laga alltid delfia kake, den originale da :P Så hadde vore kjekt å kunne overraske far med ei slik kake, for det savner han no, ,

    Men spørs om eg finn tak ialle ingrediensane :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Ingredienser kan også bestilles :D Synes denne kaken er verdt det ;) Liker selv å bestllle fra Okosjokolade eller Iherb!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031