Årets første pepperkaker

God torsdag, alle sammen. Har dere hatt en fin uke? Lille Sidikou Samuel’en min har ikke vært helt seg selv de siste dagene. Han virker nesten litt småsyk- sliten og utålmodig. Det er så vondt å se på, og utrolig frustrende når jeg merker at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre for å gjøre det bedre for han. Stakkars lille. Heldigvis virker det som han blir bedre nå, i dag har han iallefall vært den beste dagen på en liten stund.

I dag skulle jeg egentlig få besøk av en venninne, men jeg er sliten og avlyste derfor sent i gårkveld (vi tar det igjen senere, Ida!). Siden jeg ventet besøk, lagde jeg årets første porsjon pepperkaker i går som skulle serveres i dag. Disse er av den veganske, raw og sunne typen selvsagt- og de er virkelig fantastisk gode.
20131128_123218-w580-h580
Oppskriften jeg brukte er fra This Rawsome Vegan Life (en av de fineste oppskriftsiden jeg vet). Jeg endret litt på oppskriften, men bare bittelitt, så jeg skriver den her. Orginaloppskriften finner dere her. Jeg forminsket dessuten oppskriften endel, men jeg skriver de i “vanlig” mengde her- da vil du få ca 12 stykker. En cup er ca 2,5 dl.
pepperkaker-w580-h580
Blend alle ingrediensene i en food processor. Sett deigen i kjøleskapet i en times tid før du ruller den ut til kuler som du trykker ut, og ruller i kokosblomstsukker. Sett pepperkakene i kjøleskapet i minst et par timer eller over natten.

Etter å ha drukket grønn juice hele morgenen, lagde jeg meg en deilig snackete lunsj nå i formiddag. Oppskåret frukt, pepperkaker og fersk mandelmelk.
20131128_122719-w580-h580

Slik mat er så utrolig grei for meg nå for tiden. Den kan stå fremme, og jeg kan putte en bit inn i munn når jeg rekker det mellom all leking, kosing, amming og dansing til Mummitrollet og Kalle Klovn.

Jeg håper dere alle har en fin uke og gode dager. Jeg har ikke fått svart på alle kommentarene på de siste innleggene, men jeg skal gjøre det i dag. De gjør meg jo alltid så glad! Nå må jeg ordne litt før baby våkner igjen. God dag videre dere.

4 Responses to “Årets første pepperkaker”

 • Mmmhm vilken fantastisk idé! Vi har faktiskt klurat på att vi vill göra pepparkakor. Ser så gott ut! Åååh Snuffe, hoppas han mår bättre snart och att du också fått vila dig. Maten ser väldigt god ut. Önskar dig en jätte mysig fredag och att ni båda är utvilade och pigga! Massa kramar

  • Ragnhild Nordrum:

   Snuffe<3 For et skjønt ord!! Det skal jeg begynne å kalle han :)
   Disse ble veldig gode og anbefales virkelig. Raw pepperkaker smaker jo som pepperkakedeilig, og det er ikke mye som er bedre enn akkuart det.
   <3

 • Nam :) Jeg skrev opp handleliste til å lage disse pepperkakene nå! Elsker pepperkaker og jul. Må finne en bra oppskrift på gløgg og, pleier du å lage det?

  • Ragnhild Nordrum:

   Elsker oppskriftene fra This Rawsome Vegan Life- de slår aldri feil !
   Nei, jeg har aldri laget gløgg. Du må si fra hvis du finner en god oppskrift!! Jeg vet noen lager det med tart cherry- det tror jeg er veldig godt i.
   Klem

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031