Syv dager med surdeig

I januar klarte jeg endelig å lage er surdeigsstarter som virkelig ble boblende og glad, og siden det har jeg bakt med den omtrent hver dag. Jeg har jo alltid bakt selv, men jeg har holdt meg til langtidsheving og brukt økologisk gjær (fra merket Rapunzel). Men det er noe helt spesielt med surdeig, og jeg synes det er så utrolig gøy å endelig få det til. Med et par uhell på veien. Og flere blir det helt sikkert.

Det viktigste når man baker med surdeig, er god tid, en aktiv surdeigsstarter, og å lese nøye gjennom oppskriften. Jeg synes å bake med surdeig krever lite aktivt arbeid, men det krever god tid.
Under har jeg tatt bilder av mat jeg har bakt med surdeig over syv dager. Jeg håper det kan være til nytte og inspirasjon for dere <3

LØRDAG

Vafler med spelt og surdeig. Disse lagde jeg første gang for et par uker siden, og barna elsket de. Etter det har jeg laget de til kveldsmat, eller som frokost på helgedager. Jeg fulgte DENNE oppskriften, men brukte speltmel istedenfor hvetemel.

SØNDAG

Arme Riddere med surdeigsbrød av havre og landhvete. Jeg har laget et par skikkelig mislykkede brød i løpet av denne perioden. Da er det helt perfekt å lage Arme Riddere. Mine barn elsker det til helgefrokosten, og pleier å toppe de med enten mandelsmør, lønnesirup, bær, eller bær mist med litt råsukker. Oppskriften på den veganske varianten av Arme Riddere som jeg bruker, er DENNE.

MANDAG

Tortilla-lefser. Sist mandag bakte jeg tortilla-lefser med surdeig, de ble helt perfekte! Jeg brukte DENNE oppskriften, men byttet ut smør med olivenolje.

TIRSDAG

Tykke, fluffy pannekaker i matboksen. Spesielt minstemann elsker disse, og jeg har sendt de med flere ganger i matboksen. De er mellom-grove og mettende, og kan spises som de er, eller med syltetøy eller annet pålegg. Oppskriften jeg bruker har jeg postet HER.

ONSDAG

Baguetter av landhvete og grov rug. Disse har blitt en stor favoritt i matboksen. Deigen lager jeg kvelden før, og så steker jeg baguettene tidlig på morgenen, så de er helt ferske til matboksene. Jeg følger DENNE oppskriften, men bruker landhvete og grov rug. Og så pleier jeg å tvinne baguettene.

TORSDAG

Mini-foccacia. Dette har også blitt en gjennganger i matboksene. De kan toppes med grønnsaker eller spises slik de er. Oppskriften fant jeg på instagram, @ohmybread.online.

FREDAG

Kardemomme-knuter. Disse ble så vellykkede og luftige- helt perfekte. Jeg fulgte DENNE oppskriften.

Jeg håper dere fant noe dere har lyst til å lage <3 God tirsdag til dere!

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930