Bursdagsselskap (+tips!)

Her kommer det siste bursdagsinnlegget :) Vinterferien har virkelig båret preg av at to barn skal feires- for det krever mye forberedelse og jobb med bursdag. Selv om jeg prøver å gjøre det så enkelt som mulig. Men enkelt skal jo ikke bety kjedelig! Så mye jobb blir det liksom uansett.
I går ba vi inn til jente-selskap med datters venninner. I år gikk vi for pysj-og bamse-fest. Alle hadde med bamser, og det første de fikk gjøre var å lage bursdagskroner til bamsene sine. Når maten skulle serveres, satt vi på Løvens Konge. Den sto på både under middagen og desserten. Etter de hadde spist ferdig, ville noen se videre på filmen, mens andre begynte å leke. Bursdagen ble avsluttet med danse-leken, rebus med overraskelses-poser, og gaver til bursdagsbarnet. Under bildene skrever jeg noen tips for å gjøre bursdagsfeiringer litt mindre usunne.

Overraskelse-poser til rebus, istedenfor godteriposer.
Datter laget armbånd til alle <3
Barna laget kroner til kosedyrene, av tykt papir, glitter og klistremerker. Jeg limte de sammen med limpostol.
Middag: veganske nuggets (jeg kjøpte Hälsans Kök-nuggets), nybakte rundsstykker og smør, guacemole med chips (jeg kjøpte billigere økologiske chips av forskjellige slag i Sverige) og gulrøtter.
Vannmelon-kake
Sliten!

TIPS
-Kutt brusen. Jeg har aldri kjøpt brus til bursdager, og kommer nok heller aldri til å gjøre det. Vann er helt greit :) For å gjøre det mer festlig, kan du ha fine sugerør, isbiter (gjerne med bær eller sitron frosset inn), eller parasoller, for eksempel :)
-Bytt ut godteri-posen med noe annet. Veldig mange barn får godteri veldig, veldig ofte, og jeg tenker ofte at det ikke kan være like stas å få godteri for dagens barn som det var da jeg var liten. Da fikk vi jo så og si aldri godteri, og når vi fikk det i bursdager, så var det stort. Det tror jeg ikke det er lenger. I går laget vi små gave-poser med armbånd som datter laget, og noen fine penner som vi kjøpte i Sverige tidligere i uken. Andre forslag er såpebobler, ballonger, tatoveringer, neglelakk osv.
-Lag et litt alternativt dessert-bord. Jeg baker ofte, og er virkelig ikke i mot å servere kaker i bursdager. Men den siste tiden har det vært så mange sammenkomster med kake, så datter ville gjerne at vi serverte noe annet. I går ble det derfor vannmelon-kake. Og vet dere hva, det var så populært! Jeg pyntet kaken med sticks med druer og noen godterikuler jeg har kjøpt på helsekosten (vi hadde mer av alt på siden- en slik kake er ikke nok til et helt selskap). I tillegg popet jeg popcorn. Veldig vellykket!

<3

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930