Dette spiste vi til middag sist uke (vegan, family-style!)- 12

Hei, og god ny uke til dere ♥ Her har bare mandagen flydd. B og jeg har gått lang tur i dag, for jeg måtte gå til legekontoret for å bytte til en ny gips. Turen og legebesøket tok hele formiddagen, og de siste timene har gått til å rydde opp huset, og nå er det bare en knapp time til barna er ferdige på skole og barnehagene. Før det tenkte jeg å dele middagene vi spiste sist uke. Det er lenge siden jeg har delt et slikt innlegg, men nå som det er lyst og fint på ettermiddagene vil jeg dele flere fremover. Som dere ser er veldig ofte enkle middager som står på bordet hos oss, spesielt nå for tiden når jeg lager mat med bare en hånd. Grønnsaker synes jeg alltid, i alle fall så godt som alltid, bør ha hovedrollen, og så fyller jeg på med nøtter/kjerner, belgfrukter, stivelsesrike grønnsaker, og korn- alt etter som hva hver av oss trenger og ønsker.
Dette er 12. innlegget i denne serien. Ønsker du mer middagsinspirasjon, er sist innlegg HER, og derfra kan du bla deg bakover ♥
middag10
Mandag: salatbåter med linser stekt med karri, havsalt og kokosolje, cashewnøtter med lime og havsalt, og tahini-dressing. Barna her elsker stekte linser, og denne måten å servere det på gjør at de spiser masse salat også :)middag130Tirsdag: vi hadde besøk av mamma og pappa og min søster på middag, og jeg serverte DENNE rødbetesalaten, snurrer med pesto, kokte poteter med urtesmør, og olivenkjeks. 
middag120middag160Onsdag: jeg spiste resten av rødbetesalaten fra dagen før, og barna fikk verdens enkleste middag (men de elsker nettopp det); røde bønner med litt olivenolje og grønnsaker. Til dessert spiste vi raw mousse-kake med ferske bær.
middag140Torsdag: wokede grønnsaker (jeg bruker alltid både litt kokosolje og litt sesamolje til wokingen- det gir så god smak!) servert med soyabønne-pasta og agurk.
middag110Fredag: vi spiste akkurat det samme som på mandagen :) Og til dessert smakte vi på en av de mange nye veganske isene som har kommet i år. Nude fra Henning Olsen, som smakte nydelig, frisk og “naturlig”. Denne elsket vi alle sammen!
middag150Lørdag: jeg bakte tortillelefser til barna (det er faktisk veldig enkelt), og som fyll serverte jeg stekt blomkål og brokkoli (på blomkålen er det karri- det er veldig godt), avokado, agurk og rødløk. Jeg er jo ikke glad i mel selv, og droppet derfor lefsene og lagde bare en varm salat av grønnsakene, og hadde en enkel tahini-dressing over.
middag170Søndag: søndag spiste vi grønnsakslapskaus hos mine foreldre :)

Nå må jeg gjøre meg ferdig med det siste her hjemme. Vi igjen senere ♥

2 Responses to “Dette spiste vi til middag sist uke (vegan, family-style!)- 12”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031