Til barna: chia- bokhvete-rundstykker uten gjær

God morgen ♥ Jeg har nettopp kjørt barna til barnehagen, og tenkte at jeg kunne dele det som ligger i matboksene deres i dag ♥

29sep-2

Som dere vet sender jeg med all mat til barna selv. Det går veldig mye i fermentert bokhvetebrød som barna virkelig e l s k e r. Jeg baker som regel et eller to i uken. Andre ganger sender jeg med kikerter eller store hvite bønner, lillesøster har av og til med seg quinoa-grøt (som de varmer i barnehagen), og så fyller jeg alltid boksene opp med godt med frukt og grønt, kanskje grønnkålchips eller nøtter, raw nøtte-barer eller energi-kuler, tørket frukt, eller nori.

I dag ligger det rundstykker i boksene (som de smører med rapskokos-smør eller mandelsmør i barnehagen), blåbær, mandariner, eple, kålrot og gulrot, og sønn har også fått med seg noen mandler med raw sjokolade.

Jeg bakte disse chia-og bokhvete-rundstykkene i går kveld, veldig inspirert av Siljes oppskrift. De eneste små endringene jeg gjorde var å bytte ut havregryn med bokhveteflak, og så brukte jeg natron og litt epleeddik istedenfor bakepulver. Rundstykkene får en mørk farge, men konsistensen er så fin, de er luftige og faste ♥

4 rundstykker

-1 ss chiafrø + 1 dl vann, la det stå en times tid
-1 dl bokhvetemel
-1 dl bokhveteflak
-1 dl knuste/malte chiafrø
-1 ts fiberhusk
-1/2 ts fint havsalt
-1,5 ts natron
-1 ts epleeddik
-1/2 dl rapsolje
-1 dl vann
-ev valmuefrø til pynt

Lag først “gele” av 1 ss chia og 1 d vann. Bare rør frøene inn i vannet og la det svelle i en times tid. Tilsett deretter resten av ingrediensene, og la det svelle i 15-20 min.
Ha litt kaldt vann på hendene, og form 4 runde rundstykker og legg de på et stekebrett med bakepapir. Dryss over litt valmuefrø. Stek ved 200 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.

29sep2-2

Med det ønsker jeg dere alle en fin dag. Nå er det helg ♥

4 Responses to “Til barna: chia- bokhvete-rundstykker uten gjær”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728