Grønn spesial-suppe

Vi elsker denne suppen!

19sep-2

Sønn kaller dette “spesial-suppe”, og både han og lillesøster digger den. Og det samme gjør jeg, den er virkelig så god! Nydelig på smak og konsistens, og nærende og varmende for kroppen. Jeg liker suppen slik den er, mens til barna bruker jeg å lage “krutonger” av fermentert bokhvetebrød som jeg steker i ovnen med litt rapskokos-smør eller olivenolje.

-1 litt stor grønn squash
-2 store fedd hvitløk, eller 4-5 fedd mer normal størrelse
-1 ss kokosolje
-2-3 gressløk
-4-5 store blader svartkål eller grønnkål, ta bort den tykke stilken
-saft og revet skall fra 1/4 liten økologisk sitron
-1/2 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i 4 timer
-vann
-havsalt
-sort pepper

Skjær squash i terninger. Finhakk hvitløk. Smelt kokosolje i en stor kjele og ha i squash og hvitløk. Fres i noen minutter. Hell over nok vann til å dekke squashen. Legg på lokk, kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 15-20 minutter. Tilsett gressløk og kål (bare riv bladene i grove biter), og kok videre i noen minutter. Tilsett sitron. Skyll nøttene i rent vann. Bruk en stavmikser, og blend nøttene med litt av suppe-vannet, til en fin “fløte”. Hell “fløten” i kjelen, og bruk stavmikseren til å blende hele suppen glatt og fin. Smak til med havsalt og pepper, og tilsett vann til passe konsistens. Server varm. 

God kveld, alle sammen ♥

4 Responses to “Grønn spesial-suppe”

  • Nina:

    Så supert de liker så sunn suppe :) Mulig vi tester denne en dag

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg er SÅ glad for at slikt som dette er populært. Men det går jo så opp og ned hva de liker. De liker supper nå, men plutselig liker ikke sønn kokt brokkoli/blomkål, som han ELSKET før. Synes slikt er så frustrerende. Men tenker det er del av utviklingen, det at smaken varierer og at de går frem og tilbake på hva de vil ha.
      Klem

  • Supper er virkelig perfekt høstmat og denne hørtes kjempegod ut!<3 Vi hadde blomkålsuppe i går og det var supergodt!:D

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930