Til barna: saftig banan-brød med spelt og kokos

God søndag, kjære dere.

En ny uke står for tur, og jeg har skrevet lister opp og lister ned for å planlegge dagene og uken best mulig. Noe jeg bruker mye tid på er, ikke så overraskende sikkert, matlaging og måltids-planlegging. For min del må jeg ha enkle måltider klare som jeg kan ta med meg på jobb etter at jeg har levert barna i barnehagen. Og for barnas del må jeg forberede mat som de skal ha med i barnehagen. Det er “full servering” i barnehagen, men jeg har valgt å heller sende med all mat til barna selv. Både fordi de spiser vegansk, og fordi jeg vil sikre at de får i seg bra mat og får i seg godt med næring gjennom dagen. Til nå har det gått veldig fint. Sønn er jo fire år nå og vet selv hva han spiser og hva han ikke spiser. Lille datter er jo liten og blir bare gitt det jeg har sendt med.

3sep-2

Til lunsj har det stort sett gått i fermentert bokhvetebrød. Noen dager har jeg variert med pasta-salat eller kikert-salat. Jeg legger alltid med grønnsaksstaver, gjrønnkålchips, nori-ark, eller noe annet godt ved siden av. De har også et to-måltid, og da har jeg laget “snack-bokser” med litt forskjellig oppi: bokhvete-muffins, forskjellige nøtter og nøtteblandinger (disse er sønns favoritt, og salte macadamianøtter), tørket frukt (mango er favoritten), grønnsaksstaver, frukt, fruktmos-poser (til datter), raw energi-barer osv osv.

For å lage et nytt element til matboksene, bakte jeg i dag banan-brød som jeg kommer til å legge noen skiver av i matboksene fremover. Jeg har skåret det i tykke skiver og lagt det i fryseren, så kan jeg bare ta opp et par på morgenen og putte de i boksene.

3sep2-2

Dette kalles brød, men er strengt talt en kake. Dog er den full av godsaker for kroppen, og jeg gir gjerne slikt til barna når de uansett ellers får mat som virkelig er kjernesunn :) Og i en snack-boks sammen med litt nøtter og grønnsaker, tenker jeg at dette er helt tipp topp.

Velg ingredienser av god kvalitet for best resultat.

Et stort brød

-2 ss knuste linfrø + 6 ss kokende vann
-2,5 dl speltmel
-2,5 dl sammalt fin spelt/hvete
-1 1/2 ts bakepulver (bruk gjerne den økologiske fra Helios)
-1/2 ts natron
-1 ts vaniljefrø
-1 ts kanel
-1/2 ts fint havsalt
-3 modne bananer, most
-1 dl sucanat-sukker
-1 1/4 dl smeltet kokosolje
-1 ts eple-eddik
-1/2 dl vann
-1 1/4 dl kokos

Bland knuste linfrø med varmt vann, og la det stå i 10-15 minutter.
I en stor bolle, bland begge mel-typene, bakepulver, natron, vanilje, kanel og havsalt. 
Bruk en stavmikser, og bland moste bananer, linfrø-blandingen, sucanat, kokosolje, eple-eddik og vann i noen sekunder. Ikke blend lenge, da blir bananene bitre. Rør det våte inn i det tørre. Rør inn kokos.
Pense en brødform med kokosolje, og hell i røren. Stek ved 180 grader i 55-65 minutter. For å teste om det er ferdig, stikk en strikkepinne i midten a brødet. Pinnen skal komme ut “ren”.
Avkjøl brødet i formen før du tipper det ut. Kan oppbevarer flere dager i kjøleskapet eller fryses.

Og til slutt et par bilder fra søndagens skogtur. Et par smaksprøve-skiver fikk bli med i matboksen, og barna likte det så godt, hurra.

3sep3-23sep4-23sep5-2

God ny uke til deg.

6 Responses to “Til barna: saftig banan-brød med spelt og kokos”

 • Du er superflink med maten til barna, sååå mye godt! Jeg hadde gjort akkurat det samme med mine barn selv – sendt med de herlig, næringsrik, vegansk mat!<3

 • De heldige barna dine, altså :-D Og så bra at de liker det alt sammen, da er det jo bare å fortsette med alle de mange variasjonene du byr dem, enten det er til middag eller snacks eller andre måltider!

  • Ragnhild Nordrum:

   Takk ♡
   Det har vært mange ganger barna ikke har likt det jeg har gitt og det har vært frustrerende. Men for det meste har de vørt velsihenkle og matglade :) Og det som deles på bloggen er godkjent av de ;)

 • Nina:

  Takk for oppskrift. Laget brødet i går med minstemann, det ble godt men vårt ble litt tørt og smuldrete men kan ha noe med at minsten er med på å lage det og ikke alltid alt havner der det skal :P Mini fikk med cashewsmør på og likte det :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031