Raw mini-snickers-is

God mandag dere ♥ Jeg laget disse utrolig gode små go´bitene rett før helgen, jeg hadde jo tenkt å dele oppskriften med dere da. Men helgen har gått så fort, og jeg har ikke hatt mange øyeblikk til å sette meg ned. Lørdagen dro vi faktisk en tur til Larvik, bare for å komme oss litt bort. På søndagen var det strålende sol og vi var ute med barna hele dagen; gikk til en stor dam, lekte på lekeplassen og bare koste oss. Nå er det ro i hjemme, jeg har fått trent ukens første yoga-økt, lille Sofia sitter på fanget mitt, og vil gjerne dele den grønne juicen min- hun elsker det :)

Hvordan var helgen din?

Resized_20160911_162359

Tilbake til oppskriften. Jeg elsker raw snickers, og søker du opp `ragnhild nordrum snickers´ får du opp ganske mange varianter, alle veganske raw eller nesten-raw, uten peanøtter, sukker, mel og andre ingredienser jeg holder meg unna. Snickersene dere får oppskriften på her, er inspirert av snickers-is- i mini-versjon. Isen er cashew-basert (min favoritt!), karamellen er laget av dadler, og sjokoladen er mørk og perfekt rundt de søte bitene. Jeg synes hemmeligheten til skikkelig gode snickers er godt med havsalt. Så jeg bruker det både i karamellen, og strør også litt ekstra over nøttene.

-125 gram cashewsmør (jeg bruker Artisana)
-1/4 dl lønnesirup
-1 1/4 dl vann
-1/2 ts vaniljefrø

-2,5 dl dadler, bløtlagt i vann i ca 30 min
-1 ss nøttesmør, jeg brukte cashew
-ca 1/4 dl vann
-noen gode dryss vaniljefrø
-noen gode dryss havsalt

-2 never cashewnøtter, rå eller ovnsrist de for ekstra god smak
-noen dryss havsalt

-raw eller mørk sjokolade, smeltet
jeg laget min av ca 75 gram kakaomasse og 75 gram kakaosmør, noen ss lønnesirup, 2 ss cashewsmør, og vaniljefrø. Bare smak deg frem så får du det slik du liker det :)

Lag isen: Blend cashewsmør, lønnesirup, vann og vanilje til en tykk “fløte”. Hell det i en brødform dekt med plastfolie. 
Lag karamellen: Hell bort bløtevannet fra dadlene, og blend de sammen med nøttesmør, vann, vanilje og salt til en tykk karamell. Smak til med salt. Fordel karamellen over fløten, Bruk en gaffel og “virvle” lett karamellen inn i fløten. Ikke rør for mye!
Hakk cashewnøtter og dryss de over. Dryss over litt salt. Sett formen i fryseren til den er hard. Skjær opp i mini-is, og dypp de i smeltet sjokolade. Sett de tilbake i fryseren og nyt kalde.

Resized_20160911_162430

Disse falt i god smak her i hjemme, og jeg håper der prøver dere på de også. Det er SÅ koselig når dere viser meg på instagram og mail oppskrifter dere har brukt fra bloggen min, jeg blir like glad hver eneste gang ♥

Med det ønsker jeg dere en fin ny uke. Lillesøster begynner å bli utålmodig, så hun skal på gresskar-mos med kokosolje nå. Jeg sees igjen senere.

8 Responses to “Raw mini-snickers-is”

  • Snickers smaken er så deilig – elsker den kombinasjonen..også er det saltet da som gjør det ekstra godt :) Kjempefin oppskrift, trengte den nå – skal lage opp masse godsaker til helgen som ligger å venter på meg etter at jeg har løpt Oslo Maraton.

    • Ragnhild Nordrum:

      De er så gode! Serverte de til broren min i dag, og nå er det snart tomt :) Må nok lage nye igjen snart.

  • Mmmm – elsker snickers! Disse hørtes vanvittig gode ut! Laget selv super mørk versjon av dineferrero rocher i går som jeg har kost meg med… og nå er de helt bortevekke! Snadder :)

    Selv hadde jeg en fin helg. På lørdag var det så fint vær at en liten tur på biblioteket ti minutters gange fra leiligheten ble en halvannen times tur inn til byen og rundtomkring :D
    Søndagen var jeg og Kev på Ikea, kjøpte litt småplukk for jeg flytter inn til han i November :) Håper du får en like koselig uke som helgen som var skjønne du! xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Så fin helg du hadde! Det er jo så koselig at du og kjæresten flytter sammen <3
      Så gøy at du laget Ferrero Rocher! Det er jo så godt i hjemmelaget variant. Nam!

  • Koselig å komme seg vekk litt da :)

    mini snickers så super digg ut :D

  • Monica:

    Tusen takk for alle godbitene vi får smake på, Ragnhild! Det setter vi stor pris på :-) I dag formiddag tog jeg en Snickers-bit fra frysen. Nammis-nydelig, sier jeg bare. Du er superflink!!!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930