(single serving) super-cookies

God kveld alle sammen, og ikke minst god St Hans. Dere gjør kanskje noe ekstra hyggelig i kveld? I Valdres er så og si alle dager hverdag, og i dag er intet unntak. Men det gjør meg faktisk ingenting. Jeg koser meg dagen lang med lille, og gleder meg over tanken på at vi snart reiser på en liten ferie igjen (Oslo + Vestfold).

DSC04363

Uansett, tidligere i dag lagde jeg en mini-porsjon med sunne, veganske sjokoladecookies. Jeg har lagt ut en lignende oppskrift tidligere, men denne versjonen er forminsket og endret en smule. Du får to litt store cookies av denne oppskriften- perfekt til en eller to. S og jeg koste oss med disse etter vi hadde vært ute og lekt i regnet nå i ettermiddag.

DSC04382

Til 2 litt store cookies:

-50 gram mandelsmør/cashewsmør (jeg brukte lyst mandelsmør fra Helios)
-1 toppet ts chiafrø
-2-3 ts vann
-noen dryss vanilje
-liten klype havsalt + litt ekstra til toppen
-2 ts kokosblomstmelis
-ca 20 gram mørk vegansk sjokolade, hakket

Bland chiafrø med vann, og la de svelle i 10-15 minutter. Tilsett nøttesmør, vanilje, salt og kokosblomstmelis. Rør godt. Scoop deigen til 2 cookies på et stekebrett med bakepapir. Stek ved 190 grader i 8-12 minutter (kommer ann på ovnen din)- følg godt med. Ta brettet ut, og press hakket sjokolade ned i cookiene. Dryss over litt salt (hvis du vil). La cookiene avkjøles helt på brettet, før du tar de av og serverer.

DSC04361

God kveld videre♥

4 Responses to “(single serving) super-cookies”

 • mmmm… ser kjempe gode ut :) Jeg som har kjøpt mandelsmør, kanskje jeg må teste disse :)

 • Ahhh så deilig :D Må jo kose seg litt da – iallefall på St Hans! Selv fikk jeg feiret på tross av at ingen er kjent med denne dagen i Skottland, men heldigvis har jeg en estlandsk venninne som inviterte en liten gruppe, og laget kjempemasse godt :D Mini skillingsboller i tro skandinavisk stil attpåtil, da smakte det nostalgi vettu :)
  Håper dere koser dere masse i dag også :) xx

  • Ragnhild Nordrum:

   Det hørtes veldig koselig ut! Og ja, det er klart man skal kose seg. Jeg vil kose meg med sunne ting, og gjør det helst daglig- synes hverdagen blir bedre da :)
   Klem til deg

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728