En gammel favoritt: raw sjokolade med salt valnøttkaramell

Noen ganger mangler jeg fullstendig mat-inspirasjon, samtidig som lysten til å lage noe er der. I slike situasjoner elsker jeg å besøke blogger hvor jeg vet at jeg får ny inspirasjon. I dag var det sjokolade jeg hadde lyst til å lage og å spise, og da er Anita sin side det perfekte sted å besøke. Jeg har fulgt bloggen hennes i en evighet, og har laget veldig, veldig mange av oppskriftene hennes og egne varianter av de.

20160206_094048

I dag laget jeg en gammel favoritt, men med min egen vri. Oppskriften jeg baserte meg på var hennes salte pecan-karamell sjokolade, men jeg endret mye etter hva jeg hadde her hjemme. Mine sjokolader er fylt med en salt valnøtt-karamell, søtet med lønnesirup, og sjokoladen laget jeg slik jeg liker den best. Det fantastiske med å lage egen sjokolade er jo nettopp det; at du kan smake deg frem imens du lager den.

20160206_094918

Karamell:

-2 ss kokosolje
-70-80 gram valnøttsmør (jeg bruker det fra Artisana)
-3 ss lønnesirup
-1/2-1 ts vaniljefrø
-havsalt/Himalayasalt etter smak

Sjokolade:

-75 gram kakaosmør
-2 toppede ss cashewsmør
-3-4 ss lønnesirup
-noen dryss vanilje
-4-5 toppede ss råkakao

Lag karamellen: Smelt kokosoljen over vannbad. Rør inn valnøttsmør, lønnesirup og vanilje. Smak til med salt. Sett gjerne karamellen i kjøleskapet en liten stund.
Lag sjokoladen: Smelt kakaosmør over vannbad. Rør inn cashewsmøret og lønnesirup. Rør inn vanilje og kakao. Smak deg frem med mer kakao hvis det trengs.
Fyll sjokoladeformer halvfulle med sjokolade. Bruk en liten skje og drypp oppi en flytende karamellen i sjokoladen. Fyll nesten helt opp med karamell, men spar litt plass på toppen som du fyller med sjokolade. Sett formen i fryseren til de er harde, og oppbevar sjokoladene i kjøleskapet etter det. 

20160206_094059

Jeg har hatt en rolig lørdag i dag, akkurat det jeg trengte. Vi har vært en tur i sentrum, på lekeparken, og ellers bare kost oss hjemme. I morgen får jeg besøk av en venninne, så jeg har også planlagt og laget litt av det jeg skal servere. Jeg viser dere i morgen :) Så lenge håper jeg dere har hatt en super lørdag, kos dere resten av kvelden.

4 Responses to “En gammel favoritt: raw sjokolade med salt valnøttkaramell”

  • Så herlig sjokolade, denne er jeg helt sikker på hadde falt i smak hos meg. Salt karamell slår sjelden feil :)

  • Mmmmmm, digger all sjokolde som har nøtter, jo mer krisp jo bedre. Disse ser og høres fantastiske ut! Har laget noe lignende før og kombinasjonen er aldri feil :D
    Høres ut som du hadde en kjekk helg! Jeg var som sagt på jentepysjamas fest til en venninne som har bursdag i morgen :) Masse fnising og cupcakes :D I går var det brunch med et par av de som overnattet der, også bare koste jeg meg med en serie og en film, var ikke vær til annet rett og slett! I dag var det tidlig opp på jobb, og så trening, puuuh! Håper du har hatt en god start på uken :D x

    • Ragnhild Nordrum:

      Du har så aktive og sosiale og fine dager! Pysjamas-fest minner meg om “ungdommen” :) Så gøy!!
      Ja, disse er så gode! Elsker slike fylte deilige sjokolader <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930