Fantastisk raw pizza med pistasj-pesto

OH HOLY FRIDAY DINNER :O

20160205_161928

God kveld alle sammen. Har dere hatt en fin fredag? Jeg har satt meg godt til rette etter kveldens trening og ekstra lange dusj, og skal nyte litt alene-tid før jeg tar kvelden. I dag var lille S og jeg i `åpen barnehage´hvor det var karneval og fastelavens-feiring i dag. Kjempemorsomt og veldig koselig.

I kveld vil jeg dele dagens middag med dere. En skikkelig fredagsmiddag, nemlig pizza. Jeg følger Fully Raw Kristina (og synes hun er helt nydelig!), og da hun la ut oppskriften på hennes versjon av raw pizza for noen dager siden, viste jeg at jeg bare måtte lage den.

Og disse små mini-pizzaene er bare så, så gode ♥

20160205_132446

Oppskriften finner du både HER og HER. Jeg fulgte nesten oppskriften, men endret noen småting, så jeg skriver oppskriften under til dere.

Bunnene ser nesten sorte og litt… skumle ut på bildet mitt. Men de er kjempegode, jeg lover. Grunnen til den litt rare fargen er at de inneholder basilikum og tørket tomat. Kristina har lagt ut to varianter av bunnen, en med squash og blomkål, og denne som jeg laget med tørket tomat og basilikum.

Bunn:

-2 små squash
-2,5 dl sjampinjong
-2 dl tørkede tomater (jeg tørker mine i dehydratoren min, men du kan også kjøpe soltørkede tomater)
-2 dl fersk basilikum

Tomatsaus:

-2 never tørkede tomater
-1-2 never cherrytomater
-en neve fersk basilikum
-litt svart pepper og litt havsalt

Pistasj-pesto:

-ca 50 gram pistasjnøtter
-1 fedd hvitløk
-3-4 store never fersk basilikum
-1-3 ss vann
-lite dryss havsalt

Fyll:

-cherrytomater
-paprika
-rødløk
-oliven

Lag bunnene: Kjør alle ingrediensene i en food processor til en litt chunky “røre”. Fordel deigen i små tykke bunner på dehydratorbrett dekt med bakepapir. Bunnene MÅ være ganske tykke (1,5-2 cm) siden du tørker og krymper. Tørk ved 38 grader i ca 10 timer til de er faste og fine. Har du ikke dehydrator, prøv å stek de i ovnene ved lav temperatur til de er faste.
Lag tomatsausen: Kjør alle ingrediensene i en food processor til en chunky saus.
Lag pestoen: Bruk en morter eller stavmikser og kjør ingrediensene til en tykk pesto. Tilsett bare èn ss vann først, og mer hvis du trenger det.
Hakk opp grønnsakene til fyllet.
Fordel tomatsausen på bunnene. Legg på godt med fyll, og topp det hele med pesto. Nyyyyt.

Jeg håper dere har en fin helg i møte. Selv venter jeg besøk på søndag, mens lørdagen nok blir en rolig dag med lille. Vi sees igjen senere, god helg så lenge.

4 Responses to “Fantastisk raw pizza med pistasj-pesto”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930