Raw mini-terter med mild sjokoladekrem

Mandag ♥ Og en helt ny uke foran oss. Jeg håper dere har mange hyggelige planer for dagene fremover. For min del skal jeg innrømme at jeg har noen punkter på to-do-listen min som jeg absolutt ikke gleder meg til (men som jeg gleder meg veldig til å få krysset av). Heldigvis har jeg også en masse koselig å se frem til, blandt annet et par venninne-dater, bursdagsfeiring av en liten kamerat av S som blir 3 år på lørdag, noen spennende møter, og en masse kos med ruskebolla. I dag har vi vært i åpen barnehage igjen, gått turer i det deilige, milde været, og jeg har nettopp trent ukens første yoga-økt.

Siden vi skal i bursdagsselskap til helgen er jeg i gang med å tenke på hva jeg skal ta med. Jeg vet det skal serveres pølser til barna, så jeg tar med soyapølser til S. Han har ikke smakt det før, og jeg håper han liker det. Jeg vil også ta med en sunn kake som alle kan få smake. Jeg prøvde meg på raw terter i dag med en mild sjokoladekrem. De ble utrolig gode, og sjokoladekremene vil jeg tro er mild nok for de fleste. Bunnen er veldig god, men litt for klissete til å transportere. Jeg vil likevel dele oppskriften med dere, for rett fra kjøleskapet er de nemlig helt perfekte.

20160125_164009

5-6 små terter/muffins

-1 1/4 dl kokosrasp
-1 1/4 dl rå cashewnøtter
-1/4 dl lønnesirup
-noen dryss havsalt
-noen dryss vaniljefrø
-1/2 dl cashewsmør/mandelsmør
-1 toppet ts myk kokosolje

-4-5 myke dadler, bløtlagt i 1 time
-1/3 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i 3-4 timer
-1 ss cashewsmør
-1 1/2 ss råkakao
-noen dryss vaniljefrø
-2-3 ss vann

-kakaonibs

Lag bunnene: Finmal kokos og cashewnøtter til du har et fint “mel”. Bland melet sammen med lønnesirup, salt, vanilje, cashewsmør, og myk kokosolje. Press deigen ut i 5 eller 6 muffinsformer og sett de i fryseren imens du lager fyllet.
Lag kremen: Bruk en stavmikser/blender og blend alle ingrediensene til en lett og luftig krem, uten småbiter av nøtter/dadler. Fyll de kalde terteskallene med krem, dryss litt kakaonibs på toppen, og oppbevar de i kjøleskapet helt frem til servering.

God mandagskveld til dere alle. Vi sees igjen senere.

8 Responses to “Raw mini-terter med mild sjokoladekrem”

  • Dette ser bare døddigg ut. Som vanlig!

  • Du lager så mye deilig mat :D

  • God kveld til deg også! Disse så virkelig gode ut du :D Kokosnøtt og cashew går så bra sammen med sjokolade, mmmums! :D

    Selv har jeg blitt syk igjen :S (ikke bra og jobbe på kontor der en ikke får åpne vinduene, sukk!), så da fyrer vipå med vitamin C og hoste medisin! Men i går var det Robert Burns’ Night, så da ble det vegetariansk haggis med poteter og kålrabistappe :) Digg! x

    • Ragnhild Nordrum:

      Stakkars deg altså, det er så kjedelig å gå å være syk og liksom aldri bli ferdig. God bedring videre!!

  • fristende, bare masse godsaker :) Får jo lyst til å lage alt som er med sjokolade, men skal jo rekke å spise det også, så får styre meg litt :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Haha, det er nettopp det :P Jeg serverer alltid til besøk, og tar ofte med meg bort også. Ellers går alt i fryseren (og i magen ;)).

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031