(nesten) Raw Snickers med *ekte* Karamell

Hei fine lesere ♥ Hvordan har uken din vært? Min har så langt vært travel og nesten tom for søvn, så jeg har mildt sagt vært sliten. Dagene har vært veldig fine, mens nettene og S sine ekstremt tidlige morgener (hvem trenger vel å sove lenger enn til 4?) har vært tunge. Men alt bra likevel, altså. Og fremover skjer det så mye spennende og nytt, og det blir så gøy å ta med dere på alt sammen.

20160128_144954

I dag har jeg og lille sønn vært på en så hyggelig by-tur. Han sliter nemlig ikke av søvn-mangel, og er i strålende humør for tiden. Han leier meg rundt i gatene, prater om alt han ser, og ler av alt mulig rart. Jeg fikk kjøpt så mye fint, og noe av det nye skal jeg faktisk vise dere til helgen. Etter en liten lunsj-pause her hjemme, gikk vi lang tur i skogen bak leiligheten vår. Det er vår i luften, og det er den deiligste følelsen som finnes. Er dere ikke enige?

20160128_144721

I dag har jeg laget raw snickers. I morgen får jeg besøk av lillebror, og raw snickers slår alltid ann hos han. Jeg har laget det flere ganger tidligere, og oppskriftene ligger også her på bloggen. I dag laget jeg en helt ny variant, etter en oppskrift jeg fant på instagram. Mesteparten av snickersen er raw, men selve karamell-laget er laget på “tradisjonelt” vis, ved å koke den. Selvsagt er denne vegansk og sunn,  så istedenfor fløte og sukker bruker du kokosmelk og kokossukker. Jeg har aldri kokt karamell før, og ble utrolig overrasket og fornøyd med resultatet. Dette er jo ekte karamell!

Nugatt:

-1/2 kopp cashewsmør
-1/4 kopp kokossmør (ikke kokosolje!)
-2 ss lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø
-litt havsalt

Karamell:

-1 kopp kokosmelk på boks (fullfet)
-1/2 kopp kokossukker
-1 ts vaniljefrø
-noen dryss havsalt

-hakkede cashewnøtter

-hjemmelaget raw sjokolade eller 150 gram mørk sjokolade
(jeg laget raw sjokolade av kakaosmør, råkakao, litt cashewsmør, lønnesirup og vanilje)

Start med å lage karamellen. Bruk en jerngryte, og kok opp kokosmelk og kokossukker. Slå ned varmen, og la det “putre” i 15 minutter til karamellen har tyknet. Rør inn vanilje og salt, og avkjøl.
Smelt sjokoladen/raw sjokoladen over vannbad. 
Lag nugatt ved å smelte ingrediensene sammen over vannbad. Avkjøl.
Dekk en form med plastfolie, og hell over nok sjokolade til å dekke bunnen med et tynt lag. Sett formen i fryseren til sjokoladen er kald. Hell over nugatten og strø over hakkede cashewnøtter. Sett formen tilbake i fryseren i ca 30 minutter. Hell over karamellen og avkjøl igjen, gjerne i et par timer. Skjær opp i passe biter, og dekk hver bit med resten av sjokoladen. Oppbevar i fryseren.

20160128_144833

Nå må jeg igang med middagslagingen her. Vi sees igjen i morgen, da tenkte jeg å dele min go-to-lunsj for tiden. God torsdag så lenge.

8 Responses to “(nesten) Raw Snickers med *ekte* Karamell”

  • Oi, så gøy! Jeg har lett etter en slik karamell-oppskrift uten fløte, så det var midt i blinken.

    • Ragnhild Nordrum:

      Denne var virkelig kjempeenkel å lage, og resultatet ble SÅ bra!!! Anbefales :D

  • Så koselig med bytur da! Men må passe på og få ladet batteriene dine også :)

    Disse snickers bitene høres og så helt nyyydelige ut! Selv laget jeg mislykkede bounty bites i dag, ooops! Var litt for slepphendt med kokoskremen :P

    Håper du har en god kveld, og en enda bedre natt :) x

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg prøver å trøste meg med at en dag i fremtiden kommer sikkert S til å være en skikkelig søve-tenåring som sover til 2 på formiddagen når han kan ;) Da skal jeg også sove litt ;)
      Bounty er så godt- synd de ikke ble perfekte for deg denne gangen.
      God helg til deg :)

  • mmm… så digg :) Har laget “snickers” her også i ett par varianter :D

  • Så deilig!
    Hvor kjøper du kokossmør?
    Håper du får sove bedre snart <3 God helg!

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk, god helg til deg også :)
      Jeg kjøper det enten på helsekostbutikken “min” her (Gunillas Helsekost) eller på nettsiden til økosjokolade eller hos Iherb. Kjøper Arttisana-merket :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930